Пуснах умиращи и болни убийци, защити се Марин

Преглед на печата за 27 януари 2012 година
27 яну 2012 07:32,
191
Пуснах умиращи и болни убийци, защити се Марин
Снимка: БТА

„Аз нося цялата отговорност за помилванията. Затова заявявам, че нямам никакви притеснения от каквито и да било проверки - нито от морално, нито от законово естество”. Това заявява в интервю за „24 часа” предишният вицепрезидент Ангел Марин по повод скандала с помилванията.
 

Според разпространени документи стана ясно, че той е помилвал около 150 убийци и наркотрафиканти, както и хора още преди да им е влязла присъдата в сила.

Марин обаче пояснява, че не е допускал никакви компромиси. „Повече съм прилагал строгост, отколкото снизходителност, а опити за ходатайства е имало много”, казва предишният вицепрезидент.

"Помилвах дилъри на дрога, защото закон намали наказанието". Нося цялата отговорност за всички предсрочни освобождавания. Нека комисия да провери всичките случаи, в които съм опростил присъди. Убийците, които съм пусналпо-рано, бяха болни или умиращи", заявява още Марин.

На въпрос дали е помилвал осъден още преди да е влязла в сила присъдата, той беше категоричен, че няма случай, не е възможно да бъде помилван който и да било, без да е влязла в сила присъдата.

Ежедневникът прави коментар на лидерската криза, пред която се намира БСП. Първанов обвинява Станишев за слабото представяне на последните парламентарни избори и неуспешната коалиционна политика. Станишев го упреква, че се е заигравал с врага, бидейки толерантен към ГЕРБ и Борисов.

Публиката приема прехода от партиец към държавник като израстване, а връщането обратно за регрес.

За "Преса" Сергей Станишев завява: "Битката между мен и Първанов обслужва Борисов. Твърдя, че БСП е достатъчно голяма партия, за да има място за всеки, който иска да я направи по-силна и по-консолидирана. Ние сме демократична партия и това е голямата ни сила. И аз, и президентът, и членовете на ръководството е добре да си дадем сметка за личната отговорност."

"24 часа" прогнозира полярен студ до - 20 градуса идната седмица. Със силен вятър от север се спуска леден въздух, който ще свали докъм минус 20 градуса температурите. В средата на идната седмица термометрите сутрин, на повечето места, ще сочат минус 18 - минус 13 градуса.
Още по-ниски може да са градусите в селищата от котловините на Западна България. Дори в най-топлите

часове на деня стойностите ще останат далече под нулата - максималните ще са около минус 6.
Цялата седмица ще е много мразовито. Силни ветрове ще изострят усещането за ледена епоха ище навяват преспи. По Черноморието ще се вдигат високи вълни. Заради студа натрупаната вече покривка ще се вкоравява и ще продължи да създава проблеми по пътищата. Най-големи ще бъдат те със снега в районите на Смолян, Чепеларе и Габрово

Директорката на агенцията по "Медицински одит" към здравното министерство - доц. Златица Петрова, е освободена от длъжност, съобщава "24 часа", цитирайки здравния министър Стефан  Константинов. Структурата не се закрива, работещите в нея са ценени и ще останат на работа. Новият шеф още не бил избран, уточнява министърът, но администрацията няма повече да се разширява.

Обучаваме лекари за 51 държави", сподели за "Труд" ректорът на Медицинския университет в София проф. Ваньо Митев. "В кризата ние сме икономическо чудо! Заплатите на преподавателите се повишиха 2 пъти, а реалните ни доходи - 3 пъти, по време на мандата ми.

Приходите ни са много големи - 28 млн. лв. идват  само от чуждестранните студенти, а разполагаме с още 25 млн. лв. от спечелени проекти. Успяхме да ремонтираме изцяло предклиничния учебен център, което се равнява на построяването на една чисто нова сграда. Същото направихме и с Медицинския колеж с помощта на програма за енергийна ефективност.

Реновирахме два студентски блока. Имаме незапомнен преходен остатък от 47 млн. лв. Нетната печалба спрямо м. г. пък е 6 млн.лв
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
2
 
2
 
! Отговори
Морския преди 12 години
НАГЛЕЦ
171
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марин, Марин, Марин.........голяма е цифрата на ***, които трябваше отдавна да гният под земята, но ти помилва и им даде възможност да дишат въздуха, който са отнели от жертвите си.Ами миналите, настоящи и бъдещи жертви на твоите помилвани УБИЙЦИ - тях можеш ли да пресметнеш ? - Същия ***, като онези, които си помилвал !!! Пфу...
170
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Г-да "НЕ ПРАВИ ТОВА НА ХОРАТА КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА НАПРАВЯТ ТЕ НА ТЕБ".
169
7
 
8
 
! Отговори
а преди 12 години
Колкото и да ВИ е неприятно помилвания ВИНАГИ ще има.Да е ДОБРОДЕТЕЛЕН е задължение на всеки един от нас.Защо сте толкова злобни нямам никаква представа и затова искам да ВИ припомня най-запомнящите се думи в цял свят-"НЕКА ТОЗИ ОТ ВАС КОЙТО Е НЕВИНЕН ПЪРВИ ДА ХВЪРЛИ КАМЪКА".
168
2
 
0
 
! Отговори
мира преди 12 години
Точно както казва Ханът!!!
167
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Орден Стара планина а хахахаха? Тоз е пълен ***.
166
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 12 години
пълен *** е тоя Каскет
165
6
 
19
 
! Отговори
Ханът преди 12 години
Понеже вицепрезидентът не направи Нищо за България, реши да бъде римски император и да помилва убийци и престъпници.Защо не отдели малко средства от мизерната си заплата за болни деца например?
164
14
 
9
 
! Отговори
а преди 12 години
Г-да!Дано не четат Вашите коментари някъде на запад където се решава съдбата БЪЛГАРИЯ защото единственото съждение което те биха направили че ВИЕ сте една извратена лумпенкомпила-ция на демокрацията! НИЩО ЛИЧНО ГОСПОДА!!!
163
6
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Просто нямам думи за тая ***. Отгоре на всичко и нагъл.
162
1
 
20
 
! Отговори
55 преди 12 години
Леле, горките убийци....живи да ги ожалиш
161
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марин веднага да се награди с нобелова награда за хуманизъм!!!
160
3
 
21
 
! Отговори
ссссссс преди 12 години
Ми за кво ги пусна ве *** загубен ?Да са в тежест на обществото ли ?С тва ли ще ти запомним мандата ?благодетелят,пуснал умиращите убийци.......
159
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде да видим сега като подхвърли топката Плевнелиев на Попова как ще е, равносметката ще я направим пак след 4-5 Г., може и по-рано даже
158
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За "Преса" Сергей Станишев завява: "Битката между мен и Първанов обслужва Борисов."24 часа" прогнозира полярен студ до - 20 градуса идната седмицаДиректорката на агенцията по "Медицински одит" към здравното министерство - доц. Златица Петрова, е освободенаОбучаваме лекари за 51 държави", какво общо има всичко това с заглавието "Пуснах умиращи и болни убийци, защити се Марин"?
157
11
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Тея дето без да се замислят повтарят неморално, помилвал престъпници и т.н., я кажете как с правото дадено по Конституция, президента ще помилва някой, който не е престъпник?
156
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами като не искате да има помилвани, организирайте се за промяна на Конституцията, която га разрешава. Пак добре, че при Марин не са помилвани всички, които са подали молби за това, както практически беше при Желев и Стоянов. Що престъпници и то от най-лошите помилваха те, не ти е работа! А Марин помилва някъде към 7% от подалите в президенството молби за помилване. Сега при ГЕРБ помилваните пак ще надскочат 1000 за пет години.
155
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено че е помилвал "болни", как всички бандити като ги извикат пред съдът светкавично се оказват "болни", някои чак в инвалидни колички... пълен цирк са тези другари..
154
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди десети слушахме Свободна Европа и Дойче веле. Сега понеже нямаме медии аз отново слушам Дойче веле. Там се говори колко съсипана е България, а не за замеряне с компромати и простотии. Там вчера се каза че вече Албания ни е надминала по средни заплати. Там се казва че производството ни вече надминава 89 година, а заплатите са ни сравнени с тогавашния стандарт и са 40-45% от тогавашните. Сигурно са комунисти от Дойче веле. Трагични сте платени драскачи.
153
3
 
33
 
! Отговори
Дикиосини преди 12 години
Неморално е Марин да се оправдава,че пуснал болни и умиращи убийци,защото техните жертви са били живи и здрави,преди деянията им.Някак не мога да съжаля болен и умиращ убиец,прилагателните пред убиец не омаловажава тежестта на деянието им и нуждата от възмездие за отнемане на живот.Срам за екс вицето,който се е възприемал за бог след произнесените справедливи присъди,така оскъдни за нашата реалност.