Московски се надява през 2012 г. БДЖ да е на нула

Стачката в БДЖ е нанесла загуби за над 2,5 милиона лева
17 дек 2011 18:30,
87
Московски се надява през 2012 г. БДЖ да е на нула
Снимка: Булфото

"Надявам се следващата година БДЖ да стопи загубата и да излезе на нула", заяви обяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Той бе на посещение в Димитровград за да инспектира изграждащата се високоскоростна жп линия от Пловдив през Свиленград до турска/гръцка граници.

Нейните параметри позволяват влаковете да се движат със скорост 160 км/ч.

Московски призна обаче, че в БДЖ няма влакове с такива възможности.  Скоростта е непосилна и за модерните мотриси, които страната ни все още не е платила.

Министърът допълни още, че БДЖ не разполага със средства за да изпълни немския дълг и единствената възможност това да се случи, е ако финансовият министър Симеон Дянков прецени, че има възможност в бюджета.

Ако не - темата ще се дискутира между премиера и германският канцлер Ангела Меркел през януари.

Още по темата

Министър Московски заяви, че стачката в БДЖ е нанесла загуби в размер на над 2,5 милиона лева. Равносметката дойде няколко часа след споразумението със синдикатите.

Министърът на транспорта изрази задоволството си, че съгласието е постигнато преди празниците, за да могат хората да пътуват спокойно с жп транспорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
39
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...следователно и дългът към немските кредитори и загубите от стачката, да ги платят МВР и лично Цецо *** !!! Да удържат сумата, похарчена за възстановяване на щетие от бюджетът на МВР !!!
20
0
 
47
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Загубите на БДЖ от масовия и напълно безнаказан *** бандитизъм, само от началото на годината, са над 20 милиона... но затова разбира се не се говори... кой ще посмее да възрази срещу това уважаемите роми да упражняват етнокултурните си особености на наш гръб ?!?
19
2
 
49
 
! Отговори
Биография преди 12 години
Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в Плевен, син на видния партиен деец от Плевен Ангел МосковскиИма бакалавърска степен по публични финанси от УНСС и магистърска степен по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов.От 1995 г. до 1996 г. е работил като инспектор в "София Инс".От 1999 г. до 2002 г. е бил търговски директор в Сата"ООД, (автобусен и автотоварен транспорт защо ни са железници?), председател на Борда на директорите и член на Управителния съвет в Монтана"АД, (бившия завод Монтана, 600 съкратени, новите машини за прежда нарязани на скрап) както и член на надзорния съвет Аналитик"АД. (предмет на дейност хванете се здраво за масата: Развойно-внедрителска и производствена дейност в електронната и електротехническата промишленост, консултантска, проучвателна и маркетингова дейност, вътрешно- и външнотърговска дейност, търговия на едро и дребно с промишлени стоки, хранителни стоки, селскостопанска продукция, вътрешен и международен транспорт, спедиторска дейност, хотелиерство, ресторантьорство и туристическа дейност, издателска дейност, рекламна дейност, търговия с недвижими имоти, строителство на жилищни, административни и промишлени сгради, отдаване под наем на дълготрайни активи, складова дейност, посредническа и комисионна дейност, представителство на местни и чуждестранни физически и юридически лица, както и всякакви дейности, незабранени от закона, дружеството може да придобива и отчуждава недвижими и движими вещи и вещни права, ценни книжа, права върху изобретения, търговски марки, ноу-хау и други обекти на интелектуална собственост, дружеството може да открива клонове и представителство, да се сдружава и да участва в дружества с местни и чуждестранни физически и юридически лица в България и в чужбина. всичкосвен полети до Марс)От 2002 г. до 2003 г. Московски е бил търговски директор в Балтекс комерс" ЕООД. От 2003 г. до 2009 г. е бил управител на официално представителство на фирма STOLL - Германия за България. *** на германските банкери. Същият е и КАМЕН КИЧЕВ, заместник - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, австрийски агент, бивш генерален директор на Австрийски авиолинии - Македония и Косово.Западният капитал вече директно ръководи *** гони печалбата и въобще не се интересува от местните индианци. За индианския вожд Боко и компания има уиски и пури. Конгратюлейшънс! Зер гут!23 докладва: Коментар 24 отговаря ли на правилата за писане в сайта? Скъпи господин хамерикански посланик! Комунярите ме пцуват, а язека съм гулям димукрад. За два-три долара и майка си продавам! Само че от службите малко ми плащат, по 5 лв на коментар. Той, Цецо, 6 апартамента си купи, а аз? Моля да докладвате където трябва, аз съм ваш човек! Ю ес ей, форевър! Долу комуниздите!
18
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отивай при патрона си да обсъдите какво още да откраднете, че много малко време ви остана.
17
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със сигурност ако уволнят всички и спрат всички влакове, БДЖ ще са на нула през 2012 г.
16
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой от двамата е машиниста?
15
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ги плащат Московски и Борисов.БДЖ си работеше много добре и ако не беше уволнението на работниците нямаше да има стачка.
14
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега така ще извъртят нещата, че ще изкарат хората, които са си търсили правата за виновни. Подкрепям и призовавам всички да стачкуват и да си търсят и защитават правата. Време е да се чуе гласа на народа. Време е да се събудим.
13
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
както казала едно време Пена - дано, дано, ама надали
12
5
 
37
 
! Отговори
До 3 преди 12 години
Пич, ти нещо проблеми с очите ли имаш - жилетката е ОРАНЖЕВА!!!
11
4
 
54
 
! Отговори
MD преди 12 години
Чакайте сега. Щом дните на стачка са им загуба, следователно ако се работеше, щяха да са на печалба. Значи за 24 дни - 2,5 млн. загуби. Т.е. 100 000 лв. на ден. С други думи 365 дни ще се равняват на 36, 5 млн. печалба. Тия какво ни баламосват, че БДЖ било губещо, а????????????
10
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за 20 години са откраднати стотици милиони, те сега за 2,5 ще търсят сметка
9
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 0 са служителите на БДЖ, а виновниците за загубите и тези ,които окрадоха милиони пак ще се измъкнат безнаказани. По-зле сме от "страна от третия свят".
8
4
 
56
 
! Отговори
ъукт преди 12 години
Много грозен този брЯ,това ли ни е лицето пред светО?
7
5
 
56
 
! Отговори
Сиганин преди 12 години
Брато добре изглеждаш и гледаш ентелигентно - ставаш за стрелочник!
6
7
 
52
 
! Отговори
seltakis преди 12 години
Още един некадърник. Абе, днеска да не е "празник на некадърника", че така само новини за некадърници?
5
5
 
59
 
! Отговори
тоя е мангал преди 12 години
На колкото и снимки да го гледам ... все на *** ми мяза, министъра Московски.
4
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Московски докато чакаш БДЖ издънешки издъни пощите.
3
6
 
61
 
! Отговори
червената жилетка преди 12 години
Този, с червената жилетка, не е ли синът на Цар Киро?
2
7
 
60
 
! Отговори
Няма за какво да чак преди 12 години
Московски, ти и сега си най-голямата нула! Няма за какво да чакаш до 2012!