Прокуратурата като инфо агенция? Не, отсече Велчев

Обвинител №1 седна на една маса с неправителствени организации
Обновена: 26 ное 2011 13:11 | 26 ное 2011 13:09,
74
Прокуратурата като инфо агенция? Не, отсече Велчев
Снимка: Булфото

 

"Защо си представяте Прокуратурата като информационна агенция", попита главният прокурор Борис Велчев на среща с неправителствени организации, на която се дискутира прозрачността на работата на обвинителите.

По думите му има нещо противоречиво в това, че няма добро мнение за работата на Прокуратурата.

"За себе си нямам обяснение на какво се дължи, но е факт, че го има", заяви той.

"Има голямо разминаване в задълженията на българските прокурори и тези в другите държави", призна обвинител №1 в държавата.

Велчев отчете, че през годините прокуратурата и НПО-тата са имали общи проекти, "но наша грешка е, че не са били по-продължителни", каза той.

"Но ние искаме да подобрим това, което правим. Те ни дават тяхната гледна точка. Ние имаме нужда от странична оценка и критичност. Медиите не са единственият канал, по който ние можем да комуникираме, разговорите с неправителствените организации също са такъв канал, за да обясним какво правим за обществото и да получим оценка", каза още главният прокурор.

От "Отворено общество" пък заявиха, че правят външна и вътрешна оценка на инструментите на работа на Прокуратурата.

По кадрова обезпеченост българската прокуратура е в топ три в цяла Европа, заяви икономистът Георги Ангелов.

Той допълни, че с България на челните позиции са още две - три бивши съветски републики.

Така стана ясно, че по брой прокурори на глава от населението България е сред водещите в Европа. Затова според Ангелов е нужна структурна реформа.

"Ако се редуцира броят на обвинителите в малките районни прокуратури, то има риск част от населението да няма достъп до правосъдие", отвърна му главният прокурор Борис Велчев.

Той допълни, че прокуратурата обмисля в годишните си отчети за работата да започне да докладва и за начина, по който е изразходван гласуваният й бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво стана с изясняване на произхода на парите на тия с дворците - дето в началото на мандата ги снимаха от хеликоптера? ;) Или само се даде държавна пара за вдигане на рейтинга на импотентни политици?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НПО-тата са на Сорос и са намеса във вътрешните работи на всяка страна където съществуват. Сорос и неговите фондации имат забрана в повече от 80% от страните по света, но в бившите Източни държави от Соц. лагера процъфтяват, просто защото имат интерес и правителствата са слаби. Да прокуратурата е трагична, но какъв е този икономист и кой представлява че да се среща на такова ниво с главен прокурор и да търси сметка ? Те търсят сметка не за народа, а за тях и оттам за Сорос и ...сещате се.
11
0
 
8
 
! Отговори
Б.Велчев преди 12 години
"Ще анализираме ",.."Ще видим ","Има --доказателства ,ама отново ги загубихмеееее","Един от свидетелите се отказаааа, другият е в чужбинаааа, третият се издирваааа/ама никой не го е и търсеееел/......?Причини ,причини,.....и още няма осъдени ефективно /баровци и големи риби /!Всички дела ГОЛЕМИ ,СЕ ОТЛАГАТ ЗА СЛЕД 3000 -ната година ,....А МЕРСИ!
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо да стане главен прокурор! Или Фидосова! Това е изходът на гейберастията. Иначе ги чака входът на затвора.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"За себе си нямам обяснение на какво се дължи, но е факт, че го има", заяви той."Или е глупав или е лъжец. Ама щом е стигнал до този пост, не ще да е глупав.
8
1
 
6
 
! Отговори
спешно е! преди 12 години
Доктор Калашников най-напред трябва да мине ПрезКурамиетурата и да тури на всички по една 7,68 мм. ваксина.
7
1
 
6
 
! Отговори
Калин преди 12 години
мое ли да задам един въпрос, към позитанските кукувци .. това на снимката младежа саддам ли е :)
6
1
 
13
 
! Отговори
ДО 3 преди 12 години
Драги ми --"Смехурко",лицето Б.Велчев ,за толкова години ,какво допринесе за Бг...?Велчев също е виновен за 22г.---ПРЕХОД !
5
1
 
12
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Както винаги пиян и небраснат,запазената марка на Гоцевото протеже
4
1
 
8
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Прокуратурата е като ООД.
3
9
 
3
 
! Отговори
прокурор преди 12 години
Уважаеми драскачи, Всички стигате до Прокуратурата, рано или късно, по един и ли друг повод! И всички очаквате Тя да разреши всичките ви лични проблеми! "Ще те дам на прокурора" не е измеслено от магистратите..., А колкото до Главния прокурор, жалко, че няма и втори мандат, че ако дойде един като Цв.ЦВ или като Филчевжална и майка на Прокуратурата!
2
1
 
7
 
! Отговори
много удобно преди 12 години
Ни чул, ни видял. И лук не мирисал. Поздрави от Мишо Бирата!
1
3
 
6
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
"По думите му има нещо противоречиво в това, че няма добро мнение за работата на Прокуратурата. За себе си нямам обяснение на какво се дължи, но е факт, че го има, заяви той."Да се чуди човек как след като си толкова *** и не знаеш отговора на въпрос, дето и как Сийче чистачката знае, си станал главен прокурор...