Няма лекарска грешка при смъртта на родилката в "Св. София"

Новороденото е в добро състояние и няма усложнения
Обновена: 29 ное 2011 09:51 | 29 ное 2011 09:23,
223
Няма лекарска грешка при смъртта на родилката в "Св. София"
Снимка: архив, Булфото

Не се установява лекарска грешка при смъртта на починалата родилка в болницата "Св. София", съобщи за БТА доцент Лилянда Еленкова, председател на Комисията по здравеопазване към Столичния общински съвет.

31-годишната Даниела Димитрова почина в понеделник при раждане на второто си дете след настъпили усложнения след секцио.

По думите на доц. Еленкова късно снощи на съвет на директорите на лечебното заведение са прегледани всички документи и не са установени пропуски на лекарите, извършили цезаровото сечение, но ще се чака патолого-анатомичния протокол.

Роденото дете е в много добро състояние и няма усложнения.

Още по темата

По предварителна информация родилката е починала в резултат на белодробна емболия.

От здравното министерство съобщиха, че днес са назначили две проверки в болницата. Те ще се извършват от дирекция "Медицински одит"

Близките на починалата обясниха, че бременността е протекла без проблеми и младата жена е била приета за раждане видимо здрава.

Това е третият пореден случай на починала родилка в столицата от октомври насам.

Все още не са приключили проверките за смъртта в болница "Шейново" на 35-годишната Надежда Узунова по-рано този месец и на 19-годишната Деяна през октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: родилкаСв София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
1
 
! Отговори
лю преди 12 години
няма грешка, как ще има. Ние затова нашето го родихме у дома - за да нямат възможност лекарите да си правят грешките върху нас...
220
2
 
1
 
! Отговори
Aneta Lazarova преди 12 години
Здрав и прав човек в болница не влиза
219
3
 
5
 
! Отговори
До Гинеколог преди 12 години
Колко струва бе, европеецо? В нормалните европейски държави и САЩ е безплатно, ама съвсем безплатно. Даже и екстри ти дават. Алчни мизерници. Ако на теб 500 евро са ти джобните, то на някои хора са им заплатите за 3 месеца!
218
2
 
3
 
! Отговори
таня преди 12 години
ЕЙ ГИНЕКОЛОГ ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПОЛУЧАВАТ В АМЕРИКА И ЕВРОПА ТЕЗИ КОЙТО ТРЯБВА ДА СИ ЗАПЛАЩАТ ЖИВОТА ПРИ ВАС ЛЕКАРИТЕ.ЩО ЗА АРУГАНТНОСТ .АКО АЗ СЪМ ВИ ПАЦИЕНТ И МИ КАЖЕТЕ ,ЧЕ МИ ИСКАТЕ ТЕЗИ МИЗЕРНИ 500 ЕВРО ЩЕ ВИ ЗАБИЯ ЕДИН ГООООООЛЯМ ШАМАР ЗНАЕТЕ ЛИ ?А КАКЪВ ШУМ ЩЕ ВДИГНА НЯМЯТЕ СИ И ПРУДСТАВА.ЗНАЯ ЛЕКАРИ КОЙТО ГИ ИЗМЪЧВА СЪВЕСТА ТОЛКОВА ,ЧЕ ОПЕРИРАТ СТАРЦИ И ПОСЛЕ ЧАКАТ ОТ ВСЯКА ПЕНСИЯ ВНОСКИ.СРАМОТА .ТЕЗИ ПАРИ КОЙТО ВЗЕМАТЕ СА ГРЕШНИ И ПРОКЪЛНАТИ ДА ЗНАЕТЕ.НЯМА КАК ДА Е ДРУГО
217
1
 
3
 
! Отговори
eti преди 12 години
До Саня 214Съжалявам но не съм съгласна напълно с теб. Наскоро родих. Ходех всеки месец на консултации и що имаше изследвания съм ги правила. Влязох да раждам с един наръч документи. В крайна сметка лекарите дори не си дадоха труда да ги прочетат. В един момент бяха много изненадани като ме в караха в родилна зала и аз взех че попитах дали са вкарали в сметките си кистите които имам на яйчника. Милите останаха мноооого изненадани макар да имаше маса документи за това.
216
2
 
2
 
! Отговори
НЕЛ преди 12 години
...АМА КАК ЩЕ ИМА ЛЕКАРСКА ГРЕШКА...НЕ СМЕ СИ ГО И ПОМИСЛИЛИ ДАЖЕ...
215
2
 
3
 
! Отговори
Тоши преди 12 години
Прави ми впечатление ,че лекарите умишлено избягват да *** *** и да ги морят по болници понже ги е страх да не се изсипе цялата махала....И ако това стане ще има бум на бременни доктори и фелдшери.
214
0
 
5
 
! Отговори
Саня преди 12 години
...изследвания,профилактични прегледи. Преди да се оперира трябва да се знае цялата медицинска история на пациента,рисковите му фактори.По света преди всяка сериозна процедура те запознават подробно с тези неща като пациент,образоват те какви са рисковете след операцията и подписваш купища документи,че освобождаваш лекарите и болницата от отговорност,ако нещо се случи с тебе !
213
3
 
7
 
! Отговори
Саня преди 12 години
При всяка операция има рискове.Дори и при перфектно свършена работа на хирурга,повечето усложнения са в постоперативния период.Затова са много важни грижите за пациента,възстановането му,раздвижването му. Това ни куца на нас в България.Имаме прекрасни специалисти,но почти никаква грижа за болните от средния медицински персонал. Почти никаква профилактика - лекаря,писал коментар тука е прав - те работят при ужасно трудни условия.Родилките не посещават консултациите,не се правят нужните
212
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама какво само се оплаквате,бе ?! Не разбрахте ли, че всичко тука е мизерия.А медийте само всяват напржение с оповестяването на всеки смъртен случай.
211
3
 
6
 
! Отговори
ваня преди 12 години
на вас ли ви е тежко, дето само гледате хората в ръцете...
210
12
 
2
 
! Отговори
Гинеколог преди 12 години
А знаете ли, колко ни е тежко и как ни измъчва съвестта, че ви искаме тези мизерни 500 евро?! Знаете ли колко струва в Европа, в Америка?! И не мога да разбера какво толкова се стискате, след като става въпрос за живота ви?! Даже по телевизора преди време казаха, че всяко дете в България знае колко струва едно раждане!
209
7
 
16
 
! Отговори
Гинеколог преди 12 години
Не обвинявайте преди да е ясна причината за даден инцидент. Медиите създадоха невероятна психоза - която е вредна за лекарите, пациентите и обществото - печелят журналистите, губят всички останали. Ако има виновни нека си получат наказанието, но не ги наказвайте невинни!
208
4
 
21
 
! Отговори
Гнеколог преди 12 години
... снощи например в 2:30часа правих Секцио на жена докарана от спешна помощ - 2-ра бременност,1-вото родила също със секцио, с кръвно 240/140, 120кг, с отоци по цялото тяло - едвам отваря очите, припаднала вкъщи, имала епилепсия от детските си години, но от 3 години не е ходила на лекар, по време на бременноста често припадала, знае не повече от 20-30 думи на български, не носи никакви документи! Днес и бебето и майката са добре! Ако жената беше умрял аз щях да съм виновен нали?
207
4
 
13
 
! Отговори
Гинеколог преди 12 години
1. Майчина смъртност има навсякъде по света - най-ниска в реномираните американски клиники, най-висока в държавите от 3-я свят;2. В БГ работим при много тежки условия! В родилното заведение в което работя - раждат 1000 жени годишно. Последния смъртен случай на родилка е преди 14 години. Само ще Ви кажа скъпи съграждани че близо 15% от родилките постъпват в родилното отделение без никакви изследвания, без да е наблюдавана бременността от лекар, с куп придружаващи заболявания.
206
5
 
8
 
! Отговори
Няма грешка, преди 12 години
няма родилка... "Случва се". Утре ще се случи пак. Вече започна да се случва през няколко дни.... Питам се кога най-сетне всички жени в тази държава, оцелели в Аг-отделенията на болниците ще нарушат мълчанието и ще започнат да говорят открито за това как се отнасят онези, на които трябва да имаме пълно доверие към нас и към телата ни...Защото нещата ще стават все по-зле...
205
1
 
3
 
! Отговори
жаз преди 12 години
Като ти е *** акъла да ти е як гърба. Ако щеш и 72 часа раждай, завистнице и злобо. Не ни налагай твоето мнение и не се изказвай за нещо което не разбираш. Този случай е такъв, че е трябвало секцио поне да се спаси живота на детето, а не двамата да умрат. Лекаря го гледах как обясни. А пък откачалките дето са мазохистки като тебе са за лудницата, те са срам за жените защото се тъпчат една друга в казана. Подлост и глупост. Стига си писала смешнице.
204
4
 
4
 
! Отговори
bg преди 12 години
вижте сега предлагам да рзждат като преди 09091944 на нивите без доктор,сигурна работа ,пъпнат врвъв да се реже със сърпа,може и с кухненския нож или ножица з анокти,може и без доктори,така еволюцията ще си каже думата,която може да ражда ше ражда ,която не може да мре,и така ше се подобро генотипа и няма да има разни кекави родилки дето да правят емболии и да *** при докторите ай сега ,анивите покъшята ами так де ............
203
11
 
8
 
! Отговори
:( преди 12 години
Как тези касапи,наричащи себе си "лекари" нямат капка съвест и се заклеват да спасяват човешки житов..Колко жени убиха и колко други хора осакатиха тези некадърни и ламтящи за пари ***.Специално за тях трябва да бъдат въведени отново Крумови закони.После защо имало отрицателен прираст?! Човек отива здрав и прав в болница,а излиза в ковчег..Но Господ гледа !
202
3
 
4
 
! Отговори
anna преди 12 години
Koito ima pone malko mozuk, da hodi da rajda v bolnici,kudeto natiskut nepremenno da ti napravqt sekcio ne e tolkova goliam.Vsichki znaem koi sa otdeleniata,kudeto rodilkite imat poveche svoboda na izbora...