Семейство се оплака от полицейско насилие

Операцията е била по сигнал за цигари без бандерол
Обновена: 22 яну 2012 19:02 | 22 яну 2012 18:54, Елка Василева
345
Семейство се оплака от полицейско насилие
Снимка: Архив Булфото

Семейство от село Мировяне се оплака от полицейско насилие, след като беше задържано при акция срещу стоки без бандерол, съобщи bTV.

В специализираната полицейска операция, която е проведена вчера, са участвали общо 20 служители на СДВР. Те са действали по сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол. В дома на семейството обаче са намерени само пет кутии цигари без бандерол.

Много често се случва това - да имаме сигнал и той да не се потвърди, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев. Той е категоричен, че срещу съпрузите Петър и Малина Начкови не е упражнявано полицейско насилие.

От полицията съобщиха, че през 2010 година срещу Петър Начков е образувано досъдебно производство за съхранението на цигари без бандерол в магазин в кв. "Стрелбище".  Разследването, което е довело до вчерашната акция, е започнало преди месец и половина. Началникът на Второ РУП обясни, че полицаите са чакали Начков пред дома му в Мировяне, но не са го задържали там, тъй като не са го разпознали заради заскрежените стъкла на автомобила му.

Униформените проследили автомобила до "Илиянци" и задържали там двамата съпрузи. Те били отведени в местното районно управление, като след отпадането на необходимостта и снемане на обяснения били освободени. Претърсвания били извършени и в жилището им в село Мировяне.

Красимир Кръстев посочи, че е употребена сила, за да бъдат поставени белезници на Петър Начков, който не се е подчинил на полицейско разпореждане.

Семейство Начкови от своя страна твърди, че е имало полицейско насилие. 

Цялата глава на мъжа ми е на вълнички, оплака се Малина Начкова. Това ако не е побой, аз не знам как да го нарека.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа от своя страна Петър Начков. Той добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега. "Никой нищо не ми обяснява. Биха ме и ме качиха в един полицейски бус и ми казаха да клеча. Бяха трима души при мен", каза още Петър Начков.

Предполагам, че ще бъде назначена служебна проверка, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: МировянеПетър Начков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
24
 
! Отговори
Непримеримо !!! преди 12 години
Българи, докога ще ни мачкат ?!Ако не е сраха от Европа, до сега в България затворите щяха да са пълни с политическите противници на Борисов и на ГЕРБ !Ако някой излезе да протестира за българската природа е руски шпионин или наркоман, ако пише против Борисов е комунист, ако изразява свободното си мнение публично е *** и контабандист...В съшото време ГЕРБ е закрилник на *** барони, които са основни разпростанители на дрога и безбандеролни цигари и главен защитник на Олигарсите !!!
183
21
 
3
 
! Отговори
Супер гЕРБер преди 12 години
Много им дойде на кумунетата днес, загубиха и последната капия във власта и сега за изнервени :) Свиквайте, другарчета, отсега нататък ще е така - ще блажите шланга на ББ:)
182
1
 
24
 
! Отговори
Новинар преди 12 години
Както подходиха за новините от Катуница,така и ще подходят за този.Гарантирано от хунтата Герб
181
2
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
за тази ювелирна акция със състав 20 побойници с маски-щаб-тил-логистика колко ли ще платиме ние обикновените българи.Ясно е че бойковистите са изнервени от хубавата ста-чка която им спретнаха миньорите и се наложи да си наведат ПРОСТИТЕ ГЛАВИ пред на-рода.ГАДНО ИМ Е.
180
5
 
13
 
! Отговори
ГЕЙЙЙБЕРИ преди 12 години
ВИЖТЕ ТЕ ГИ АНОНИМНИТЕ *** НА ГЕРБ ПО ПИСАНИЯТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ
179
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хохохохоохо! За пет кутии цигари ли била работата бе гербери! Че то всеки *** срещу дадено районно има по 10 такива:)))))))
178
8
 
11
 
! Отговори
за 215 преди 12 години
Сигнала е бил от информатор, за голям удар иначе нямаше да има баретите.............обаче по наш обичай някое ченге е изпяло за акцията и естествено нищо не намират...........чист провал, но с тез кадри толкоз...........докато не се разкарат кумунетата от власта ще е така и понеже ГЕРБ са кумунета , ще чакаме следващия спасител....
177
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четеш ли Бойко? Е за това хората ще те изхвърлят, като ***! Щото не гониш който трябва! Оня краде милиони, ти си се хванал с кокошкарите да си правиш пиар!
176
3
 
28
 
! Отговори
ПРОСТАЩИНА преди 12 години
Всякакви сравнения на Тодор Живков с Бай *** в миналото бледнеят пред сегашния премиер Бойко Борисов. Простащината на селянина от Правец от днешна гледна точка изглежда дипломатичност, изисканост и направо културни обноски. Какво сте направили - направили, прибирате керемидите на топло и до юни да ви няма - така каза премиерът Борисов на археолозите при инспекцията си на магистрала Струма. Под керемиди Бай Бойко разбира керамиката в археологическите останки. Преди това той нарежда на археолозите Облечете ватенки, за да работят и да не Му бавят магистралите. На тяхното възражение, че когато пръстта е по-твърда от керамиката, не могат да работят, той отговаря: Ами тогава ще ви докарам калорифери, да се топлите вие и керемидите, а ако трябва Лили Павлова чадър ще ви държи, но до края на юни трябва да приключите. В миналото бай Тошо имаше авторитет на необразован правешки хитрец, който предизвикваше смях с речите си. Простащината му избиваше в много изказвания, главно в дебелашки шеги, диалектни изрази. Той дори произнасяше сакралната дума социализъм, който строи близо 40 години, като социализъма. Последните му речи за снишаваме се, как ша решаваш, като немаш пари, бе и др. са образци в това отношение. Но Тодор Живков наистина беше дипломат в общуването. Той постоянно ухажваше интелигенцията, срещаше се с учени, с писатели, с артисти, с музиканти, ходеше на театър, посещаваше институти. В разговорите си дори разбираше проблемите, за които му говорят и удовлетворяваше много от исканията им. Сегашния премиер-слънце ще се запомни с изразите Ако дадем още 25 млн. на БАН, значи са най-умните в света, ако не им дадем - значи ги убиваме. Ставайте овчари АйТи специалист бил, Садете картофи.Или т. н. доктрина за дюнера като гарант за националната сигурност. Ако се съди по симпатиите към премиера у приблизително една трета от хората, очевидно България е слязла доста надолу в културното си равнище. При Тато простащината му правеше впечатление в по-широки кръгове - от интелектуалци до простолюдие. Дори необразовани разправяха вицове за простотията на Живков. Сега няма реакция на простащината. Вестниците срамно мълчат. Телевизиите не допускат критични коментари в това отношение. Ако човек се замисли, получава се следното - уж образовани хора, с претенции на будители, каквито са журналистите, също и политолози, анализатори и т. н. обслужват един човек, който е под нивото на своя патрон Живков и дава блестящи примери за неграмотност.
175
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе аз като подам сигнал, що никой не си мърда пръста, а тука 20 човека набили човечеца за нищо?
174
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е ГЕРБ! Престъпност, насилие, смърт! Заптиетата толкова си могат!
173
5
 
13
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 12 години
Всеки ден ще е така,гарантираано от ГЕРБ !Мачкай Бойко,мачкай ! Нема да се плашиш,ние бригадите от СИК,ВИС,***,АПОЛО И БОЛКАН,777 и пр. сме с теб.Само ГЕРБ !
172
11
 
9
 
! Отговори
за 207 преди 12 години
Вече съм го виждал, 1997 гонихме кумунетат с камъни, но не трябваше да спираме,...ако ги бяхме изчистили тогаз тоз *** преход щеше да ни бъде спестен
171
13
 
2
 
! Отговори
за 206 преди 12 години
Ако се заяви ясно ,че са *** няма да се постигне желания пропаганден ефект - сега черверастите имат пяна на устата от бяс и тъпоумниците им пригласят..........като стане ясно,че са *** всичко ще се промени...........но нашите медии бълват чалга и кремълска пропоаганда, предимно и ще има вакуум няколко дни докато истината излезе наяве
170
1
 
24
 
! Отговори
205 преди 12 години
Голям удар ей!!! 5 кутии??? 20 спецполицаи???
169
2
 
20
 
! Отговори
а преди 12 години
борисов засрами се избихте народа кой ще ходи по твоите магистрали -борисов засрами се
168
2
 
25
 
! Отговори
АБСОЛЮТЕН КРЕТЕНИЗЪМ преди 12 години
Спец акция, 20 въоръжени до зъби антимафиоти, мноооого пари от нашите данъци на вятъра и резултата : едно стресирано семейство, 5 (пет) кутии цигари без бандерол, СМЯХ И СРАМ !!!И защо всичко това ?!Защото едно момиче имало смелоста и доблеста да заяви гражданска позиция срещу диктатурата !!!Долу Бойко Борисов и мутромилиционерската хунта !Да живее свободна България !!!
167
1
 
21
 
! Отговори
UK преди 12 години
До 202Не Герб няма да падне. Както фалшифицираха изборите за местни и президентски власти така и ще го направят следващият път. Радвам се че не живея под тази герберска диктатура и пожелавам на малкото останали интелигентни българи да се спасят.А ти милиционерчо,прокурорче или просто дебелогаза селска мутра ще видиш когато на българите им дойде до гуша.
166
1
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
202 започва се дори и с по-малко лошото е че полицейската операция е успешна и са открити такива голями количества цигари на стойност 15лв
165
4
 
9
 
! Отговори
гарантирано от ГЕРБ преди 12 години
Бой,е****,силикон,чалга и убийства,гарантирано от ГЕРБ ! Диктатура на мутро-милиционерите.Да живее ГЕРБ,новото БКП...ГЕРБ=БКП