Прокуратурата като инфо агенция? Не, отсече Велчев

Обвинител №1 седна на една маса с неправителствени организации
Обновена: 26 ное 2011 13:11 | 26 ное 2011 13:09,
74
Прокуратурата като инфо агенция? Не, отсече Велчев
Снимка: Булфото

 

"Защо си представяте Прокуратурата като информационна агенция", попита главният прокурор Борис Велчев на среща с неправителствени организации, на която се дискутира прозрачността на работата на обвинителите.

По думите му има нещо противоречиво в това, че няма добро мнение за работата на Прокуратурата.

"За себе си нямам обяснение на какво се дължи, но е факт, че го има", заяви той.

"Има голямо разминаване в задълженията на българските прокурори и тези в другите държави", призна обвинител №1 в държавата.

Велчев отчете, че през годините прокуратурата и НПО-тата са имали общи проекти, "но наша грешка е, че не са били по-продължителни", каза той.

"Но ние искаме да подобрим това, което правим. Те ни дават тяхната гледна точка. Ние имаме нужда от странична оценка и критичност. Медиите не са единственият канал, по който ние можем да комуникираме, разговорите с неправителствените организации също са такъв канал, за да обясним какво правим за обществото и да получим оценка", каза още главният прокурор.

От "Отворено общество" пък заявиха, че правят външна и вътрешна оценка на инструментите на работа на Прокуратурата.

По кадрова обезпеченост българската прокуратура е в топ три в цяла Европа, заяви икономистът Георги Ангелов.

Той допълни, че с България на челните позиции са още две - три бивши съветски републики.

Така стана ясно, че по брой прокурори на глава от населението България е сред водещите в Европа. Затова според Ангелов е нужна структурна реформа.

"Ако се редуцира броят на обвинителите в малките районни прокуратури, то има риск част от населението да няма достъп до правосъдие", отвърна му главният прокурор Борис Велчев.

Той допълни, че прокуратурата обмисля в годишните си отчети за работата да започне да докладва и за начина, по който е изразходван гласуваният й бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Остави го, не го питай в неговото състояние. Човекът е трескав и бълнува... Един ден синоним на безотговорен ще е политически, но засега все още се намират хора да им вярват.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да припомня- един милиард и половина евро! за е-правителство ги няма! Т. Дончев само констатира- парите ги няма и това е:) Голямо "поемане на отговорност" за е- правителство, няма що:)
51
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе, продължавайте да се правите на ни лук яли, ни лук мирисали...ще ви потърпим още много мъничко и бентът ще се отпуши.Нежната революция ни изяде хлябът. Трябваше да ви изчистим гнилоча заедно с румънците. Нищо.Още мъничко...
50
0
 
17
 
! Отговори
До 48 преди 12 години
Какво се прави и каква отговорност се поема- от кого?!?!
49
1
 
20
 
! Отговори
Какво става? преди 12 години
25.11.2011 Шуменски окръжен съдПодсъдимият по делото Килърите" Васил Костов - Кеца разказва за среща в София между Бойко Борисов, Бай Миле и Сретан Йосич, предава БНР.Кеца разказа за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Бай Миле. Лично присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те говорили как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин. Кеца каза още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле са издадени на фирмата Ипон" собственост на Бойко Борисов по онова време...Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция", допълни той...Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиевски", обясни Кеца.
48
4
 
11
 
! Отговори
от 1989г до 2009 преди 12 години
ТОВА бе времето не ---организирана безнаказана група УПРАВЛЯВАЩИ ---Бг ,където никой не поемаше --ОТГОВОРНОСТ ,и за това само се ---КРАДЕШЕ !Сега поне мааалко се прави нещо и се поема отговорност!
47
1
 
13
 
! Отговори
ФЪФ--Бг преди 12 години
Повсеместно :"Цап ,цап *** ....водно колело "!Преходът ---продължава !
46
0
 
15
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Според мен ,Велчев въобще НЕ работи ,откакто е на този пост ......проспани години ,като Президента и цялата съд. система ,....за сметка на Бг народа !За това 22г.,СКАПАН ПРЕХОД !
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"37 братле, Велчев чий кадър е ,а и всичките в съд. система"Проверка за информацията от записите с Мишо Бирата няма.Контрабандата на цигари се вихри.Обвиненията че Тиквата е крупен мафиот се потулват.Дворците около София се забравиха.Кадруванията на ГЕРБ за митниците все едно не са се случили.Дарения за МВР от компании спечелили приватизационни сделки или пък директно замесени в престъпления.Цецовите пенсионери са честно спестили 200000лв ...Та ти кажи за кого работи Велчев, брато.
44
2
 
12
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
От неколко независими един от друг източника брато,както и от негови колеги прокурори.Виж снимката тя показва мома която си е пуснала брада да изглежда мъж.Погледни нежните очички на тоя гей.Те затова и Цецо мафията и др.го държат с компромати относно неговата сексуалност.
43
2
 
3
 
! Отговори
преход, кога? преди 12 години
Взе да писва вече от тая разчекната номенклатурна живковистка ***!!!!
42
0
 
10
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Тъй като в политиката ---МОРАЛ и ПРАВИЛА НЯМА ,за какво говорим тогава ?Всяко нещо ,което се политизира -----умира ,осквернява се !Какви са ЦЕННОСТИТЕ в политиката :"ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ",....САМО КОНСУМАЦИЯ !Защо в Бг навремето 1934 -43 година са били забранени --политич. партии ,и нямали право на глас ---НЕГРАМОТНИТЕ ?Защото тогава българите са били ---МЪДРИ !И българия тогава е била доста добре !
41
3
 
4
 
! Отговори
1313 преди 12 години
Сега плюете по Велчев, но ще видите какво чудо ще стане праз 2013, когато ГЕРБ си назначи и главен прокурор.Правителство, мнозинство в НС, главен прокурор, президент, членове на ВСС, съдии в КС, кметове, областни управители, посланици.... Дори няма да има кой да налага вето върху законите или да ги оспорва пред Конституционния съд, а дори и да го направи КС ще е герберски вече. Така че който има възможност да стяга курафите, докато е време и да напуска кораба. И а така ще правя.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Номенклатурата прокуратура и тоя *** Б.Велчев е комунист и доказан хомосексуалист."Не мога да споря, но ме гложди съмнението как точно си го доказал като хомосексуалист?
39
1
 
9
 
! Отговори
СЪД. СИСТЕМА преди 12 години
"НЕ ЧУХ ","НЕ ВИДЯХ ","НЕ БЯХ ТАМ ",..............Е, КОЛКО ГОДИНИ БРЕ !Къде са крайните ----РЕЗУЛТАТИ ?---37 братле, Велчев чий кадър е ,а и всичките в съд. система ....?
38
0
 
16
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
Факт е ,че Цецо ,....много пречи на ГЕРБ !В провинцията също се набиха в ГЕРБ ,най-големите разбойници и келемета ,НО НЯМА ДРУГ ЕЛЕКТОРАТ В Бг ,необходим е ВНОСЕН ЕЛЕКТОРАТ ,ЗАЩОТО ЕДИН И СЪЩ ЕЛЕКТОРАТ СЕ ВЪРТИ ИЗ ПАРТИИТЕ !Ще чакаме да се завърнат ,напусналите българи ,те са по-качественият материал ---ФАКТ!
37
0
 
12
 
! Отговори
До 31 преди 12 години
Писна ми да слушам как ГЕРБ нямали алтернатива. Това е абсолютна глупост. Всеки българин, всеки честен професионалист по икономика, финанси, право или в някаква хуманитарна област е алтернатива на тази безпросветност, на тази посредственост и на тази помиярщина, която се е настанила в българската политика.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само да се говори за "структурни реформи" и да ни се прави вятър, а да видим дела, г-н Велчев. Умря българският Марко, г-н Велчев. Симулациите на дейност и манипулациите на общественото съзнание са по-вредни от демагогията, г-н Велчев.
35
1
 
8
 
! Отговори
иван преди 12 години
Номенклатурата прокуратура и тоя *** Б.Велчев е комунист и доказан хомосексуалист.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"И как цецо ще стане Главпрокурор, като не е дори правоспосбен юрист:) "Ти това за пречка за *** ли го смяташ? Например кой нормален би допуснал Цецо да стане министър? Ама на - стана.