Строг режим за студентските общежития иска Цветанов

Игнатов пък смята да се въведе вечерен час за общежитията
29 фев 2012 15:00,
180
Строг режим за студентските общежития иска Цветанов
Блокът, в който тази нощ убиха 19-годишния студент. Снимка: БТА

Трябва да се въведе по-строг режим в студентските общежития. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод убийството на 19-годишния студент след скандал в бл. 23 на Студентския град.

Министърът подчерта, че инцидентът е станал под влияние на алкохол. Назначени са и кръвни проби, за да се установи, дали са употребявани упойващи вещества от замесените в скандала.

"Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие. На Свети Валентин, когато млади двойки празнуваха и компании се веселяха, имаме седем сигнала, които са постъпили в структурите на СДВР, шест от тези инциденти са на територията на Студентски град", каза министър Цветанов.

Той заяви, че винаги се усилва присъствието, но не е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуални инциденти.

Министърът на образованието Сергей Игнатов е поканил на среща всички ректори, които имат общежития на територията на Студентски град.

"В най-скоро време трябва да имаме готовност с постановление всички общежития на територията на София да минат към "Студентски столове и общежития", каза министърът.

Още по темата

Целта била да се създаде централизирана форма на управление на тези общежития и по-голяма дисциплина.

"Очевидно ще върнем неща, които бяха в миналото, някакъв час, след който общежитието се затваря, и който нарушава всички тези правила, да излиза на квартира", отсече Игнатов.

Според доклада на изпълнителния директор на общежитията от страна на охранителната фирма в блок 23 са предприети необходимите действия, съобщи ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Общежитието, в което стана убийството, е на неговия ВУЗ.

Дежурният охранител е направил забележка на влизащите студенти, участвали в инцидента, че вдигат шум, видимо употребили алкохол, и те без пререкания са тръгнали към стаята си.

Малко след това единият от студентите моли охраната да извика „Бърза помощ“ и полиция, която пристига веднага.

„Разпоредих вътрешна проверка, която трябва да установи дали са спазени всички изисквания на Правилника за условията, реда за настаняване, ползване и вътрешния ред в студентските общежития на УНСС“, заяви още ректорът в изявление до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
5
 
! Отговори
До5 преди 12 години
Явно си твърде далече умнико, с предложение за разместване до ССО може! Ама ти се прави на много оборотен по форумите! Ако не знаеш между 2-5% от стаите на УНСС не се пускат за настаняване, а се пазят за резерв на докторанти, преподаватели и т.н. така че винаги могат да те преместят, но гледат да не го правят защото в противен случай ще започне едно... аз искам там, не искам с този искам с оня и така.
14
1
 
13
 
! Отговори
Чуканчев преди 12 години
Ся депутатите ше го закъсат за млади мръвки :)))
13
0
 
8
 
! Отговори
кръстника преди 12 години
Да се прекръсти това място и родителите да НЕ оставят децата си там да живеят!
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А строг тъмничен режим не ще ли? Да вкараме всички превантивно в затворите, че да са на "сигурно". Стигаме ги САЩ с все по-стряскащи темпове
11
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милиционерска работа, аз да не съм на 8 че ше ме прибират в 10 вкъщи, айде сиктир!
10
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я направо вечерен час в цялата държава! В 22ч. гасим лампите и телевизорите.
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вертепите, казината, чалготеките, пивниците и мутросборищата трябва да се изринат от студентски град! Какво ще помогнат вечерни часове и лелки портиерки срещу тая напаст дето е напълзяла там! Всяко общежитие с 3 кръчми отдолу!!! *** и студентския град!
8
0
 
18
 
! Отговори
Бай Иванеееее преди 12 години
ОбразОвателната система те вика да се върнеш в самото и начало!
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено - полицейщина му е майката
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да повярвам, че го казвам, но този път съм съгласен с Цвъ Цвъ.
5
3
 
9
 
! Отговори
Сульо преди 12 години
Ииии...немедленно да се проверят всички студентки за наличие на *** :)))
4
2
 
13
 
! Отговори
д02 преди 12 години
домакинката не може да размества хората по стаи бе ***
3
3
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
трябва цялостна реформа в държавата, най-вече в съдебната система, здравната и образувателната, това което става в нашата мила държава е недопустимо за страна в 21-ви век, обществена тайна е че политиците, докторите и половината от преподавателите са корумпирани и никой не може да направи нищо по въпроса
2
2
 
25
 
! Отговори
А преди 12 години
А скапаната домакинка какво е правила та не е разместила хората? И как може да сложат 2-*** перничани заедно без значение че са братя?
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ташака едно яйце 40ст.