Борисов иска оставката на Нешева

Помолил депутатите на ГЕРБ да предприемат нужните действия
Обновена: 17 фев 2012 10:54 | 17 фев 2012 10:50,
315
Борисов иска оставката на Нешева
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на НЗОК Нели Нешева заради скандала с раздаваните бонуси.

"Като председател на партия ГЕРБ съм помолил парламентарната група на ГЕРБ да поиска оставката на д-р Нели Нешева", заяви премиерът пред "Фокус".

Скандалът избухна, след като депутати от Синята коалиция изнесоха данни, че за миналата година служителите на касата получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране, а Нели Нешева е взела 30 хиляди лева бонус.

Вчера на специална пресконференция шефката на НЗОК обясни, че е получила едва 12 156 лв.

Още по темата

Тя обясни, че не е получила бонус от фонд "Работна заплата", а допълнителни възнаграждения по чл. 108, ал. 3 от Закона за здравното осигуряване, според който 25% от събраните глоби могат да се раздадат като бонуси.

Нешева заяви, че обмисля да съди за клевета депутата Димо Гяуров, който изнесе неверните данни.

"Аз оценявам служителите си, аз оценявам екипа си. Аз оценявам труда на всички хора, които застанаха зад мен. Аз оценявам загубата на лично време, на спокойствие. Аз оценявам цената на здравето, което лично аз съм дала и предполагам екипът. Всеки ден аз съм си тръгвала оттук в 8 часа", с назидателен тон обясни вчера шефката на Касата защо тя и служителите й заслужават бонуси.

Днес тя се извини за тона си и обяви, че ще дари получения бонус от 12 хиляди лева на фондация, тъй като не се нуждаела от него.

Атаките срещу нея тя свърза с намеренията си да намали цените на лекарствата, с което засягала огромни финансови интереси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
6
 
11
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 12 години
За нас бонуси и премии,а за вас ако не лаете много може и некоя пържолка.Айде сега лайте !
184
1
 
16
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Една парашутистка ще изгърми... Лошото е, че навсякъде е пълно с такива талпи като нея. Още по-лошото е, че заемат ръководни постове във всички министерства и организации
183
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво кой е назначи тази а ? И всичките други некадърници всички са твои протежета ако не беше излязал скадала щеше ли да я уволниш а? Ако един мениджър не може да подбира персоналът си занчи нестава за нищо. Кой даде на любовницата си сделка за 50 000 000 която малко след това продаде банка си а ?
182
2
 
8
 
! Отговори
ха преди 12 години
Интересно същество е българина.Когато види,че някой е уволнен и му е кофти веднага почва да хвали палача му.А същия този палач,отдавна е обезглавил целият народ и го е оставил да мизерува и гладува.Обаче,когато на някой му е гадно,като че ли българина се стопля от тази мисъл и някак си му става едно хубаво.
181
8
 
2
 
! Отговори
до 193 преди 12 години
И като се махне кой ще дойде? Какво ще стане? Или ти си говориш така наизуст просто без да мислиш
180
1
 
4
 
! Отговори
pitasht преди 12 години
Ami s finansovite bonusi vav finansovoto vedomstvo,kakvo stava...
179
1
 
25
 
! Отговори
деси преди 12 години
Мед сестра съм в общинска болница.Нито пътеки,нито бонуси,нощен труд за стотинки ,сега и храната за персонала спират.Работя за400лв на три етажа в белодробно отделение и в момента сме с 56 болни в отделение.За нас няма бонуси а госпожата много работила и се самонаградила.Като е много кадърна да си работи частен бизнес ,какво ми подскача като девственица!
178
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 12 години
Нешева защо чак днес реши да дари бонуса? Мисля, че се страхува да не я изритат, по-добре на този пост без бонуси /но с парички под масата/, отколкото ако излети от касата.
177
2
 
11
 
! Отговори
От сайта на НЗОК преди 12 години
Управителните органи на НЗОК са:Управител на НЗОК -Д-р *** Петкова НешеваЧленства:Сдружение ГЕРБ от 2006Член и учредител на ПП ГЕРБ от 2007Подуправител на НЗОК -Марияна Василева ВасилеваЧленства и награди:Политическа партия ГЕРБ, район Витоша.
176
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То нагло,нагло, нагло от НАГЛИТЕ по-нагло!Браво Бойко!Гони ги такива!Това и от дома му да го изгонят! Толкова нагла жена не бях виждал!!!Нешева ли?Завинаги аут от постове във властта!!!!
175
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То в закона е записано, че имат право на тези бонуси. Сега хем бонусите не могат да им взеват, че ще е противозаконно, хем ще осъдят България, че неправомерно им взима парите.
174
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето заради този вид решения Борисов ще бъде винаги подкрепян. И разбира се плют от злобарите
173
4
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
А някой знае ли какви бонуси са вземани 22 години във всички ведомства.Сигурно сме били достатъчно богати и задоволени и не сме обръщали внимание на тези неща.Бонусите им са стигали стотици хиляди.Но сега на много хора им отрязаха"бизнеса" комисионните и ровят ли ровят.А бунтарите по форумите се хванаха веднага.Има доста по сериозни въпроси за дискусия но поръчката е за Нешева.Кой ще спечели от тази истерия ?Ако Нешева печели 12 000 лв да си зададем въпроса колко ще вземат Гяуров Шарков и др
172
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 199 Wiktor Платеният путляк!!!
171
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако работите в Частния сектор ако искате си раздавайте и по 1 000 000 000 бонуси,но кога се отнася до нашите пари от нашите данъци:Ние искаме тия пари да се изразходват правомерно и без никакви бонуси,13-та заплата или комисионни.Парите трябва да са за заплати и за инфраструктората на живота ни включваща всяка сфера от развитието на човека,като започнем от раждането та до смъртта....
170
4
 
2
 
! Отговори
именно преди 12 години
това казвам, че парите там са недостатъчни за да влязат кадърни хора, защото кадърните биха били много по-добре със собствен бизнес. Ама не, тук трябва да плем за 12 000 иначе после ревеме, че нямаме железници като хората, ама те струват МИЛИОНИ и кой да ги защити тия пари, като за 12 000 ще му счупим главата...
169
4
 
2
 
! Отговори
ЕДИН ИЗБИРАТЕЛ преди 12 години
Ще гласуваме само гейтарите.
168
10
 
10
 
! Отговори
до 187 преди 12 години
*** кой гербер мрънка в защита на тая? Евала на Борисов, че и би шута. Това очакваха хората, това и стана
167
1
 
18
 
! Отговори
Хайде и аз да кажа преди 12 години
Тази жена е адски безочливо гадно същество. Не знам защо иска да съди човека от Синята коалиция, който изключително ерудирано обясни за какво става дума в Здравей България. Тогава тя твърдеше, че тези пари са си нейни и няма да ги върне, а сега е обърнала изказването си. Много злобна жена.
166
3
 
17
 
! Отговори
смешно е преди 12 години
Бойко никога няма да се научи как действа един истински премиер.Не може да сменяш шефа на НЗОК всяка година.Ами от кактпо ГЕРБ са на власт тва е третия шеф шеф на касата.Не може да сменяш три пъти министъра на здравеопазването.Не се получава така.А в същото време,Дянков раздаде бонуси тази коледа във финансовото министерство,него що не го уволнят а?Ами гафевете на Цветанов?Тях вече спрях да ги броя.Не се работи така ама то и резултатите са видни-няма ги!