Борисов иска оставката на Нешева

Помолил депутатите на ГЕРБ да предприемат нужните действия
Обновена: 17 фев 2012 10:54 | 17 фев 2012 10:50,
315
Борисов иска оставката на Нешева
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на НЗОК Нели Нешева заради скандала с раздаваните бонуси.

"Като председател на партия ГЕРБ съм помолил парламентарната група на ГЕРБ да поиска оставката на д-р Нели Нешева", заяви премиерът пред "Фокус".

Скандалът избухна, след като депутати от Синята коалиция изнесоха данни, че за миналата година служителите на касата получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране, а Нели Нешева е взела 30 хиляди лева бонус.

Вчера на специална пресконференция шефката на НЗОК обясни, че е получила едва 12 156 лв.

Още по темата

Тя обясни, че не е получила бонус от фонд "Работна заплата", а допълнителни възнаграждения по чл. 108, ал. 3 от Закона за здравното осигуряване, според който 25% от събраните глоби могат да се раздадат като бонуси.

Нешева заяви, че обмисля да съди за клевета депутата Димо Гяуров, който изнесе неверните данни.

"Аз оценявам служителите си, аз оценявам екипа си. Аз оценявам труда на всички хора, които застанаха зад мен. Аз оценявам загубата на лично време, на спокойствие. Аз оценявам цената на здравето, което лично аз съм дала и предполагам екипът. Всеки ден аз съм си тръгвала оттук в 8 часа", с назидателен тон обясни вчера шефката на Касата защо тя и служителите й заслужават бонуси.

Днес тя се извини за тона си и обяви, че ще дари получения бонус от 12 хиляди лева на фондация, тъй като не се нуждаела от него.

Атаките срещу нея тя свърза с намеренията си да намали цените на лекарствата, с което засягала огромни финансови интереси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
0
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
02 9659 121 Tova e nomera na NZOK na koiato mojete da zvanite i da poiskate da se otkajite ot zapla6taneto na osigurovki!.
264
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Казва, че не се нуждаела от бонуса. Тогава защо го е взела?
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" *** Нешева е раздавала тлъсти бонуси не само на себе си, но и на приятелски болници - Стандарт. А ЗНАЕТЕ ЛИ ЧИЙ Е В-К "СТАДАРТ" НА БАТКОВ, ОНЯ МУСТАКАТИЯ АГЕНТ НА ДС
262
2
 
2
 
! Отговори
коко преди 12 години
Браво ,Бойко!!!Свалям ти шапка,че си първият български премиер,който се противопостави на интересите велика сила.Но няма да направиш лошо да разкараш *** около себе си.Те лапат парите ,а ти переш пешкира.Сега ме плюйте,ако Станишев беше по-намясто. коко -бойковист
261
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
a znaete li dalaverite na zdravnata kasa v Haskovo,shefkata im vse 18 000 za stari otpuski,navednag,igra...legat po burata i piat kafeta v kasata,mislite li 4e 10 godini ne e po4ivala,ta da sabere tolkova para a,...no tova e,deliat komisionni,nasna4avat im desata v neohim na hubavi zaplati,zaradi mama -shef,
260
0
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
АЛО-О-ООО, ГЛ. ПРОКУРОР...- ОСТАВИ ЗА МАЛКО ТЪРГОВИЯТА С АНТИКИ И СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ..., ОЧИТЕ ДЕ, НЕ ДРУГО..." *** Нешева е раздавала тлъсти бонуси не само на себе си, но и на приятелски болници - Стандарт. Така например 43 медицински заведения са получили общо около 50 млн. повече от обичайното. Най-фрапантен случай е медицински център за пластична хирургия край Елин Пелин, който е трябвало да получи 120 000 лв., а е получил общо 425 000 лв. В тази връзка се говори, че служителки на здравната каса са увеличили пазвата си в клиниката напълно безплатно и са получили един вид бонуси. Някой май е прекалил с бонусите?! Някои от клиниките, получили повече, отколкото им се полага, са свързани с настоящи депутати или с хора на ръководни постове в здравната каса. Шефка на здравната каса *** Нешева отрече да има колежки със силикон и заяви, че въпросните клиники са получили бонуси, тъй като са успели да привлекат повече здравноосигурени пациенти. (!)"
259
4
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НАЙ-ПОСЛЕ...- ТАЯ МУТРЕСА... Я ИЗГОНИХА...- ЕДИН, ЕДИНСТВЕН ГЕРБЕРАСТ, ДА НАПРАВИ ДОБРОЗОРНО... НЕЩО ДОБРО ЗА НАРОДА СИ... ОБАЧЕ, БОКО,- ТЯ НЕ Е "КАТРАН", А ХАРАКТЕРНАТА "МИРИЗМИЧКА" НА ВСЕКИ ГЕРБЕРАСТ...- И МУТРЕСАТА ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ... КАКТО И ВСИЧКИ ТАРИКАТИ ВЗЕЛИ 13-ти ЗАПЛАТИ, НАРЕЧЕНИ... "БОНУСИ", ИНАЧЕ КАКВО ИЗЛИЗА...:- БИТИЯ БИТ..., ЕБ*НИЯ, ЕБ*Н...
258
0
 
18
 
! Отговори
Яница преди 12 години
Разбира се, че ще й поиска оставката.. Може ли във време на криза и особено при положение, че парите за здравеопазване и без това не са достатъчни, да си даде бонус от над 12 хиляди лв. Това въобще не е човешко...хората умират, заради липса на добра апаратура, като тези пари могат спокойно да бъдат част от сумата за осигуряването й.
257
0
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
" *** Нешева е раздавала тлъсти бонуси не само на себе си, но и на приятелски болници - Стандарт. Така например 43 медицински заведения са получили общо около 50 млн. повече от обичайното. Най-фрапантен случай е медицински център за пластична хирургия край Елин Пелин, който е трябвало да получи 120 000 лв., а е получил общо 425 000 лв. В тази връзка се говори, че служителки на здравната каса са увеличили пазвата си в клиниката напълно безплатно и са получили един вид бонуси. Някой май е прекалил с бонусите?! Някои от клиниките, получили повече, отколкото им се полага, са свързани с настоящи депутати или с хора на ръководни постове в здравната каса. Шефка на здравната каса *** Нешева отрече да има колежки със силикон и заяви, че въпросните клиники са получили бонуси, тъй като са успели да привлекат повече здравноосигурени пациенти. (!)"
256
2
 
6
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Да и беше пискал оставката преди да се раздухат работите.Ама тъйтъй е почнал да я кара наред и на Симо, и на Миро
255
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отдавна е ясно, че здравната каса беше създадена, не да се лекуват хората бързо, лесно, безплатно, а точно обратното - бавно, мудно, скъпо, съпроводено с много нерви и корупция. При това положение много пациенти си заминаха от тоя свят ей така, лутайки се в коридорите на болниците или чакащи "Бързата помощ?!?!?"Боже! За това нещата се направиха по най-трудния начин и това НЕ Е СЛУЧАЙНО! Някой ще каже не е вярно. Нима управляващите не разбират, че няма нужда от джипита, че няма нужда от Здравна каса, че няма нужда от плащане на преглед? Разбират го, но така им се повелява от вън! Целта е народа да се тормози и да му се изцеждат силите, да се обезкръвява. Ще го боли човек корема нещо и трябва да отиде до личния лекар, който е ЕТ??!? и я работи я не. Ще трябва да го прегледа срещу 2.70 лв и да му даде направление за друг лекар, ако не може да чака или не иска ТРЯБВА ДА ОТИДЕ ДИРЕКТНО ПРИ СПЕЦИАЛИСТА И ДА СИ ПЛАТИ ПРЕГЛЕДА. Ако обаче развива остър апандесит в тоя момент живота му е на косъм, да ама той е в някаква поликлиника дето няма хирургия и не могат да го оперират спешно, както е по филмите или в др. държави. И си отива ей така за нищото, заради елементарното! Някъде нещо куца, ама много яко с двата крака, някъде има голяма грешка. Тя може да е от некадърност, но май не е, защото всичко е против пациента. Защо? А от него се иска да плаща осигуровки и то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Къде отиват парите от застраховките? Защо трябва да работят лекарите на 2 места и способни ли са да вършат качествена работа? И т.н. Нямаме нужда от Здравна каса и джипита. Имаме нужда от лекари специалисти, които да работят на прилична заплата и да не се изхвърлят, че са големи специалисти, защото виждаме какво могат! Моделът на здравеопазването може да се нарече спокойно модел на затриването!
254
3
 
11
 
! Отговори
III преди 12 години
Край на коментарите, мазната кифла подаде оставка.
253
1
 
4
 
! Отговори
Az преди 12 години
Бонусите не са това което бяха! 30 000 / 12 000 все отлични суми. Какви са точно нужните действия от депутатите на ГЕРБ, може би и те да си отделят подобни бонуси. Икономии има, глоби също. Действайте бе хора! Сега можете, утре вероятно - няма да разпределяте повече!
252
0
 
12
 
! Отговори
az преди 12 години
ето това е тъжното на псевдо демокрацията и див капитализъм в нашата държавица. Неколцина се наричат хора , а другите да умират и да ровят в кофите. Кажете ми този човек дали е част от обществото? Брат брат Плюе, това е скандално, предател! как пък малко уважение към сънародниците нямаш, Аз също не ги харесвам, но чак така..... ? искаш да кажеш, че не са хора ли, или и ти си някой, който живее на гърба на останалите ??? - това е капитализъм за мен.
251
4
 
19
 
! Отговори
тор преди 12 години
ПРАВИТЕЛСТВО ОТ БЪЛГАРОУБИИЦИ И КРАДЦИ ......
250
6
 
11
 
! Отговори
Тояга преди 12 години
Рано или късно ще ядете тоягата писачи на БОКО И ЦВЯТКО....
249
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много удобно, всеки който е против управляващата мафия е комунист. Че и май сериозно си вярвате.
248
8
 
11
 
! Отговори
тор преди 12 години
пак се включиха на цветанов писачите платени......ха ха ха
247
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-простата част от народа ни - избирателите на БСП тръгнали да пишат коментари. Ходете да метете улиците и да ровите в кофите нещастници такива.
246
1
 
26
 
! Отговори
Az преди 12 години
Тоест, искат да ми кажат, че при положение на остър недостиг за здравната система, те взимат тези бонуси ? Искат да ми кажат, че може някой или множество да са загинали за да може те да вземат бонуси ? И за капак само оставка ? - затвор!!!!Какво значи икономий, икономисахте от здравето на народа ? Чия смърт краси ръцете и на тази ? Е, къде е народа сега ???????Без да се надигне народа оправия няма, не могат да ни затворят и застрелят всички!На револяция казвам аз!!!