Цената на яйцата ни – като в Европа, кълне се Найденов

БСП го дариха с кори с 20 яйца, той им обеща разходка за по-евтини
Обновена: 24 мар 2012 07:15 | 23 мар 2012 18:24, Красимир Ангелов
217
Цената на яйцата ни – като в Европа, кълне се Найденов
Найденов предложи на опозицията разходка за яйца. Снимка: Impact Press Group

В момента цената на яйцата в България е такава, каквато е в цяла Европа, констатира в парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на запитване на левицата.

"Червените" пък явно не останаха доволни от отговора на Найденов и му подариха 20 яйца от "щастливи кокошки".

"Виждам, че при Вас има носталгия към далечното минало, когато цената на яйцата се определяше от Политбюро. В момента цената на яйцата има пазарна функция. Яйцата поскъпват от началото на годината, плавно", заяви Найденов от парламентарната трибуна.

Той все пак призна, че е имало и субективни фактори, свързани с това, че в рамките на една седмица "цената скочи драстично и тогава държавата се намеси".

"Бяха проведени разговори и с производителите, и с големите търговски вериги. Не беше даден задоволителен отговор защо това се случва точно в България и в рамките на една седмица. След тези разговори цената се стабилизира и в момента е такава, каквато е в цяла Европа, защото европейският пазар е свободен", констатира министър Найденов и посочи, че по негови данни в момента цената на яйцата е под 30 стотинки в големите търговски вериги.

Още по темата

Депутатът от "Коалиция за България" Пенко Атанасов обаче контрира земеделския министър и го определи за главен виновник за високите цени на яйцата преди Великден.

"Ако имаше достатъчно силна инициатива от страна на министерството твърдя, че яйцата нямаше да струват толкова, колкото са в момента", категоричен бе Атанасов.

След изказването си той подари на министър Найденов две кутии с по 10 яйца, снесени от "щастливи кокошки".

Той поясни, че това са най-евтините и най-скъпите яйца, които социалистите са открили в търговската мрежа. Първите стрували по 33 стотинки, а вторите – 48 стотинки.

Мирослав Найденов не се смути и отговори, че яйцата са по-скъпи, защото са от кокошки, които се отглеждат свободно, а другите яйца са по-евтини.

"Ако отидем заедно след малко по магазините, ще намерим и яйца по 29 стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ама заплатите не са, както в Еврова! .......
27
0
 
46
 
! Отговори
benz преди 12 години
Точна цена в момента борса Малага>0.89? за 12 броики
26
0
 
41
 
! Отговори
26 преди 12 години
Мирославчо ми те техните заплати с бонусчетата си ги направиха по-бетер Люксенбург. Кво им дреме за другите :)
25
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквундерското некъдърно правителство ще погребе България !
24
1
 
52
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Миро Лъжецо :) Тия в ГРОБ от лъжец, по-голям лъжец, пък и не помнят кво са лъгали :))) Миналата седмица тоя същия говежди деятел обясняваше как яйцето в Париж било 25 стотинки, а днес вече друга песен пее. За сведение на тъпия министър днес си взех яйца от Пикадили и цената на най-евтините беше 36 ст. За сведение на същия тъпук в Била са по 37 ст., така че нека не успива балъците, че били под 30 ст. Най-много в хоремага в Банкя да са по-евтини, *** с тоя скъп бензин да ходя до там не става :)
23
0
 
50
 
! Отговори
nekoi si преди 12 години
Цената на яйцата може да е колкото в Европа , но заплатите там са 10 пъти по-големи. Така , че да не се правят на интересни и да ни сравняват цените в България и останалата част от Европа. Да направят минималната заплата , като в Германия пък след това ако иска и по 70 ст. да са яйцата.
22
0
 
55
 
! Отговори
Мирослав33 преди 12 години
Абе Найденов ,не ми говори 4е яйцата а й цените на другите стоки са като във Европа!!!!!Те хубаво са като Европа ,ама заплатите на 70 процента ако не и 80 процента са като във Виетнам ,бре аланколуууууу!!!!!Направете заплатите като във Люксембург пък нека цените са като във Англия .Как не Вие срам да говорите такива неща???Ама май срам нямате ?!?!?!?!!????
21
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставете вие нормалните хора, неможе да се купят 10 яйца с парите от държавния резерв, че от 6 милярда са останали 6 стотинки за 3 години. И все още тройката му е виновна, Доган откраднал 1 милион голяма работа. Малко е откраднал даже сравнение с Бойко 6 те милярда. Резака има глас от мен на изборите на пук на тъпия народ който избра Тиква
20
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май е пропуснал да добави че други държави са искали отсрочка за щастлвите яйца.
19
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Премиера 1 от обещанията не си изпълни, да не замазва очите на хората с арена и метро и 2 магистрали с по 20 км. че това са дело на предишното правителство, толкова *** народ не съм виждал, с думи се издокара на премиерския стол и то с 3 дими "тройката е виновна" Не народ а ***, уча в чужбина и казвам колко се *** завистливи злобни егоисти долни. Аре у лево плюенето да започне сега, през к.р. ми е Янко :) хаха
18
1
 
51
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Миро яйцето ,....отишъл в Ирландия за 20годишно месо за продуктите на......"Стара планина".Айде ,....ВЕРВАЙТЕ му!
17
1
 
51
 
! Отговори
ano преди 12 години
инфо от емигранти в 18.22 ч, днес петък 1 евро и 7 цента - 1.07 евро 12 яйца цвена в Мадрид
16
1
 
48
 
! Отговори
Заклех се преди 12 години
Заплатите като у Европа - Кълне се Бойко Борисов.
15
1
 
50
 
! Отговори
мима преди 12 години
и ние работим здраво и не по малко от останалите европейци , обаче заплатите ни са в пъти по малки. дайте ни европейски заплати, стига мизерия, писна ни
14
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТИЯ ЯЙЦА НА СНИМКАТА СА ОТ БСП.СНЕСЛА ГИ Е КУРНЕЛЧЕТО.
13
1
 
54
 
! Отговори
ганчо преди 12 години
10 ЯЙЦА В ГЕРМАНИЯ СА 1ЕВРО И 19 ЦЕНТА
12
2
 
60
 
! Отговори
дидо преди 12 години
ми хаиде направете ни заплатите като в Европа тогава,то не може само цените да сравнявате. Баси и насраните министри.Значи в тази скапана държава всичко е нормално освен заплащането на труда ни.После,защо младите бягат и не искат да се върнат... тук ще останат само пенсионери ,яжте си магистралите и бензина
11
2
 
58
 
! Отговори
Ime преди 12 години
В Испания 12 яйца, размер L, за 1 евро и 5 цента...т.е. за 2.10 лева... под 20 стотинки яйцето...и не са най- евтините, те са по 95 цента...
10
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМИ САМО ПАТКИ ИМА В БСП.ЗА ТОВА ИМАТ И ЯЙЦА.
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В кои Бог ???ЕС и неините лигавщини ще ни накарат да не ядем и хляб ,щото житцето го боляло от комбаината.В следващия момент икономиката на ЕС ще стане африканска защото на никои в Китай не му пока за щастието