Земеделци и земеделец №1 се видяха, не се разбраха

2500 трактора и 4500 души са участвали във вчерашните протести
29 ное 2011 13:15,
47
Земеделци и земеделец №1 се видяха, не се разбраха
Снимка: БТА

Зърнопроизводителите не приемат орязването на парите им в бюджета за догодина и продължават протестите си в цялата страна, съобщиха синдикатите сред среща с министър Мирослав Найденов.

Финансовата рамка на споразумението със зърнопроизводителите не е драстично променена, защити се министърът и уточни, че тя ще претърпи корекции само по схемата за националните доплащания на единица площ на зърнопроизводителите, която от 240 млн. лева се намалява на 100 млн. лева като национални доплащания.

Още по темата
Найденов даже подчерта, че на практика субсидията се увеличава с 20 млн. лева, а не се намалява.

Европейските субсидии са в размер на 782 млн. лева и заедно с националните от 100 млн. лева се равняват на 882 млн. лева, за разлика от миналогодишните, когато са били - 861 млн. лева, обясни той.

Зърнопроизводителите обаче бяха категорични – няма да приемат тази редуцирана рамка.

Те обясниха, че на практика парите им за декар се намаляват с около 5 лева. При 32,50 лв. на декар миналата година сега парите се намалявали до около 25 лева на декар.

"Това, за което протестираме и което очакваме, са не само пари. Зърнопроизводителите искат аргументи и повече морал. Надяваме се министерството да спази споразумението с нас, защото е нарушено доверието", коментираха синдикалните лидери.

Протестите в сектор "Земеделие" продължават за неопределен период от време, категорични бяха те.

2500 машини и 4500 души средно са участвали във вчерашните протести в цялата страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Зърнопроизводителите щом искат да протестират да протестират, но блокират ли пътищата и препиятстват ли тези които им изкарват огромните дотации и мизерстват с 300 лв на месец за да осигурят охолството им, трябва танковете да изблъскат огромните им тракторчета в канавките и тези нагльоци да бъдат поставени на мясото им.
46
2
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЕХ-Х-Х..., ТИЯ ПУСТИ ЕВРОПЕЙЦИ...1. Защо в България ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СУБСИДИЙ се получават НЕ ОТ собствениците на земя... - ЗАТОВА, ЧЕ СА НАМЕРИЛИ РАТАИ ДА ИМ Я ОБРАБОТВАТ..., А СЕ ВЗЕМАТ ОТ РАТАЙТЕ/ИЗПОЛИЧАРИТЕ/АРЕНДАТОРИТЕ....???- ЯВНО РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКАТА ДИКТАТУРА ПРОДЪЛЖАВА...!!!2. ДЯНКОВ поднесе извиненията си на протестиращите зърнопроизводители и обясни, че парите са такива каквито са"- В СЪЩНОСТ, ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ МАЙ ВЗЕ ПОДКУП ОТ ТЯХ И СЕГА УМИРА ОТ ЯД, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ВРЪЩА, ЗАЩОТО ОТ Е.С. КАЗАХА ЗА БЕНИФИЦИЕНТ ДО 100 000ЕВРО!!!
45
0
 
3
 
! Отговори
санде преди 12 години
Кой търси сметка на тези зърнопроизводители колко са произвели и колко им струва произведенто .НИКОЙ! Аз предлагама всеки един по - мощен зърно производител да даде себстойност на 1 кг зърно колко му излиза след всички разходи.Разликата от изкупната цена на борсата до себестойноста да се дотира от държавата. Дават се сега пари за нещо за което никой не търси сметка колко къде за колко и на кого е продадено!!!!!!!!!!
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има пари, ама нали ще ставаме донори на ЕС.
43
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
До Ратай: Ратайчо, земята е моя и ще бъде моя! А ти какво ще правиш без моята земя, примитиве? Имаш ли поне 5 декара?
42
1
 
4
 
! Отговори
работен преди 12 години
От работа не се богатее,а се гърбавее.Други са мурафетите за забогатяване ,но не всички го могат.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са чорбаджииски субсидии. От 2006 на сам цените на зърнените култури непрекъснато се покачват, зърнопроизводителите са си напълнили гушите. Сега искат и по-голяма субсидия. И тази, която им се дава им е много.
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, заедно с педераските им номера вън от България. Вие червени *** сте толкова вредни за страната, че трябва най-после да предприемем крути мерки и да ви изпозакачиме по всички билбордове, с които засрахте пътищата, за да е ясно на хората, че който работи против България ще намаже въжето. Този принцип е въведен още от времето на Левски и ние истинскит българи трябва да го спазваме!!!
39
1
 
5
 
! Отговори
Що не си ... майката преди 12 години
Кви субсидии, кви милиони бе, тиквеши ненаситни. За всички други дето бачкат до скъсване има ли субсидии бе, тюфлеци ?
38
3
 
4
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Тия селски чорбаджии явно здраво скучаят през зимата и си търсят забавления. Само дето не ми е ясно защо друг трябва да им плаща сеира.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След края на стачката, на зърнопроизводителите да се вземат от субсидиите толкова пари, колкото трябва да платим неустойка на гърците + загубите на останалия бизнес от затварянето на границата. Ние, които си плащаме честно данъците и взимаме ниски заплати, няма да плащаме неустойки от собствения си джоб заради тези мутроорачи, които само орат като изоглавени, но накрая нищо не произвеждат и така само прибират парите и отгоре на всичко изтощават земята!
36
1
 
4
 
! Отговори
На тракторите и обра преди 12 години
Не, че много съм доволен от ГЕРБ, обаче тоя протест изглежда добре "нагласен" и "режисиран". Такива неща в България се случват единствено и само ако някой плати за сценарий и режисура. Искат субсидии .... и аз искам, ама няма.
35
0
 
2
 
! Отговори
Айде у лево преди 12 години
Га ядуха кифтетата минълътъ гудинъ ни ривахъ.
34
1
 
6
 
! Отговори
РАТАЙ преди 12 години
ВЗЕМИ СИ ЗЕМИТЕ И ГИ ОБРАБОТВАЙ БЕ ОТВОРКО.АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ
33
2
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА ! преди 12 години
Поради слабия износ от страна на производител номер 1 в Света - Русия, която даже и забрани износа по едно време, цената на тон зърно стигна 260 евро!!! Като освен това зърнопроизводителите получиха и субсидии, в резултат на което , се нагушиха здраво !!! И сега ,съвсем закономерно, мин. на земеделието иска да дадат малко от тях / от тази дива печалба,която направиха/ и да облекчат малко бюджета ,като тази година им намялят субсидиите !!! Така че ,ПАРИ НЕМА,ДЕЙСТВАТЕ !!!
32
2
 
11
 
! Отговори
ГАДНОЧЕРВЕНО КОМУНЕ преди 12 години
Мнго е лошо да си *** КОМУНИСТ - да се държиш, като дете, което пищи на майка си да му купи сладолед, а тя не може, понеже няма и пари за хляб у дома.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
7-8 са големите фермери,които са първи дружки на Гоце.Правете си изводи за тези протести.!!!!
30
10
 
6
 
! Отговори
аз преди 12 години
това правителство още не му узря зелената глава че не то ни храни а земеделците и животновъдите
29
1
 
4
 
! Отговори
Orda преди 12 години
Бик срещу овни. Ха..ха...ха
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дам по това време земеделците по принцип са на круизи и е истина че всички карат от бентли нагоре и изкупуват земеделските земи по 1500 лв за дка. тоя път подкрепям гербаджиите