Катар ще инвестира 100 милиона евро у нас

Първоначално ще влага в земеделието, туризма и инфраструктурата
Обновена: 14 мар 2012 21:16 | 14 мар 2012 21:16,
281
Катар ще инвестира 100 милиона евро у нас
Снимка: БТА

Катар ще инвестира 100 млн. евро в България в три проекта в областите туризъм, инфраструктура и земеделие.

Това каза министър-председателят на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани на официалното закриване на българо-катарския бизнес форум тази вечер в Доха.

Ал Тани отправи покана към родни производители да посетят Катар и да покажат своите стоки и услуги в рамките на специално изложение. Катар ще предостави за своя сметка мястото, залата за провеждането на експозицията в знак на уважение и като израз на добри чувства по отношение на министър-председателя, защото усещаме, че той искрено се старае да постигне резултати, заяви шейхът.

Домакинът посочи, че двамата с премиера Бойко Борисов са разговаряли много за това как да развиват отношенията между двете страни в политическо, икономическо и социално отношение.
 
Областите за сътрудничество са много в Катар, но от ваша страна е необходимо твърдост и упорство,препоръча Ал Тани.

Той увери, че всички търгове са открити и прозрачни и в тях могат да участват всякакви компании. Много от българските компании имат качества и могат да работят, както моят приятел, министър-председателят Бойко Борисов ми каза, добави Хамад бен Джасем Ал Тани.

Имаме искрено желание да инвестираме в България, но при сегашните обстоятелства трябва да изберем и да бъдем много сигурни в избора си за да започнем с едно успешно начало, заяви премиерът на Катар.

Още по темата
Министър-председателят Бойко Борисов каза, че е договорено след един месец катарска делегация от експерти да посети България, за да бъдат обсъдени и други области, в които могат да си сътрудничат с България. Той очаква през май или юни премиерът Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани да върне визитата в София и да се започне конкретна работа по темите.

Премиерът заяви, че е запознал своя колега с дейността на всичките компании участници в днешния бизнес форум. Той очерта добрите възможности в Катар за представителите на строителния бранш, металороежещата и мебелна промишленост, както и огромния потенциал пред селското стопанство, туризма, хранително-вкусовата промишленост.

Ще убедя своя колега да инвестира в изграждането на още едно летище - на това в Балчик, каза още Борисов. Поставили сме си с премиера по-малки цели, като начало в три области, където да се съсредоточим, да видим как работят двете администрации, как ще го поеме бизнесът, колко сте честни, колко сте отговорни и след това ще продължим нататък, заяви Борисов пред представителите на бизнеса.

Ако някой днес се почувствал обиден от невъзможността да направи директен контакт в своята област, с колегата сме се разбрали в рамките на два месеца да направим всичко възможно с най-големите компании да създадем такива възможности, каза още Борисов.

БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
6
 
! Отговори
до 146 преди 12 години
прав си, но как да обясниш на този овче народ?
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган е виновен :) ?? Как мислите а ?? Може ли да стъпне този пожарникарски маркуч на малкия му пръст ?? Сравнете както го искате, от малкия пръст до голямата му тиква?? Философа беше прав, може да ме плюят но Държавата ще пропадне до 4 години точно заради управление на Борисов беше казал Философа.
123
0
 
14
 
! Отговори
Гадател преди 12 години
Всеки момент ще се появи някой герберски *** който ще каже че всичко е наред. Може би ще трябва да изчакате малко. Те обикновено са синове и дъщери на полицаи,прокурори и мутри,обичат да си поспиват до късно.
122
0
 
8
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
Я стига бе,поредните наивници които ще потънат в България,дано успеят да направят нещо преди да се СВЕТНАТ )))))) !!!
121
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво, да му ядеш джапанките на тоя!
120
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
600 млн. ни е годишната вноска в ЕС, а ние се гъзиме за 100 млн. ?!Да изгонят от външно всички герберасти начело с комсомолско-ченгесарското отроче недоразумението Младенов за "зеления хайвер " !!!
119
0
 
12
 
! Отговори
НАРОДЕ НАРОДЕ преди 12 години
Джапанки, Чехли, СРС-та, Мишота, Бири, Мезета, Танйовци, Митници, Студенти, Овчари, Варна, Село, Излагация, Простащиня, Глад, ЕС, Магистрали, Мантинели, Светлоотразители, бедствия, аварии, Предишни, Виновни, 6 милярда, Резерв (0 лева.), 3 години, Пропадане, и той не бил Първанов.. и са му били виновни Станишев и Доган. Набара слабото място на народа, и се намести чак на премиерския стол. Що за народ трябва да си, щом ти казат с думи че някой е виновен и само за това да гласуваш за него ! УЖАС
118
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не би да е имал пожар в Катар бе ? Хората с обувки посрещат Интелигентен Премиер като Станишев (колкото и да го плюете), един пожарникар с какво да го посрещнат искате вие?
117
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предишните се наядоха поне, за какво ви е нов Премиер ? Доган: ""Не от всяка известна личност става за политик. Много случайни хора влизат последните години в политиката, много случайни." Който е гласувал за ГЕРБ, и е беден. Моля се да е още по беден. Мършииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии вие не сте хора бе .. вие сте кенефистански народ д.е.б вашта мам.. д.. грозна завистлива крадлива просташка долна *** сте вие ГЕРБЕРИ ! И ми хвалят един пожарникар
116
1
 
18
 
! Отговори
Boiko.... преди 12 години
Мутро,мутро неприятна колкото и да ти е мъчно истината е една-докара страната до просяшка тояга и за смях пред целят свят. Можеш да се оправдаваш със Станишев,Костов и чак до Хан Крум,обаче никoй не е бил по некадърен от тебе. Пътник си,освен ако не фалшифицираш и следващите избори. Твоите чалсгарски селски избиратели останаха малцина. Дори и *** разбраха що за стока си.
115
3
 
14
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Мутрата ще ни направи арабска провинция,да защото го траем.
114
2
 
16
 
! Отговори
SOS преди 12 години
200 МИЛИОНА ЕВРО ЗА КАТАР СА ДЖОБНИ ПАРИ.ТОВА НЕ Е НИКАКВА ИНВЕСТИЦИЯ.ИМА НЯКАКВА ДАЛАВЕРА МУТРАТА ТЯ ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ.НО Е ФАКТ ,ЧЕ ТЕЗИ *** ОТИДОХА НА РАЗХОДКА С НАШИТЕ ПАРИ.
113
1
 
11
 
! Отговори
Съседа преди 12 години
Бойче, тъй и тъй изложи наш село... като си идваш, барем донеси едни джапанки за армаган...
112
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРО-КАТАРСКИ БИЗНЕС ФОРУМ В КОЙТО НЕ Е УЧАСТВАЛ И ПОЛОВИН БИЗНЕСМЕН ОТ КАТАР.НО НА ФОРУМА СЕ Е ГОВОРЕЛО НА АНГЛИИСКИ.И В ТАЗИ МАЛКА СТРАНА СТАНАХМЕ ЗА РЕЗИЛ.ТРАЙЧО ГОВОРИ НА АНГЛИИСКИ.ЦИРКЪТ НЕ Е БИЛ В ПЪЛЕН СЪСТАВ.ЛИПСВАЛ Е УЗЪБЕНИЯТ ПЛЕ.....РАСИМ.И Е БИЛО СКУЧНО.ОТИДОХА НА РАЗХОТКА ***.ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА.
111
1
 
20
 
! Отговори
UK преди 12 години
Бойче,Бойче оглозгахте държавният резерв,сега загризахте и сребърният фонд. Хазната е празна и сега ще ходите да се кланяте на арабите за милостиня. Къде останаха големите планове и обещания за магистралите и всичко останало?Добре че се окензахте до вежди че народът да разбере колко струвате.
110
2
 
8
 
! Отговори
UK преди 12 години
Така че сто милиона евро са джобни пари за Алтани. Има нещо което се крие зад тези зделки, но ще го разберем по късно. И сигурно пак Станишев ще е виновен.
109
0
 
12
 
! Отговори
UK преди 12 години
Преди две години Харъдс в Лондон-най-известният и най-скъпият магазин в света беше продаден за един и половина милиарда паунда на Алтани от Алфаяд.
108
3
 
13
 
! Отговори
НАРОДЕ преди 12 години
чудно как така не е казал, Станишев е виновен за това че са го посрещнали по джапанки? Чудна работа :) хахаха тиквооо Станишев е 10000000000000 пъти по добре от теб. Само ни изложи последните 3 години остава ти 1. Айде да си жив и здрав, 6 милярда хапнахте за 3 години от държавния резерв. И после Станишев и Доган са ти виновни. И народе обича да е на мода който плюе другия за него да гласува. А ми говорите за 100 милиона инвестиции. Народе напълно заслужено ти е мизерната съдба.
107
1
 
14
 
! Отговори
Герб чао чао преди 12 години
На Българите отдавна трябваше някой да им покаже, че не са чудото на света, никой не ги бръсне за слива. :)))) *** народ слаба държава, добре че някой ги е посрещнал, и това не заслужават както и да е. Избрахте си Бойко никой вина няма, като гледам и ГЕРБ до изборите ще ги включат в черния списък на трупните партийки
106
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Най на края БГ Народа да види че са запетая на света.. по джапанки ги посрещат. Браво на ***, че не се интересуват от злобен завистлив гладен народ, плюещ по всичко, така е НАРОДЕ, "Който вади нож от нож умира". Аре пак се правете колко велик народ сте били ахахахахаххаххааха ужасс джапанкииииииииии хахахаххахаха