Нешева – лъжичката катран в меда!

С едно действие може да опорочиш всичко, отсече Бойко Борисов
Обновена: 17 фев 2012 16:36 | 17 фев 2012 13:20,
278
Нешева – лъжичката катран в меда!
Снимка: архив, Булфото

Нели Нешева работи много добре, но с едно действие може да опорочиш всичко. Така премиерът Бойко Борисов мотивира защо поиска отстраняването й от поста директор на НЗОК след скандала с бонусите.

Министър-председателят в качеството си на председател на ГЕРБ поиска парламентарната група на управляващите да помолят още днес Нешева да се оттегли.

Малко след това шефът на Касата сама хвърли оставка заради създалото се обществено напрежение и появилите се спекулации с раздадените бонуси на служители и членове на НЗОК.

Още по темата

"Нели Нешева работи много добре, но българите имат една много хубава поговорка – в кацата с мед е достатъчна една лъжичка катран, за да не може да се консумира медът", образно обясни действията си Борисов.

Здравният министър Стефан Константинов отказа да коментира оставката на шефката на НЗОК.

"Премиерът като лидер на политическа партия има право да поиска оставката на Нели Нешева. Управителят на НЗОК се назначава от Народното събрание и тук е мястото, където може да разберете дали я искат", допълни Константинов и отказа да отговаря на повече въпроси.

Междувременно депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров, от който тръгна скандала с бонусите, обяви, че оставката на Нешева е задължителна. По думите му поведението на шефката на НЗОК било скандално.

"По-неприятното и по-обидното за цялата публика е, че госпожата се държи глупаво, че си позволи в първия ден след изнасяне на информацията да отрече, че е получила каквото и да е. След това се оплете в обяснения - бяха 12 хил. лв., станаха 13 хил. лв., пък сега май се оказа,че е получила 14 хил. лв.- оставката й е повече от задължителна", коментира още Гяуров.

Поведението на управителя на Здравната каса през последната година е било безобразно, разпределяйки несправедливо тези бонуси, заяви още депутатът.

Според него няма нищо лошо работещите във всяка една система, които са положили извънреден труд или прекомерни усилия, да получат възнаграждение за усилията си.

Той поясни обаче, че са му звънели хора от регионални здравни каси в цялата страна и са споделили, че са получили през миналата година по 200-300 лв. допълнително. Това е смешно на фона от 4 млн. лв. определени за допълнително материално стимулиране в НЗОК, допълни депутатът.

Преди два дни той изнесе информацията, че  служителите на касата си поделили за миналата година бонуси за 2 млн. лева.

Тогава депутатът Димо Гяуров пресметна, че шефката на НЗОК е прибрала 30 бона, а заместничката й Мариана Василева - 22 хиляди лева. Вчера на специална пресконференция Нешева отхвърли твърденията на Гяуров, но обяви че все пак е получила бонус - едва 12 156 лв.

Днес тя се извини за тона си, с който обясни защо заслужава парите, и обяви, че ще дари получения бонус на фондация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: НЗОКНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
поговорката с катрана и кацата с мед, в народните поговорки има и друга поговорка"като бараш в кацата с мед, ако не си оближеш ръцете, нищо не си направил", да им и чистито на управляващите
217
1
 
16
 
! Отговори
НАРОДЕЕЕ!!!! преди 12 години
Толкова ли изпаднахме като народ от завистници, некадърници и аутсайдери, дето само гледат кой взел някой лев отгоре. И най-лошото в случая е, че онези от Софарма грабят стотици милиони от прескъпи лекарства, ама ние като късогледи ***, виждаме левчетата! На такъв *** народ - такава държава му се пада!
216
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Бойко, ама то тези телохранителчета от снимката много недохранени, Уж те трябва да те пазят, пък то къде по-голям бабаит си от тях. Давай им по-големи порции и да тренират повечко!
215
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО ЗАЩО ПОСТОЯННО НИ СЕ НАБИВА В ГЛАВИТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ВЛЯЗАТ ПОСЛЕ ПАРИТЕ В ДЖОБОВЕТЕ НА ЧИНОВНИКА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МУ СЕ ПЛАЩА ТОЙ ТИ ИЗМИСЛЯ ВСЕ НОВИ И НОВИ ТАКСИ И ПОСЛЕ СИ ГИ КРАДАТ НА КОРЕ
214
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО ТАЗИ КАСА КОЯТО ПОЛУЧАВА ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ СИ РАЗДАВА ТАКИВА БОНУСИ А МИНЬОРИТЕ КОИТО ИЗКАРВАТ ВЪГЛИЩАТА И СА ПЕЧЕЛИВШО ПРЕДПРИЯТИЕ ИМ ДАДОХА САМО ПО 300 ЛВ. НИМА ЕДИН МИНЬОР НЕ Е ПОВЕЧЕ ПОЛЕЗЕН С НЕГОВИЯ ТРУД ЗА ЕДНА ДЪРЖАВА ИЛИ ЕДИН ЧИНОВНИК ДЕТО НЕ ППРОИЗВЕЖДА НИЩО ИЛИ ПЪК ЕДИН МИЛИЦИОНЕР КАКВО ПРОИЗВЕЖДА ТОЙ ЧЕ ДА ВЗЕМА 700ЛВ. ВРЕМЕ Е ПАРИТЕ ДА СА ЗА ТОЗИ КОЙТО ПРОИЗВЕЖДА А НЕ ЗА ХРАНТУТНИЦИТЕ ДА ДЪРЖАВНАТА СОФРА
213
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те тоя клип са го махнали вече явно не им е изгоден и казват истината
212
0
 
14
 
! Отговори
ст преди 12 години
добив на шистов газ youtube/watch?v=WBS1VvZJvb4 филма си струва гледането
211
0
 
16
 
! Отговори
гост преди 12 години
Разбираемо е ,че госпожата е бушон и е настъпила нечии интереси .Защо не се направи проучване и не се изнесат данни какви премии са взели в Министерство на финансите ,ЦУ на НАП в София и останалите градове .
210
3
 
18
 
! Отговори
винету преди 12 години
8.5 милиарда фискален резерв оставен от бат СЕРГО СТАНИШЕВ,тия шпинги го изядоха за 2.5 години като бонуси и дарения за ,,ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА СИ РАБОТА,, баси наглите гладни некадърници
209
1
 
16
 
! Отговори
кари преди 12 години
до много умните -не знам за какво се касае,но знам ,че герберите се държат нагло,високомерно и надменно така както им дава тон техния вожд,че ми омръзна герберите да изкривяват всяка информация,че не си взеха поука от румянка,от калинка и т.н. и ,че е време вече да изчезнат
208
1
 
20
 
! Отговори
Ей умници! преди 12 години
Толкова ли е трудно да се разбере, че не става дума нито за нейните пикливи 12 хиляди, нито за бонусите за които и да било в министерството? Не виждате ли, бе хора, че се касае за стотици милиони, дърпани непрекъснато от фармацефтичните фирми и главно Софарма? Мислете бе, хора!
207
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
eedna dyma boklyci kyrvi pederasi .
206
2
 
15
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
02 9659 121 Tova e nomera na NZOK na koiato mojete da zvanite i da poiskate da se otkajite ot zapla6taneto na osigurovki!.
205
3
 
21
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
ZABRANA ZA KOMUNISTI4ESKATA PARTIA GERB.PRIZOVAVAM VSI4KI BULGARI NA BUNT SRE6TU GERB.PRIZOVAVAM VSI4KI BULGARI DA SPRAT DA PLA6TAT OSIGUROVKI I DA IM POKAJEM NA GERB 4E NIE NARODA GI KA4I NA VLAST I NIE NARODA 6TE GI SVALIM OT VLAST!.GERB NAS NE NI E STRAH,STRAHUVAITE SE VIE OT NAS.
204
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ви едно предложение за нов шеф на НЗОК. Не е герберка ,уж е комунистка ама никой точно не знае каква е понеже все уцелва вярната посокаЗа три месеца ще докара касата до фалит и проблемите ще свършат.
203
2
 
34
 
! Отговори
да преди 12 години
Искаме да знаем всяко министерство по колко пари е раздало на чиновниците си.Опозицията да не се отказва да иска отчетите от министерствата- народа трябва да знае истината,стига тайно раздаване на пари.Щом няма за майките,за пенсионерите,за болните не трябва да има и за чиновниците,а те милите въобще не са се преуморили от работа - това всички го знаем.
202
0
 
22
 
! Отговори
юнака преди 12 години
кофти работа,помислете за клетата жена *** Нешева нафтата стигна 2л70 лв, все пак скъпите джипово горят много през зимата,помислете малко.
201
2
 
34
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 12 години
А всички ХОРА в България искат твоята оставка *** мутро ,но изглежда ,че МАЙМУНИТЕ в тая държава са повече от хората
200
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо се гъбаркат герберите с нас ?Бобуна каза - няма пари в държавата, никакви премии ,никакви бонуси няма да се раздават А какво стана съдиите са си раздали 31 000 000лв, здравните 5 000 000лв Дянков - 2 000 000лв Миро 1 300000лв .А за колко още не знаем
199
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
another day, same shitдевизът е: заедно можем повече...да крадемтака бяха предишните, така са сегашните, така ще бъдат и утрешните