Строг режим за студентските общежития иска Цветанов

Игнатов пък смята да се въведе вечерен час за общежитията
29 фев 2012 15:00,
180
Строг режим за студентските общежития иска Цветанов
Блокът, в който тази нощ убиха 19-годишния студент. Снимка: БТА

Трябва да се въведе по-строг режим в студентските общежития. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод убийството на 19-годишния студент след скандал в бл. 23 на Студентския град.

Министърът подчерта, че инцидентът е станал под влияние на алкохол. Назначени са и кръвни проби, за да се установи, дали са употребявани упойващи вещества от замесените в скандала.

"Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие. На Свети Валентин, когато млади двойки празнуваха и компании се веселяха, имаме седем сигнала, които са постъпили в структурите на СДВР, шест от тези инциденти са на територията на Студентски град", каза министър Цветанов.

Той заяви, че винаги се усилва присъствието, но не е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуални инциденти.

Министърът на образованието Сергей Игнатов е поканил на среща всички ректори, които имат общежития на територията на Студентски град.

"В най-скоро време трябва да имаме готовност с постановление всички общежития на територията на София да минат към "Студентски столове и общежития", каза министърът.

Още по темата

Целта била да се създаде централизирана форма на управление на тези общежития и по-голяма дисциплина.

"Очевидно ще върнем неща, които бяха в миналото, някакъв час, след който общежитието се затваря, и който нарушава всички тези правила, да излиза на квартира", отсече Игнатов.

Според доклада на изпълнителния директор на общежитията от страна на охранителната фирма в блок 23 са предприети необходимите действия, съобщи ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Общежитието, в което стана убийството, е на неговия ВУЗ.

Дежурният охранител е направил забележка на влизащите студенти, участвали в инцидента, че вдигат шум, видимо употребили алкохол, и те без пререкания са тръгнали към стаята си.

Малко след това единият от студентите моли охраната да извика „Бърза помощ“ и полиция, която пристига веднага.

„Разпоредих вътрешна проверка, която трябва да установи дали са спазени всички изисквания на Правилника за условията, реда за настаняване, ползване и вътрешния ред в студентските общежития на УНСС“, заяви още ректорът в изявление до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОМАЦИТЕ НА СЕЛО
34
2
 
14
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Аа като не ми било харесвало, ами тези студенти които искат да учат, а родителите им нямат средства да ги издържат и се налага да работят до късно какво правят? Сбъркенщайн , не вечерния час е проблема, а манталитета!
33
0
 
15
 
! Отговори
Жалко ... преди 12 години
Жалко за момчето ... поредната жертва под 30 годишна възраст...Строг режим ... това да не е затвор.... правилно е да се махнат чалготеките, кръчмите, публичните домове и т.н от студентски град ...След това трябва да се разчистят дилърите от там и може би жертвите ще са по-малко
32
2
 
4
 
! Отговори
maleto преди 12 години
а кмета от кои е -герб
31
9
 
7
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
хахахах поредното безумие тип преди 89 г.Вечерен час за хора между 18-23 г. , които имат право да гласуват, пият и тн. Колко красива е социалната шизофрения на "демократична пост комунистическа" България.Бъдещето е светло, наистина светло, както Путиновото за руския мужик, светло...
30
0
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
Ако ти си "Гражданина" тежко и горко на това общество!
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Строг режим за студентските общежития иска Цветановнай-добре пратете танковете
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв вечерен час вееее.Има си Наредба за обществения ред и ако аз вдигна джангър след 22ч. и комшията извика полиция, нямам никакво право да му се сърдя.Ама овцете в Студентски град смятат за напълно нормално да живеят във вертепи.Там 24 часа в денонощието е пълен хаос.Лелките и чичковците на портала не смеят гък да им кажат.Има и свестни деца, но те са безсилни срещу общата маса.Има си правила и който ги нарушава - глоба от полицията и аут от общежитието без право на повторно настаняване.
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв вечерен час, бе? Ами ако се бяха напили в стаята? Проблемът е, че *** и пульо станаха студенти. Който кандидатства е приет. Ето защо се събират на едно място - *** заедно със свестни деца. Сега се стигна до убийство, обаче всяка вечер има побоища в Студ. град...
26
1
 
8
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
Ред е нужен тука ред. Стига вече ала бала. Айн Цваин полицайн. Студенти. Бой да им дойде акала. И после в казармата. Лягане в 10, ставане в 5. Да видим после ще има ли такива работи.
25
18
 
5
 
! Отговори
Купонджия преди 12 години
Добре де, за какво да учи човек више, ако няма да може да се разцепи на як студентски купон? Да не искате всички да си седим у къщи и да човъркаме с поялника, като онези жалки очилати девствени същества дето се мотат из техническия?
24
6
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 12 години
Айде на комунизма! Пореден режим, вечерен час, ще почнат и доброволни сътрудници на МВР (които имаха 'правото' да бият както си поискат), ще назначат доносници, слухари и т.н. Ред трябва да има, но качествен , а не такива комунистически отживелици (които си бяха баш вид терор)......
23
3
 
3
 
! Отговори
Буревестников 2 преди 12 години
....Така че НЕ да ми говорят ПРАЗНИ и ОБЩИ ПРИКАЗКИ ами да се действа... Поне на местата,където това все още е възможно! И не само за конкретния трагичен случай а ПО ПРИНЦИП ИЗ ЦЯЛАТА НИ СТРАНА! Но това НЯМА ДА СТАНЕ...Така че ще си останем със коментарите по сайтовете! А иначе конкретно за Студентски Град... Нали знаете какво става когато пуснеш *** в големия град?!? Да не говорим да му дадеш малко СВОБОДИЯ И ПАРИ...! А ако има и "БОНУС"-АЛКОХОЛ.... Мисля че ви е ясно Дами и Господа! :(
22
0
 
9
 
! Отговори
Да преди 12 години
Ами как да проверяват или глобяват заведенията в Студентски град, след като по време на изпитите 99% от заведенията има три плаката - Плевнелиев и Попова, Фандъкова и листа за Общински съветници! На всеки му е направило това впечатление, никой не попита как така се оказаха всички собственици на заведения гербери? И сега как да ги затварят/глобяват? Не става! Да не говорим, че вечер е като джунгла - една лампа не свети, за кучетата няма какво да се говори!
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука са се събрали селтиците на България
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е някой да се заеме с този т.нар. Студентски град, защото той не е студентски от 89-та година насам. Дано министъра успее да овладее нещата там. Показателно е, че там има повече чалготеки, отколкото библиотеки.
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тоя серсемен Игнатов като му знае толкова устата и праща тия дето се прибират късно на квартира, ще им пусне ли държавна субсидия за квартирата? При 200лв наем, 100лв парно и 100лв ток как се живее на квартира? Хамсалак!
18
5
 
3
 
! Отговори
до16 преди 12 години
ходи си на село да философстваш бе ***
17
5
 
19
 
! Отговори
До12 преди 12 години
Като не ти харесва заминаваш на квартира и това е! В ДЪРЖАВНИТЕ общежития ще е така!
16
0
 
10
 
! Отговори
Буревестников преди 12 години
....Това ще да е...Народната Милиция ще "метне" няколко брифинга по случая...ще кажат няколко общи приказки и няма да има дори месец Дами и Господа и всичко ще бъде в графа "Забравени".... Същото важи и за общите лафове на Министър Игнатов...! Вечерен час ли? ха ха ха... Аз съм живял лично в Студентски Град... 7 години... главно в блок 38... и много добре ми е ясно че никакъв вечерен час не може да бъде въведен... Макар че това и на тези,който говорят сега им е ясно де... Просто ОБЩИ ПРИКАЗКИ!!!