Фермерите недоволни от полуизвинението на Найденов

Продължават с протестите, тръгват и към София
1 дек 2011 12:44,
118
Фермерите недоволни от полуизвинението на Найденов
Снимка: БТА

Земеделските производители не са удовлетворени от полученото полуизвинение от Министър Найденов и ще продължат с протестите.

Фермерите декларират готовност да тръгнат към София, за което вече са уведомили Столичната община.

Вчера министърът на земеделието Мирослав Найденов се извини на фермерите от името на правителството, ако "земеделските производители се чувствали излъгани предизборно".

"Заявяваме категорично, че сме излъгани предизборно и че принципите и правилата остават мираж. Тези, които се борят за тях са сочени с пръст за назидание. Лъжата става принцип, а погазването на правилата - политика. Тъжно ще е, ако го приемем като непроменяем факт", посочват в изявление до медиите Националният инициативен комитет за протести в сектор "Земеделие".

Още по темата

Фермерите призовават "двамата най-виновни да си подадат оставката - министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът на финансите Симеон Дянков".

До момента кабинетът не може да предложи нищо ново на зърнопроизводителите, заяви в отговор министър Мирослав Найденов. Кризисната ситуация ще бъде обсъдена днес следобед в парламента в комисията по земеделие заедно с представители на бранша.

Министърът призова протестиращите земеделци да не блокират гранични пунктове. 

"Вече се получават реакциите – и от страна на транспортните фирми, и търговските вериги, тъй като се затруднява движението на стоките", посочи той.

Въпреки извиненията на правителството за неспазените финансови ангажименти и обещанието за данъчни отстъпки зърнопроизводители от три области блокираха със селскостопански машини движението по международния път край свиленградското село Капитан Андреево.

Към земеделските стопани от Хасковска и от Старозагорска област, които протестират четвърти ден в близост до българско-турската граница, днес се присъединиха над 200 зърнопроизводители от Пловдивска област.

Протестиращи зърнопроизводители от Враца и Монтана блокираха в 11 часа главен път Е-79 край Мездра, като препречиха със селскостопански машини моста над река Искър. Движението в участъка между Враца и Мездра е преустановено.

Кай Елхово чакат над 150 трактора и друга техника. Зърнопроизводители от Добричка област потеглиха към ГКПП Дуранкулак и Йовково. Намерението им е да блокират движението през българо-румънската граница за един час.

Производителите от Ямболско пък потеглиха към ГКПП "Лесово".  Пътният възел „Петолъчката“ също ще бъде блокиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: протестиземеделци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който не му харесва да е фермер, да си смени професията!Никой не е вързан за фермата!Продавай всичко и се махай зад граница или почвай друг бизнес!Ще ми блокирате пътищата!!Това е червена провокация!!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ФЕРМЕРИТЕ КАКТО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТАКА НАРЕЧЕНИ СТАЧНИЦИ ДА МЪЛЧАТ И ДА РАБОТЯТ.И ДА РАЗБЕРАТ НАКРАЯ ЧЕ СА ИЗПОЛЗВАНИ И УПОТРЕБЕНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ.
7
3
 
10
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Като има дават субсидии на тези кърлежи, защо не намаляват цените на продукцията!!Защо да се внася от Гърция е поевтино!Защо гръцките фермери намаляват цените, като получат субсидии, а нашите не!?!Защо нашщите са тарикати и потосмукачи!!Да ги посрещнем с камъни в София!
6
4
 
10
 
! Отговори
Трайков преди 12 години
Богатите продължават да протестират за още пари , явно къщите са им малки или искат да си купят по някое ново Ферари. Това е България !
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМИ КАТО НЕ СТЕ ДОВОЛНИ ОТ ПОЛУИЗВИНЕНИЕ ДА ВИ НАРАВИ ПО ЕДИН СВИРУК, ЩОТО ДОГОДИНА ЩЕ Е ЦАЛО ИЗВИНЕНИЕ, ТА БЕЛКИМ СТАНЕТЕ ЩАСТЛИВИ
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ми пречите да пътувам , бе ***?Платил съм си пътния данък и винетката!Не съм ви аз излъгал!Ходете блокирайте дома на Бойко Борисов!Откъде накъде аз ще търпя загуби!!иСКАТЕ КИНТИ, А?!?!Че кой не иска?!?!Нека да ими дададт и на мен и на всички, от бранша машиностроене!да не сме помалксо заслужили!***!Да се изпрати жандармерия и полиция и веднага да пресрати тази идииотия, че ще излезем и ние!!
3
10
 
14
 
! Отговори
На кое браво? преди 12 години
Милионите им се виждат малко???Няма пари за образование, няма за здравеопазване, а на тях 400 милиона ЕВРО от Европа им са малко? Като пишете, знаете ли изобщо за какво протестират - че не има дават от НАШИТЕ пари още 100 милиона евро!!! Ами не съм съгласен и надявам се, всеки разумен човек няма да е.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Emi stachkuvaite si :) Te vi kazaha che pari niama a vie v momenta si harchite vashite :) evala :)
1
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така! Браво на хората! Време е и за другите!