Московски се надява през 2012 г. БДЖ да е на нула

Стачката в БДЖ е нанесла загуби за над 2,5 милиона лева
17 дек 2011 18:30,
87
Московски се надява през 2012 г. БДЖ да е на нула
Снимка: Булфото

"Надявам се следващата година БДЖ да стопи загубата и да излезе на нула", заяви обяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Той бе на посещение в Димитровград за да инспектира изграждащата се високоскоростна жп линия от Пловдив през Свиленград до турска/гръцка граници.

Нейните параметри позволяват влаковете да се движат със скорост 160 км/ч.

Московски призна обаче, че в БДЖ няма влакове с такива възможности.  Скоростта е непосилна и за модерните мотриси, които страната ни все още не е платила.

Министърът допълни още, че БДЖ не разполага със средства за да изпълни немския дълг и единствената възможност това да се случи, е ако финансовият министър Симеон Дянков прецени, че има възможност в бюджета.

Ако не - темата ще се дискутира между премиера и германският канцлер Ангела Меркел през януари.

Още по темата

Министър Московски заяви, че стачката в БДЖ е нанесла загуби в размер на над 2,5 милиона лева. Равносметката дойде няколко часа след споразумението със синдикатите.

Министърът на транспорта изрази задоволството си, че съгласието е постигнато преди празниците, за да могат хората да пътуват спокойно с жп транспорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
32
 
! Отговори
До 86 Г преди 12 години
Има много жепейци с бензинови автомобили, но... ако визираш машинистите, може би там вече е друга работа :)
80
4
 
34
 
! Отговори
Г преди 12 години
И как ще стане това, като няма жепеец с бензинов автомобил :)
79
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В автобусите има частен монопол и цените са кожодерски.
78
12
 
37
 
! Отговори
Тренчо Бунев преди 12 години
И за какво се отлага присъдата над железничарите от пътническия жп превоз до 1-и юни? Ясно е,че този превоз работи на загуба, че няма да го бъде, но не: ще вземаме от данъците на цялото население на страната, за да угодим на Бунев и Тренчев!Някакъв си инат тракиец от Ески Заара пък решил да продължи стачката до победен край! Вижда се, че трябва да се реже живо месо, правете го по-рано, а не да трупате загуби върху загубите! Защо се държите страхливо? Навремето юначагите на Ив.Костов така ни съкратиха цяло ООД - 3700 човека до един на улицата! Е, оживяхме! В две други фирми съкратиха съответно около 4 хил.човека и 2300 човека - ами намериха си работа! Сега позволявате да ви разиграват като маймуни!
77
3
 
39
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
вси4ки синдикалисти да си подадат оставката незабавно.
76
1
 
41
 
! Отговори
!? преди 12 години
Като ликвидират БДЖ-то всичко ще стане на нула!
75
4
 
38
 
! Отговори
МАСКВА преди 12 години
тоя другар не е РОМ а е живо дете на комунистическо плашило.....както всички комунисти в ГЕРБ се ползва с подителските си протекции>......затова в БГ *** няма производство а само строителство щото там се краде НАЙ -МНОГО;)))
74
0
 
46
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Каква нула..окрадохте БДЖ,КЪде са 50 000 000 ??
73
5
 
42
 
! Отговори
Дарвин преди 12 години
Тоя е от ***-копанари!!!Те кафирите са неспособни вече и ги управляват само *** ,помаци(Роската от Гоце Делчев) и турци...
72
0
 
34
 
! Отговори
BEZ KOMENTAR преди 12 години
ABE TIA KVO SE RADVAT BE...........PROST NAROD..........................
71
6
 
39
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Тук вони на *** комунисти !
70
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей ама тия 15-те червени ***, които насир***т форума денонощно сън не ги хваща бе. Крайно време е тия от БСП да ви пратят малко или поне съвсем малко на курс по ограмотяване на речта или поне по някакъв начин да си стимулират няколкото мозъчни гънки, че поне да не си личите толкова очевадно, че всяка вечер сте едни и същи. Ах колко жалко е да си комунист. Трагедия, аз ако бях такъв бих се гръмнал с най-голямо удоволствие. ОЩЕ ТАЗИ НОЩ!
69
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Скоростта е непосилна и за модерните мотриси, които страната ни все още не е платила."Позвлете ми да се усъмня колко са модерни : )
68
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБЪТ НА УБИТИЯ АНГЕЛ ОТ КАТУНИЦА Е БИЛ ОСКВЕРНЕН!!ТОЧЕТЕ НОЖЕВЕТЕ *** ЩЕ СИ ПЛАЩАТ!!!
67
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес.бг, да ви имам и редакторите: "заяви обяви министърът..."
66
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Надявам се следващата година БДЖ да стопи загубата и да излезе на нула", заяви обяви министърът на транспорта Ивайло Московски.Браво на авторката..."заяви обяви министърът"...
65
6
 
32
 
! Отговори
dominici преди 12 години
Благодаря на синдикатите и на правителството, че се разбраха и че няма да ми развалят празниците с търсене на алтернативни начини за придвижване.
64
3
 
33
 
! Отговори
Калин преди 12 години
сектора е непечелив .. източва се това е думата, има огромни дългове които влизат в общата сметка, кой знаее колко са са и укритите задължения .. колкото до мотрисите .. гарант по заема е дойчебанк.... мотрисите са държавни, но на немската държава :) те ко са виновни, че искате да плюскате като гърците ?някой да ви е длъжен.. забатачвате страната .. животни.
63
4
 
37
 
! Отговори
КЕНЗУРЯЩ преди 12 години
АБЕ КЕНЗУРАМ ВИ ПРАВО У ВИСОЧАЙШИТЕ СМРАДЛИВИ УСТИ,БЕ!! ЕДИН ВЛАК НОРМАЛЕН БЯЛ НЯМАТЕ ДО ПОНЕ ЕДИН БЯЛ ГРАД В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПА-НАПРИМЕР МЮНХЕН ИЛИ ПРАГА!! КАКВО ДА ГОВОРИМ?? АБЕ КАКВО БДЖ..ВИЙ СТЕ НЕ НА НУЛАТА ОТКАК СТЕ СЕ РОДИЛИ,А ПОД НУЛАТА,СИНКОВЦИ ПРЕСТЪПНИ!! АРЕ БЕ,НАЛИ СМЕ НАЦИЯ ТЕХНИЧЕСКА ,ДАЖЕ И КОМУНИСТИЧЕСКА БЕ??? КО СТАВА..ЕДНИ ВЛАКОВЕ ЗА НОРМАЛНА СКОРОСТ НЯМАМЕ?? НЕ СМЕ ТЕХНИЧЕСКА,А САМО КОМУНИСТИЧЕСКА-ЛАПАМЕ КОМУНОГОВНЕТАТА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ! КЕНЗУРЯ ВИ ПРАВО У УСТИТЕ,СИНКОВЦИ ПРОСТИ!
62
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хърсев ще затрие товарни превози както източи и съсипа други държавни фирми и банки като Стомана, Плама, Кремиковци, Минералбанк и др. Хърсев е просто един лихвар, не го интересува да произвежда и ако види че печалбата му пада веднага ще гледа да изтегли всички пари от касата на БДЖ.