Задържат цените на яйцата, няма да падат

Министърът обаче се надява на Великденски промоции
Обновена: 7 мар 2012 16:52 | 7 мар 2012 16:50,
279
Задържат цените на яйцата, няма да падат
Задържат цените на яйцата, защото производителите не ги намаляват. Снимка: Impact Press Grouр

Земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че голяма част от търговските веригите са обявили на днешната среща при него, че ще задържат цените на яйцата, защото производителите не ги намаляват.

"Вчера имах разговор с голяма част от производителите на яйца, които се опитаха да ме убедят, че надценките на яйцата в търговските вериги са около 10-12 ст., оказа се, че е 10%, което означава между 2 и 4 ст. Надявам се, че са коректни в тази информация. Не знам защо производителите смятат, че надценката е 10 ст.", зачуди се министърът.

Още по темата
Найденов допълни, че ще има още една среща с производителите на яйца, за да види дали няма опит за задържане на определени количества яйца, за да се предизвика дефицит, който да доведе до поскъпване.

Министърът се надява, че в дните преди Великден повечето търговски вериги ще направят промоции, другият вариант за по-евтини яйца е внос.

"Имам уговорен разговор с полския министър на земеделието и ще видим каква възможност има Полша да увеличи доставката на яйца, тъй като те са най-големият производители в ЕС", посочи Найденов.

Той допълни, че за да пресече опит за нерегламентирана търговия с яйца от нашите западни съседи, има денонощно организирано дежурство на експерти от Агенцията за безопасност по храните.

"Ще се засили контролът по отношение на уличната търговия, за да не се прави опит да се предлагат яйца на по-ниски цени", зарече се министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
36
 
! Отговори
Еееееееееее преди 12 години
стига вече, цените на лекарствата щяха да паднат с 50% - не паднаха, цените на яйцата щяха да паднат наполовина - не паднаха. Ами това означава, че тия министри никой не ги бръсне за сл-ива, а те приказват ли приказват. Тогава може и без тях.
10
3
 
42
 
! Отговори
ined преди 12 години
Найденов заслужава да му счупят яйцата и да му откъснат найденицата.
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най лесно е да не купуваме.
8
2
 
28
 
! Отговори
Габиша преди 12 години
Този министър съвсем се оплете на нас ли да угоди на продавачите ли.А накрая ще следи да не би да си внесем по- евтини от някъде.Значи той държи цените да са по-високи -нямам думи.След изказванвто , че в напреднала държава като нашата ТРЯБВА да има бонуси сега пък министъра ще следи да няма по-евтини яйца.И защо надценката е толкова голяма 10-12 ст. какво толкова влагат в яйцето магазините, че толкова голяма надценка?
7
3
 
48
 
! Отговори
optimist преди 12 години
БОЙКОТ! НИКОЙ ДА НЕ КУПУВА ЯЙЦА!
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министърът се надява, че в дните преди Великден повечето търговски вериги ще направят прИмоции с допълнително увеличаване на цените
5
4
 
40
 
! Отговори
Кучешко далаче преди 12 години
Бойкот на производителите! Нека да си ги чукат у главата после тия яйца.
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯ ГЕНОЦИД
3
4
 
33
 
! Отговори
askhole преди 12 години
Ето, затова не купувам нищо българско- бойкотирам всичко, произведенео от алчни производтиели и прекупвачи, които искат с трици маймуни да ловят. Нито качеството качество, цените завишени изкуствено и вечно си намират оправдания за високите цени и вечни заплахи за фалит. Не купувам бг продукти, докато не започнат да бъда европейски производители и търговци
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гадове алчни
1
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахаха....абе тия от герб са голям *** бе...ама верно народа е много щур...