20 млн. лв от европрограма за пораженията от наводнението

Борисов обеща промени в Закона за държавната собственост
Обновена: 9 фев 2012 21:50 | 9 фев 2012 21:41, Елка Василева
21
20 млн. лв от европрограма за пораженията от наводнението
Снимка: БТА

Европейската комисия е дала разрешение да се използват 20 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони за благоустрояването на Любимец, Бисер и Свиленград, съобщи премиерът Бойко Борисов.

По този начин ще се даде възможност да се направи инфраструктурата и мостовете както на село Бисер, така и на останалите засегнати селища - Любимец и Свиленград. С тези средства може да се изгради канализацията, селски пътища, училището, църквата.

Борисов каза още, че в понеделник ще бъдат внесени предложения за промени в Закона за държавната собственост, за да може и общините да изграждат брегоукрепителни съоръжения като буни и диги чрез европроекти. Това той е обсъдил с депутати от ГЕРБ в Поморие този следобед.

Борисов пристигна там, за да огледа щетите на крайбрежната улица в курортния град, нанесени от бурното море. На самото рибарско пристанище премиерът е поел ангажимента за финансиране изграждането на новия кей със защитна стена на стойност 600 000 лева.

Още по темата

По-късно Борисов посети и района на солниците в Бургас, които също бяха залети с вода. Пред журналисти в областния морски град премиерът поясни, че с промените в закона могат да се използват около 100 милиона лева. Тези механизми могат да се приложат и за Поморие и за солниците в Бургас.

Бойко Борисов пристигна от село Бисер, където присъства на погребенията на загиналите от водната стихия. Той каза, че днес на ръка по време на обиколката му са раздадени помощи за около 100 хиляди лева. Пари са получили пострадалите семейства и животновъди в Любимец, Извор и Бисер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТТова е стръв за нас балъците и за отклоняване на главните въпроси!Десанта на висши американци за какво е?1. Да прелапат АЕЦ Белене, да я строят те, при заробващите условия при които построиха ТЕЦ Марица изток1 (за далаверите питайте *** Иван Костов!).2. Да ни вкарат в групата за "освобождението" на Сирия, заедно с Ал-Кайда, зверските мюсюлмани, специалните части на Великата (в миналото) Британия и техния прислужник Катар.3. Да им осигурим бази и терени за съсредоточаване на войски и муниции за войните в Сирия и Иран.4. Да им осигурим поредното пушечно месо за всички техни военни авантюри.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много голямо БЛАГОВОЛЕНИЕ на ЕС и Кристалина:Разрешават ни да използваме НАШИ пари за тежките случаи!Не техни а наши, български пари, кога ли ще ни разрешат да си спим с НАШИТЕ жени?Не с фръцкалата от ЕС а с нашите.Магистралите щяхме да ги правим с ЕС пари ама то било на уж!Правим ги с наши, български пари, тъй като така по-лесно течали в сметките на ГЕРБ.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tezi 20 000 000 shte otidat do blizki na tezi dvamata firmi da ne kajem i tqhni eto tova e BG NE GERB NE KOITO I DA BILO VSI4KI SA KRADCI I SHTE SI OSTANAT TAKIVA KAKVI HORA NI SA ELITA
12
1
 
3
 
! Отговори
Истина преди 12 години
Къде са сега крадците от БСП и ДПС? Чувам че даряват по три тлъсти заплати за бедстващите! Да, ама не! Те са толкова алчни, дойдоха ли в Бисер, не! Още през 2005г. при наводнението Емел Етем "уреди" турски фипми за прескъпи фургони на пострадалите и взе такива "мерки", че през 2007г. отново пострадаха селища от наводнения и 10 души загинаха! ГЕРБ и правителството сега са най-адекватната партия и хората видяха това. Опозицията не се сети да помогне,хората виждат реалността! ГЕРБ е истината!!
11
0
 
1
 
! Отговори
BG индианец-Винету преди 12 години
19 милиона ще бъдат присвоени в нечий джоб.
10
7
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Не съд, ТРИБУНАЛ ЗА МУТРИТЕ НА СНИМКАТА.
9
5
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ВЕЧЕ ЗНАЕМ- ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗНАЕЛО за състоянието на яз. Иваново, АМА... ЧАКАЛИ ПРОЛЕТТА..., а КАРАДЖОВА, пък разкри тайната на... 500-те ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ БИЛИ ЯЗОВИРИ, А СА..."... - По повод на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и силно се надява това да не се повтори в близките дни..." (ЗНАЧИ ИМА И ДРУГИ ТАКИВА, ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ЗНАЕ, НО БЕЗДЕЙСТВА)ЯВНО СА ВИНОВНИ...!!! НО... И ЛЕВИТЕ СА ЛЕВАЦИ...- Деградираха интелектуално до ниво, да не могат да формулират поне един свястен вот на недоверие, ЕДНО СВЯСТНО ИСКАНЕ, ЗА ИЗСЛУШВАНЕ И ДЕБАТ ПО НЕЩО ВАЖНО...- Например...:1. ПРОБЛЕМА - "ЦАР КАЛОЯН БИСЕР, СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДИТЕ И ПЛАН ЗА ПОЛЗВАНЕТО ИМ ДО 2020-50г."2. МИНАЛАТА И ТАЗГОДИШНАТА ГАЗОВА КРИЗИ - СЪСТОЯНИЕ НА ГАЗОВИЯ СЕКТОР И МЯСТОТО МУ В ЕНЕРГИЙНАТА СТРАТЕГИЯ 2020-50г."И за десерт помислете...:- АКО РАБОТЕШЕ НЕФТОПРОВОДА "БУРГАС - "АЛЕКСАНДРОПУЛИС" И ВОДАТА ОТ ЯЗ. ИВАНОВО БЕШЕ МИНАЛА ПРЕЗ НЕГО... ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НЕМИСЛИМОТОНЕОБХОДИМИ СА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ:- ЯЗОВИРИ И ХИДРО МЕЛИОРАТИВНИ СИСТЕМИ с външен контрол, имащ брутални правомощия.- ГРАЖДАНСКА И ПОЖАРНА ЗАЩИТА И ОХРАНА с подвижни сили и 28 областни бригади с хора и инженерна техника.Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР:- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ, да се е образува по: Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.- Чакаме, разследването може да започне и срещу неизвестен извършител
8
1
 
5
 
! Отговори
преди 12 години
За Бога братя не купувайте
7
3
 
7
 
! Отговори
7 преди 12 години
ми толкова им трябва за нещо явно, добре им дойде бедствието на хората
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те сега им дойде дюшеш това наводнение, ще си усвояват на воля... баси, тея са по-лоши и от хиените
5
1
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Не, просто е рекламно лице на пистолети Glock според якето
4
4
 
6
 
! Отговори
2 преди 12 години
Тва село Вегас ли ше го правят с 20 милиона?Там има-няма 700 човека на кръст,да не кажа до един пенсионери......Ако мисли да прави двоетажна къща с басейн ,вътре с бял мрамор и джакузи таман ше им излезнат сметките
3
5
 
16
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 12 години
ТИКВАТА, ТОЙ НЕ Е МУТРА !!!БУХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХА !!!!
2
8
 
16
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Вожда на всичко е готов само и само да потуши скандала.
1
6
 
10
 
! Отговори
МУСТАФАР преди 12 години
Погрешно решение, което най-вероятно ще доведе до спиране на средствата по програма за развитие на селските райони и до връщане на суми нецелево усвоени.