При дълга стачка в мините токът скача с 10%

Загубите до момента са почти 2,5 милиона лева
Обновена: 17 яну 2012 11:40 | 17 яну 2012 11:39,
268
При дълга стачка в мините токът скача с 10%
Снимка: БТА
Ако стачката в "Мини Марица-Изток" продължи повече от месец, това ще доведе до поне десет процентно поскъпване на тока от 1 юли 2012 г., прогнозира шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.
 
Мини "Марица Изток" осигуряват въглища на три основни централи - ТЕЦ "Марица Изток 2", ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3", както и ТЕЦ АЕS. 
 
"Централите имат запас от въглища за поне две-три седмици, но след това те трябва да намалят производството и евентуално да го спрат, ако не се осигуряват въглища", смята Семерджиев. 
 
При положение, че стачката е по-кратка, тя може и въобще да не окаже влияние върху цените на тока. Само след това мините ще трябва да се натоварят допълнително да осигурят нов запас на централите. 
 
Ако стачката обаче продължи повече от една седмица, това при всички положения ще разстрои работата на централите и ще се отрази върху цените на тока, категоричен е Семерджиев. 
 
И днес работниците в "Мини Марица-изток" стачкуват. Протестиращите искат да получат обещаните премии за добрия добив през миналата година, както и да работят при по-добри условия на труд. 
 
Загубите в "Мини Марица-Изток" от началото на стачката от нереализирана продукция са 2 мил. 400 хил. лв., съобщи инж. Евгени Стойков, изпълнителен директор на дружеството, цитиран от БТА.
 
От общо 3000 миньори, които получиха тази сутрин назначение за дневна смяна в трите рудника, в протеста участват 2300 души. Това е 77 на сто, уточни инж.Стойков.
 
Добивът на въглища беше прекратен в 20.00 ч. в неделя заради обявяването на ефективна и безсрочна стачка на миньорите.
 
Те настояват всеки един от близо 7100 работещи в дружеството да получи по 1000 лева бонус за рекордното производство през миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде е премиера да иде в мините при работниците ама кво ще прай там там няма лентички за рязане знае само да говори глупости за заплатите им нали каза че който работи ще получава ами да си изпълнят задълженията към миньорите не да им прибират парите и да си ги делят
225
0
 
1
 
! Отговори
Зло Куче преди 12 години
- Държавата е обществено образувание. Тя е силна тогава, когато обществото е образовано, активно и здраво. Икономиката е силна тогава, когато обществото е съставено от образовани, предприемчиви, търсещи, мислещи, морални и здрави индивиди. Държавата служи на обществото, а не на икономиката. Обществото създава икономиката, а не икономиката общество. Да лишаваме гражданите от възможност за образование и развитие, за да спасим финансови институции, техните собственици и управители които със своята алчност доведоха до настоящата финансово-икономическа криза, не без помощта на алчността и безхаберието на политиците е меко казано цинизъм.
224
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що вярвате на платени телевизии ръководството в раднево да си кажат заплатите да кажат и колко взеха за коледа да кажат и за мини компютрите които им дадоха да снимат вътре сградата да видите за какъв лукс става въпрос да кажат и заплатите на теца що там вземат повече нали с мините са под една шапка БЕХ що не подкрепят колегите си ами мълчат щото са доволни от заплащането и условията на труд да снимат вътре в рудника не плочките в раднево да снимат таблото с некролози ама наредиха да го махнат
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМЕНТАР 262 Е КЪМ КОМЕНТАР 5
222
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ *** ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАК СЕ ИЗКАРВАТ ПАРИ В МИНИТЕ ВИЖДАЛ ЛИ СИ НЯКОГА РУДНИК ЗАЩО ВЯРВАТЕ НА ПЛАТЕНИ ТЕЛЕВИЗИИ ДОКАТО ИМА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НЯМА НИКОГА ДА СЕ ОПРАВИМ ТАЗИ ЗАПЛАТА НЕ Е ВЯРНА
221
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Понеже тока ще поскъпне независимо дали има стачка, а поскъпването не е за печалба, тъй като нашите пари са предварително взети щом получаваме тези заплати, разумно ще е да използваме еврейско месо за отопление. То е тлъсто, лесно може да се достави, особено на еврейски деца, и ще ни е безплатно. Ще забележиме как с намаляването на евреите стандарта ни ще расте. На работа! Ние с нашето търпение сме ги дресирали да се разхождат нбрежно покрай нас и да не подозират че ще им за последен път.
220
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ЗНАМ КОЙ КАКВО ЧАКАНО ВЕЧЕ РАЗБИРАМ ,ЧЕ СТАЧКАТА Е РЕЖИСИРАНА С ЦЕЛ ПОВИШАВАНЕ ЦЕНАТА НА ТОКАИ КАК ДА СТАНЕ ТОВА-КАКТО Е КАЗАЛ МОНТЕН,НЯМА КАК ЧОВЕК ЦЯЛ ДЕН ДА КОПАЕ И ДА МИСЛИ И ИЗМИСЛЯ НАПРЕДНИЧАВО,НАЙ-ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА И Т.Н.КОЙ Я ИЗМИСЛИ ТАЯ СТАЧКА,ЗНАЕТЕ ЛИ
219
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онзи брадясал тарикат Семерджиев само това и чака.Потрива ръце и вече пресмята с другите акули с колко ще се качи тока и колко ще гушнат някои хора. Със стачки или без стачки ние живеем като бедняци от крайния квартал на Европа. А на всичките тези бандити трябва да им се връчи по една кирка и хайде у мината.
218
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Така ни се пада.Като сме *** и си мълчим!Още,още увеличавайте,докато този народ се събуди.Всички стачкуват около нас,само ние мълчим-най-бедната страна в Европа.Всеки народ си заслужава съдбата.
217
0
 
11
 
! Отговори
edna преди 12 години
И аз смятам, че не стачката ще е причина за поскъпването - просто си намират удобно оправдание да увеличат тока и едновременно с това да настроят хората срещу стачкуващите миньори.
216
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма нищо вярно в заглавието и статията ! Тока ще поскъпне и без тази стачка ! Само се настройва обществото ! Попитайте медиите ,ЗАЩО НЕ ПОКАЗВАТ ТЕКСТА НА СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ 12.07.11г. и ще разберете кой лъже ,синдикатите или Трайков и директора !ЗАГУБИТЕ от три дни стачка са равни точно на сумата ,която е небходима и то ЕДНОКРАТНО за ПРЕКРАТЯВАНЕТО И !!!!!!
215
0
 
13
 
! Отговори
fifio преди 12 години
Ако стачката продължи тока ще поскъпне с 10%, а.... като спре ще върнете ли цената на тока или..... ще се направите на ударени ?!?!?!?
214
0
 
18
 
! Отговори
сашо преди 12 години
хора не слушайте тоя *** пак настройват хората едни срещу други
213
0
 
21
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
"Протестиращите искат да получат ОБЕЩАНИТЕ премии за добрия добив през миналата година, както и да работят при по-добри условия на труд." Кое от това е НЕСПРАВЕДЛИВО! Ръководството си е взело премийте НАЛИ!!! бОЙКОООО, наистина ли не виждаш от какви ПРОСТИ и крадливи хорица си заобиколен, но каквито приятелите, такъв и той!!!
212
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започвам да подозирам, че това е доста добра конспирация. Тази глупава стачка е чудесен повод да вдигнат тока на хората. Правителството, синдикатите, стачкуващите и тази комисия са в комбина да управдаят вандалщината която се задава за да се платят печалбите на инвеститорите в зелена енергия - това е всичко казано с няколко думи. Естествено ще се направи лятото да не побеснеят хората.
211
0
 
13
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
Г-н Семерджиев, защо месечната ви заплата е над 9000 лв.? - За да "оправдавам" високия си жизнен стандарт, който си осигурявам с всяко %-че вдигане цените на ... тока, газта и т.н. Б-о-к-л-у-ц-и! Ало къде ги герберастите с капаците, защищаващи тъпака.... Нещо ви няма по форумите и на вас ви опря до .... Глупци, всички гласували за тая пасмина крадливи болшевики от герП символично да си направят харакири.... По какъв долен начин ни противоставят едни на други. До края на март тези ще ги изгонят!
210
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При къса стачка тока скача с 50% заради долара.
209
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глад гарантирано от Герб.
208
0
 
19
 
! Отговори
Рамзес преди 12 години
ОБЯВА : ОРГАНИЗИРА СЕ ТРИДНЕВЕН ЗРЕЛОСТНО ПРОВЕРОВЪЧНО ПРИЕМЕН ИЗПИТ ЗА ПОСТЪПВАНЕ НА РАБОТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУДНИЦИТЕ В ММИ .1-ВИ ДЕН :ПРЕУСТРОЙСТВО НА 20 kV БАГЕРЕН КАБЕЛ С ДЪЛЖИНА 1500 М ЗА 3 ЧАСА МАКСИМУМ.УСЛОВИЯ -ЛЕПКАВА КАЛ ДО КОЛЕНЕТЕ,ПОРОЕН ДЪЖД.ПРОНИЗВАЩ ВЯТЪР.2-РИ ДЕН : ИЗМЕСТВАНЕ НА ГТЛ ,ПРЕМИНАВАНЕ НА БАГЕР ПРЕЗ ИЛИ ПОКРАЙ ГТЛ(ЗС),ОТРЕМОНТИРАНЕ НА СКЪСАНА ВЕРИГА. УСЛОВИЯТА КАТО В ПЪРВИЯ ИЗПИТЕН ДЕН.ЗА ИЗДЪРЖАЛИТЕ УСПЕШНО ПЪРВИТЕ ДВЕ ЧАСТИ:3-ТИ ДЕН : ОТСТРАНЯВАНЕ НА АВАРИЯ ЗА 10-15 МИНУТИ.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ : НОСЕТЕ СИ ХРАНА ЗА 12 ЧАСА ,КОЯТО С 90 % ВЕРОЯТНОСТ НЯМА ДА КОНСУМИРАТЕ . СЪЩО ТАКА Е НУЖНО ДА ИМАТЕ СОБСТВЕНО РАБОТНО ОБЛЕКЛО И ИНСТРУМЕНТИ ТЪЙ КАТО НЕ МОЖЕМ ДА ВИ ОСИГУРИМ.
207
0
 
11
 
! Отговори
електра преди 12 години
Намериха изход! Токово-паричен удар по насалението!