Между 2 и 8 млрд. лева са щетите от заменките

Мирослав Найденов се надява на благоприятно решение на ЕК
Обновена: 18 окт 2011 20:22 | 18 окт 2011 20:22,
69
Между 2 и 8 млрд. лева са щетите от заменките
Мирослав Найденов в с. Михалково. Снимка: БТА

Между 2 и 8 милиарда лева се оценяват щетите за държавата от извършените заменки на земи и гори според неправителствени организации, съобщи  в с. Михалково министърът наземеделието и горите Мирослав Найденов.

Той коментира, че като човек смята извършеното със заменките за голяма несправедливост, но като министър се надява Европейската комисия да не отсъди, че това е било държавна помощ и България да не бъде глобена.

ЕК започна официално разследване по случая със заменените 24 хиляди декара гори и земи, уточни министърът. Според него, ако комисията прецени, че това е било нерегламентирана държавна помощ, на България ще се даде срок, в който или да прибере заменените гори обратно, или получателят да доплати разликата.

Ако това не се случи в срок, тогава на страната ни ще бъдат наложени глоби в размер, колкото комисията прецени, че е нерегламентираната държавна помощ, прогнозира Мирослав Найденов, цитиран от БТА.

По негови думи неправителствените организации, които са изпратили сигнала за заменките в Брюксел, изчисляват, че става дума за щети между 2 и 8 милиарда лева.

„Няма да позволим България и българите да плащат за това, че някой си е взел на морето или в Пампорово гора без пари”, заяви Мирослав Найденов.

Той допълни, че няма да се поколебаят да пристъпят или към прибиране на горите обратно, или да се съберат разликите, ако комисията отсъди, че заменките са държавна помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Неправителствените организации" сега да платят глобата да не и *** милата майка и ***!
21
1
 
8
 
! Отговори
до гатанка преди 12 години
не си прав. Просто прикриваха другарчетата си и се надяваха че и Съюза няма да се усети. Сега няма как - трябва да се потръшкат, пообещават и евентуално намерят някой дядо да го наказат за назидание. А, забравих - тихичко платят глобите (с нашите пари) - пак за да покрият другарчетата си.Иначе какво чакаха 2 години? Нали с торбата обещания дойдоха на власт? И две години се оправдават с предишните. Кого наказаха - НИКОЙ! Който има и грам мозък може сам да направи извода.
20
5
 
10
 
! Отговори
norm преди 12 години
Найденов да не се надява ами да погва червените крадци веднага след като основният им защитник и съучастник в престъпленията Гоце се изнесе от президентството.А като си замине и другия защитник,главния прокурор,задачата ще се окаже по-лесна.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Според него, ако комисията прецени, че това е било нерегламентирана държавна помощ, на България ще се даде срок, в който или да прибере заменените гори обратно, или получателят да доплати разликата."Ми какво чакахте две години та не ги накарахте да върнат горите? Не смеете колегите да закачате или сте съгласни със заменките?
18
2
 
10
 
! Отговори
ПО ПО НАЙ преди 12 години
Най смешния и най непродуктивния Министър на България .Може да си съперничи с Кунева - Найденов със Стара Планина , Кунева с еднакви зарядни за GSM на всички земни кълбета .Ако има златна малинка - за двамата .
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кое правителство беше на власт по времето на тези заменки, питам?
16
3
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
Между 2 и 8 милярда... Звучи като " Земята е някаде между единия и другия край на млечния път"
15
1
 
11
 
! Отговори
Bull преди 12 години
Без доплащане,само връщане щото пак сме в далаверите!
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След по-малко от двегодини ГЕРБ ще са малцинство в парламенто , а след 6 години напълно ще липсват от там !!!!
13
0
 
8
 
! Отговори
Миро, Миро ... преди 12 години
2 млрд. или 8 млрд. последно ?Тия 6 млрд. разлика за нищо ги нямат!
12
0
 
12
 
! Отговори
osata преди 12 години
... "няма да се поколебаят да пристъпят или към прибиране на горите обратно, или да се съберат разликите, ако комисията отсъди, че заменките са държавна помощ".Питам се, а ако комисията не отсъди? Тогава няма ли пак нарушение и ограбване със заменките? И няма ли да се разследват нанесените щети, оценени на милиарди левове? Т.е. който крал -крал? Защо трябва да се чака Европейската комисия да ни пълни хазната?
11
1
 
8
 
! Отговори
Бай Онзи преди 12 години
Извършена е престъпна манипулация със заменени високопланински площи (около 500 дка) в района на връх Перелик.И това под протекцията на кметицата на общ.Смолян Д.Янкова.За повечето от тези площи хората имат документи за собственост.Има учредено сдружение за защита на собствениците,което е завело дело срещу новия собственик и самия акт на замяната.Делото щяло да се гледа веднага след изборите.Защо ли???
10
1
 
8
 
! Отговори
Не бях яз другарко преди 12 години
той Иванчо беше, а аз две години вече папкам и слушкам, нищо лошо ама и добро не правя.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МЕЖДУ ДРУГОТО НА СЪЩИЯТ ТОЗИ ДЕПУТАТ - НАЙ-БЛИЗКИЯТ МУ РОДНИНА Е ШЕФ НА НСО !!!! ГОВОРЯ ЗА ДЕПУТАТА ОТ ГЕРБ ЕМИЛ ДИМИТРОВ ... ТАКА ЧЕ ВИЕ ОТ МОНИТОРИНГА НА ГЕРБ СЕ СКРИИТЕ НЯКЪДЕ ... И НЕЩО ДРУГО - НЕПОСРЕДСТВЕНО СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМА ЯКА ЧИСТКА В ГЕРБ - ББ Е ПРОУМЯЛ ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МИНИСТРИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ ГО ЛЪЖАТ И КРАДАТ , НО ОСТАВИ ЧИСТКАТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ !!!!!!!
8
3
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Абе ей, гербави некадърници, нали обещахте да разследвате тези заменки, защо не си свършихте работата? Пак хората ли да плащат за вашата некадърност, дето не само не вкарахте в пандиза ония от Тройната крадлиция, ами дори и се мотахте и замазвахте нещата 2 години, вместо да ги накарате поне да платят щетите?! Кой пак ви е виновен, че не сте си свършили работата?
7
4
 
16
 
! Отговори
гатанка преди 12 години
ГЕРБ се надява ЕС да не накаже далаверите, да се замажат нещата. Защо ГЕРБ не анлулират сега заменките а чакат ЕС да решава?а) Защото и те са кралиб) Защото нямат достатъчно акъл да вземат сами решения.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕМИЛ ДИМИТРОВ - РОТМАНСА - ФЕОДАЛА В ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ - ВСЯКА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ВАШИЯТ ВОЖД ББ И СТОЙЧКОВ СА МУ ГОСТИ В ЛОВНОТО СТОПАНСТВО В СЪЩИЯТ ГРАД !!!!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да си ги плаща калъфката и съсела...а и оня-хидроинженерчето мършаво
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТРАНДЖААА - бате , прочети малко по надолу и си затвори устата - ЕМИЛ ДИМИТРОВ - РОТМАНСА - ТОВА Е НАЙ-ДОБРЕ ОБЛАЖИЛИЯТ СЕ ОТ ТЕЗИ СДЕЛКИ - А АКО НЕ ЗНАЕШ , ТОЙ Е ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ !!!!!!!!! ,СНО ЛИ ТИ Е , СВЕТНА ЛИ СЕ ????
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ УЧАСТНИЦИ В ТЕЗИ СДЕЛКИ Е СЕГАШНИЯТ ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ - ЕМИЛ ДИМИТРОВ !!!!!!! и това никой не може да го отрече или скрие