Семейство се оплака от полицейско насилие

Операцията е била по сигнал за цигари без бандерол
Обновена: 22 яну 2012 19:02 | 22 яну 2012 18:54, Елка Василева
345
Семейство се оплака от полицейско насилие
Снимка: Архив Булфото

Семейство от село Мировяне се оплака от полицейско насилие, след като беше задържано при акция срещу стоки без бандерол, съобщи bTV.

В специализираната полицейска операция, която е проведена вчера, са участвали общо 20 служители на СДВР. Те са действали по сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол. В дома на семейството обаче са намерени само пет кутии цигари без бандерол.

Много често се случва това - да имаме сигнал и той да не се потвърди, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев. Той е категоричен, че срещу съпрузите Петър и Малина Начкови не е упражнявано полицейско насилие.

От полицията съобщиха, че през 2010 година срещу Петър Начков е образувано досъдебно производство за съхранението на цигари без бандерол в магазин в кв. "Стрелбище".  Разследването, което е довело до вчерашната акция, е започнало преди месец и половина. Началникът на Второ РУП обясни, че полицаите са чакали Начков пред дома му в Мировяне, но не са го задържали там, тъй като не са го разпознали заради заскрежените стъкла на автомобила му.

Униформените проследили автомобила до "Илиянци" и задържали там двамата съпрузи. Те били отведени в местното районно управление, като след отпадането на необходимостта и снемане на обяснения били освободени. Претърсвания били извършени и в жилището им в село Мировяне.

Красимир Кръстев посочи, че е употребена сила, за да бъдат поставени белезници на Петър Начков, който не се е подчинил на полицейско разпореждане.

Семейство Начкови от своя страна твърди, че е имало полицейско насилие. 

Цялата глава на мъжа ми е на вълнички, оплака се Малина Начкова. Това ако не е побой, аз не знам как да го нарека.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа от своя страна Петър Начков. Той добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега. "Никой нищо не ми обяснява. Биха ме и ме качиха в един полицейски бус и ми казаха да клеча. Бяха трима души при мен", каза още Петър Начков.

Предполагам, че ще бъде назначена служебна проверка, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: МировянеПетър Начков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
3
 
3
 
! Отговори
ай-ай преди 12 години
От едната страна некадърната ни и корумпирана полиция, дето наистина бие когато си иска, от другата - адвокат Мартин Марковски, защитник на морала. Ако се намеси и адвокат на годината Даниела Доковска с подчинените й адвокати, се заформя още един епизод на сериала "всички са невинни до доказване на противното, нема доказателства, никой нищо не е видял"
203
2
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ТЕЗИ 20 побойници ЗАЩО НЕ ТЪРСИХА МИРОСЛАВА ИЛИ ДРУГИТЕ ИЗЧЕЗНАЛИ БЪЛГАРИ АТЪРСЯТ 5кутии ЦИГАРИ.НАРОДА НИ СЕ ГУБИ И УМИРА.ДАЛИ И ТЕЗИ ЩЕ ВНЕСАТ НАРОД.
202
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
май акцизните стоки нямат нищо общо! страницата на дъшеря им в фейсбук е проблема!нещо против боко беше тя.няма да гласувам за бойко борисов нещо такова беше.това с цигарите е оправдание.
201
2
 
23
 
! Отговори
Новини преди 12 години
Както фалшифицираха изборите така и ше фалшифицират поредната си издънка. Гледайте утре техните верни медии.Слагачите на герб ще се покажат рано сутринта как всичко е било невинно..България е под окупацията на кафявата чума Герб. Спасявайте се.
200
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
В КОЙ БЪЛГАРСКИ ФИЛМ ИМАШЕ ПЕРСОНАЖ -МАНИ СЕ БОКО-КАТО ТОЗИ БОКО БЕШЕ СЕЛС-КИЯТ ***.МАНИ СЕ БОКО-МАНИ СЕ БОКО-МАНИ СЕ БОКО
199
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аре аре, кой знае ква помия е пак и провокации. Що па на мен не ми намерат и 1 кутия без бандерол? Щото мразя контрабандата и ритам *** дет ми шушнат в ухото "цигари" по пазараите и по илинеци
198
2
 
22
 
! Отговори
1 преди 12 години
И всичкото това за няколко кутии цигари без бандерол...а на женския пазар в София *** съвсем открито предлагат контрабандни цигари и никой не ги закача.
197
9
 
18
 
! Отговори
UK преди 12 години
Бойко е мутра. Всички достойни българи пребиващи зад граница го разбраха.ВАППРОС:Някога нашата будна интелигенция останала в България ще се пробуде ли?
196
3
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Г-ДА НА ВЕЛИКИЯТ БОРИСОВ НЕ МУ ЛИ Е ЯСНО ЧЕ АКО ВЗИМАХМЕ ЗАПЛАТИ ПО 2.000-3.000ЕВРО НЯМАШЕ ДА МУ КУПУВАМЕ КОНТРАБАНДНИТЕ ЦИГАРИ И ДА ПЪЛНИМЕ ГЕРБЕРСКАТА КАСА.НАРОДА Е ГЛАДЕН МЪРШАВ А НА ВСИЧКО ОТГОРЕ И БОЙ ЯДЕ ЧЕ ИСКА ДОРИ И ДА ПУ-ШИ.КЪДЕ ДАВАТ ТАКА.ТОЙ-НАРОДА УТРЕ ЩЕ ИСКА И ПО 3 пъти НА ДЕН ДА ЯДЕ.НЕ СТАВА.
195
20
 
6
 
! Отговори
да бе, да преди 12 години
"От полицията съобщиха, че през 2010 година срещу Петър Начков е образувано досъдебно производство за съхранението на цигари без бандерол в магазин в кв. "Стрелбище"И сега като отишли да го проверяват, набили го били. Да бе, да...И бил противник на ГЕРБ. Ами съвсем нормално е след като са го хванали 2010 година да ги мрази, и сега да разправя, че са го били. Само че аз го гледах по ТВ-то и нямаше нито вид, нито държание на бит човек. По-скоро на гнусен мошеник, дето е свикнал да няма закони
194
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Семейство се оплака от полицейско насилие v smisal, 4e sa gi nabili.
193
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да бъде с успешен край таз така добре и дългопланирана операция,да му напишат на човечеца един акт ,че управлава автомобила с непочистени от скреж и лед стъкла.
192
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой го е избрап?на кучетата им стана ясно, че последните избори бяха фалшифицирани
191
7
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ КОИТО САМ СИ Е ИЗБРАЛ.БОРИСОВ НИЕ СИ ГО ИЗБРАХМЕ.
190
1
 
15
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Признавам си, че не знам (защото не пуша и никога не съм пушил), но човек нямаше ли право на безмитен (безакцизен) внос на определени малки количества цигари и алкохол?
189
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смях в залата20 маскирани за 5 кутии цигариНа женския пазар за 5 секунди ще намерят много повече...съвсем ни взимат за *** вече - няма ли да се ядосаме
188
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР!:))) Голям смях са тезъ търбуси! Изтърбушили къщата на хората за пет кутии цигари! Толкова са я закъсали! Балъци нещастни!
187
20
 
3
 
! Отговори
mav преди 12 години
да бе..,. нямат си друга работа, ами 20 ше се вдигнат ей тей да тормозят човечеца... нали .. ?и на децата е ясно че тва си е операция, при която тоя се е усетил и се е оттървал от цигарките, или каквото е складирал.но овцете по лесно четат новини за полицейски произвол :) :) щото са именно ОВЦЕ :)
186
2
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ГОСПОДА ПОБОЙНИЦИ ОТИДЕТЕ ПРИ *** БЛОКОВЕ В ДРУЖБА-ХЕМ ЩЕ ХВАНЕТЕ50.000 КУТИИ ЦИГАРИ ХЕМ ЩЕ СЕ ОТТЕПАТЕ КАТО ХОРАТА А ЩЕ СПРАТ ДА НИ ТРОВЯТДЕЦАТА
185
4
 
14
 
! Отговори
Върл Левскар преди 12 години
Я да не плюете бе *** !Що не си гледате вашето гнезденце , че утре ще винавестят .Всеки крие нещо , което не казва на полицията .Я се замислете . На женския пазар всеки втори продава цигари . И са *** .