Официално: Калинка с фалшива диплома

Бившата шефка на Фонд "Земеделие" никога не е била на лекции
Обновена: 28 фев 2012 15:02 | 28 фев 2012 09:30,
288
Официално: Калинка с фалшива диплома
Снимка: архив, Булфото

Бившата шефка на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева никога не е посещавала лекции във Висшия институт по техника и икономика в Берлин.

Това гласи официалният отговор на прокуратурата в Германия на запитване на родното държавно обвинение, съобщи bTV.

Прокуратурата разследва дипломата на Калина Илиева за висше образование.

Според властите в Германия бившата висша държавна чиновничка е била записана като студентка там, но никога не е посещавала лекции и упражнения.

От Висшето училище в Германия потвърждават, че дипломата й за висше образование е фалшива.

Скандалната Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие" на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, като представяше фалшиви болнични листове.

След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Още по темата

От института официално потвърдиха, че дипломата й е фалшива. От ВУЗ-а изпратиха писма до министерствата на земеделието и на образованието, с които информираха, че не са издавали документ на Илиева нито за магистърска степен, нито за бакалавърска.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
13
 
! Отговори
чадър преди 12 години
Има още една малка подробност, за чадъра над калинките. Въпросното писмо пристигна в Бг през м. септември 2010 г. от тогава го превеждаха. Познайте защо го бавиха и какъв ще е крайния резултат?Главен чадър - майстор- боко
175
0
 
7
 
! Отговори
maroki преди 12 години
Грешната диплома са гледали.Истинската е взета с устен изпит.
174
0
 
19
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
Като пренебрегнем емоционалната страна на нещата и погледнем безпристрастно - това си абсолютно престъпление - измама в особено големи размери. Не става въпрос само за заплатата, тъй като тя е отговаряла за доста крупна сума.Ако се докажат преки загуби, според мен минималното наказание би било логично да бъде ефективна присъда, ако не се докажат загуби - минималното би било да положи обществено полезен труд в "нейната" си сфера - Земеделието!
173
0
 
20
 
! Отговори
SS преди 12 години
Съответната санкция за такава крадлива тъпачка е : да върне всички пари, които е взела като заплати и бонуси. Ако не - в затвора, където всъщност й е мястото!!
172
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ami sega toq ministar da se maha kakva mu e rabotata samo da puska kalinki tam li kvo
171
2
 
9
 
! Отговори
Лили преди 12 години
Бибитко трябва да смени името на партията ,трябва да го преименува на "Партия Калинки". Във чужбина съм, за започване на работа трябваше да си представя дипромата за да *** включът вав курсове по специялноста ,два дена *** разкарваха на ляво и на дясно заради дипломата попитах какъв е проблема и шеговито ми споменаха за Калинка. Зачервих се от срам но всепак *** допуснаха да се включа във курса
170
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сим.Дян. затова гони БАН-много са учили, ходили на упражнения и знаят повече от него. На ГЕРБ са нужни "калинки", хем фалшиви, хем удобни, хем крадливи. Хайде, ГЕРБ, по кръстовищата на родината, та да си намерите нови.!
169
4
 
22
 
! Отговори
кака преди 12 години
Не се чудете!!И още мнооого калинки ще ни прехвърчат и акат....Истината е че ГЕРБ нямат кадри,а интелектуалния им дефицит е епидемичен- те/Той/ се радват на всичко с диплома,стига да е от техните,лепят си по гербчето лъскави камъчета, а съдържанието- кухоооооо.Кухооооо и дрънчиииии,затова се страхуват и ходят на пръсти- заради единия реидинг.Айде рейд....
168
3
 
11
 
! Отговори
европа преди 12 години
***,депутатите им с фалшиви дипломи,спортистите им наркодилъри,вярно е,че за всичко обвиняват *** си,.ама шенген и генна бомба!Това е решението на Българският въпрос!
167
1
 
6
 
! Отговори
Kalinka malinka преди 12 години
Da beshe zavurshila Datskiat Kolez v Sofia barem. Tam se vliza po lesno otkolkoto v detska gradina. Aide Klinke, za tam pone opitai.....
166
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те да вземат да си направят ревизия на всичките пешки дето ги назначиха по разни топли местенца, кой нзае още колко калинки ще излязат наяве
165
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А метресата на Шушулов Виктория Джерманова гл.експерт по евроинтеграция в ДКЕВР, като има диплома без да се явява на нито един изпит, не е ли същата "калинка". Такива с лопата да ги ринеш.
164
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 226Мога да ти отговоря със сходен казус:Доган правомерно е получил хонорара за Цанков камък ли е вир лие ,все едно -ние сме удавниците с камък на шия!Калинката е дете на наш другар и по време на нашета правителство беше назначена и след доноси срещу колеги за подкупи по програми и проекти беше повишена от новия министър.Ако не беше скритата бременост щеше още да си работи,или някои другари я издадоха за да сложат калинка на М.Найденов за брошка!"Бил Гейтс" се изказа лошо за ползватели и хоп
163
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 12 години
НА ТЕСЛАТА ДРЪЖКАТА.....ДРЪЖКАТА....ДРЪЖКАТАааа
162
0
 
51
 
! Отговори
diavolcheto преди 12 години
Хайде сега, да видим как работи съдебната система в България!!!Преди време майките с малки деца бяха накарани да върнат " неправомерно " взето майчинство.Сега да видим, дали Калина ще бъде задължена да върне всички заплати, коити е получавала незаконно, бонуси ( ако има такива ).Плюс да понесе наказанието си за фалшифициране, измама, неправомерно заета държавна длъжност, недействителни болнични листи и още куп други нарушения.Или и тя ще мине между капките?Защото това, нейното, превишава всякакви морални граници!Ами само тя ли?
161
14
 
9
 
! Отговори
капитализмът дойде преди 12 години
Дипломите на БСП и ДПС също са фалшиви!
160
1
 
9
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
DIREKTEN SAD I ZATVOR ZA TEZI KORUMPIRANI,GLUPAVI OLIGOFRENI ,KOITO SA NAZNA4ILI K.ILIEVA NA TOZI POST.NEZABAVNO.
159
0
 
12
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Всичко се продава ,даже и деца ,....*** !
158
0
 
10
 
! Отговори
до 220 преди 12 години
Виновен е ---22г.преход ,......пълна трагедия ,на всички нива и във всичко ....САМО В Бг!ЦЕННОСТИТЕ СА ----далавера и търгаш ,...във всички институции в Бг !
157
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо не ми става ясно:кой трябва да проверява дипломата?Аз си мисля,че кото се подават документи ,тогава се проверяват!Когато една медицинска сестра работи няколко години в едно отделение ,защо да нестане старша сестра?ЕСТЕСТВЕНО НЯМА ДА ПРОВЕЛЯВАТ ДИПЛОМАТА !Да назначиш санитарка за старша сестра е тенденциозно и недопустимо,ама ако се окаже назначената старша сестра,че е работила 3 г като сестра ,а образованието и е като на кака Пена е ТОГАВА МИ КАЖЕТЕ КОЙ Е ВИНОВЕН?