Окончателно: Тъщата на Пейо Пеев остана в ареста

Според адвоката е невинна
21 май 2024 19:52, Стела Стоянова
19
Окончателно: Тъщата на Пейо Пеев остана в ареста
Снимка БГНЕС, архив

Окончателно - съдът остави в ареста Красимира Трифонова, която заедно с дъщеря си е обвинена за убийството на Пейо Пеев. Според магистратите на този етап доказателствата са достатъчни, за да подкрепят вече определената мярка задържане под стража. Налице са и предположения за укриване или извършване на ново престъпление от страна на Трифонова, предаде Нова тв.

Трифонова влезе в съдебната зала със скрито с маска лице. Според съда обаче са събрани достатъчно доказателства, свидетели и ДНК експертизи, заради които взе решение да я остави в ареста. Дъщеря й Габриела е пусната под домашен арест. "Невинна съм. Не съм извършила това деяние. Не съм влизала в автомобила. Стриктно спазвам всички закони. Не се провеждат никакви процесуално-следствени действия. Всичко, което се интерпретира, е срещу мен. Срещу мен и моите близки действа престъпна организация за покушение. Има заплахи да ни отнемат децата”, заяви Трифонова в съдебната зала.

Малко преди началото на заседание пред Съдебната палата се събраха близки на Пейо Пеев, които поискаха Трифонова да остане в ареста.

"За мен и двете са си убийци. Габриела е възпрепятствала Пейо да излезе от колата. Натискала го е. Дори има доказателства, че тя е запушвала дихателните му пътища, за да може по-бързо да бъде удушен. Ако е искала да го спаси или да не участва - щеше да му помогне да отвори вратата на колата и да излязат, както твърдят", заяви Иванка Пеева, майка на Пейо Пеев.

"Красимира Трифонова да остане в ареста и по никакъв начин да не бъде пускана сред обществото", каза Милена Йорданова, сестра на Пейо Пеев.

Адвокатът на Красимира Трифонова заяви, че се съмнява в събраните доказателства, тъй като, по думите му, тя и дъщеря й са невинни. Определението на съда е окончателно и не подлежи на протест. "В хода на това производство не се разглеждат подробно доказателствата. Говори се за обосновано предположение. Има видео експертиза със съмнителна стойност. ДНК експертизата пак е със съмнителна стойност. Защото не се подкрепят от други доказателства", посочи Димитър Вълков, адвокат на Красимира Трифонова.

Пейо Пеев беше убит в началото на годината, като задържани и обвинени бяха Красимира и дъщеря ѝ Габриела, след като тялото на мъжа беше открито на Витоша. Според разследващите майката и дъщерята удушили Пеев в колата му.

Предполага се, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права. Пейо Пеев и Габриела имат 6-годишно дете. Въпреки че скоро сключили брак, живеели разделени, а междувременно тя родила второ дете, за бащинството на което пък претендира бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: аресттъщаПейо Пеев
Още от Общество
БДЖ започва поетапно въвеждане на системи за видеонаблюдение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
и трите вещици в затвора да не се доближават до децата защото ще ги убиятот злоба към бащите им това е повреден ген по женска линия в рода
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези двете убийци са за доживотен затвор без право на обжалване, без телефони, телевизор, без разходки, без книги и информация от всякакъв род. Всичко останало ще докаже, че съдебната система в страната е подкупна, корумпирана.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знам как пускат предполагаема убийца да си гледа децата. Тя, както е посегнала на бащата на едното си дете, така не се знае какво може с детето/децата да направи. А и нали те все пак са при родителите на Пейо, тя не ги гледа. Какви ги върши у дома си и за какви заслуги я пуснаха?
14
0
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 1 седмица
Добре де, едната като е в кауша и е съдят за особено тежко престъпление, другата защо е навън? Заради децата? Глупости. Навсякъде по света има абсурди в правораздаването, ама това наш'то никъде го няма, даже и за прецедент не става...
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тъща,кобра все едно е.
12
0
 
5
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Тая е за електрически стол ,я малко по-сериозно !
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И аз това искам да попитам: Защо освободиха едната убийца!? И двете са за затвора с доживотни присъди!
10
1
 
11
 
! Отговори
Не разбрах преди 1 седмица
Защо пуснахте едната от убииците на свобода?!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Активистката на ППДБ и нейния кък са на свобода, убития е жертва на тези сатанисти!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 7 - Тя, ако успее да се изкара и ненормална, направо ще е на печалба.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тя била невинна...ОМГ! А срещу нея работила група за покушения!... какво казва психиатър?! Има даже и видео.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То оставаше и да е на свобода!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз Пейо да не е пощальона на Гала :)))
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И двете отдавна трябваше да са в затвора ,строг режим. Чак ми се драйфа от протакането,игрите.,както и за онова синче и всичките от вида.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тъщата няма партийно членство в ПП. Иначе и тя ще е да е вън, а виновен щеше да е Путин.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз Пейо нема ли сопа да ги изджаска :)))
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според мен Пейо се е самоубил,а после е натикал в колата си дъртата бpaнтuя и младата въртиопашка,за да им направи мръсно, злепостави и опетни кариерата им.