Цената на яйцата ни – като в Европа, кълне се Найденов

БСП го дариха с кори с 20 яйца, той им обеща разходка за по-евтини
Обновена: 24 мар 2012 07:15 | 23 мар 2012 18:24, Красимир Ангелов
217
Цената на яйцата ни – като в Европа, кълне се Найденов
Найденов предложи на опозицията разходка за яйца. Снимка: Impact Press Group

В момента цената на яйцата в България е такава, каквато е в цяла Европа, констатира в парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на запитване на левицата.

"Червените" пък явно не останаха доволни от отговора на Найденов и му подариха 20 яйца от "щастливи кокошки".

"Виждам, че при Вас има носталгия към далечното минало, когато цената на яйцата се определяше от Политбюро. В момента цената на яйцата има пазарна функция. Яйцата поскъпват от началото на годината, плавно", заяви Найденов от парламентарната трибуна.

Той все пак призна, че е имало и субективни фактори, свързани с това, че в рамките на една седмица "цената скочи драстично и тогава държавата се намеси".

"Бяха проведени разговори и с производителите, и с големите търговски вериги. Не беше даден задоволителен отговор защо това се случва точно в България и в рамките на една седмица. След тези разговори цената се стабилизира и в момента е такава, каквато е в цяла Европа, защото европейският пазар е свободен", констатира министър Найденов и посочи, че по негови данни в момента цената на яйцата е под 30 стотинки в големите търговски вериги.

Още по темата

Депутатът от "Коалиция за България" Пенко Атанасов обаче контрира земеделския министър и го определи за главен виновник за високите цени на яйцата преди Великден.

"Ако имаше достатъчно силна инициатива от страна на министерството твърдя, че яйцата нямаше да струват толкова, колкото са в момента", категоричен бе Атанасов.

След изказването си той подари на министър Найденов две кутии с по 10 яйца, снесени от "щастливи кокошки".

Той поясни, че това са най-евтините и най-скъпите яйца, които социалистите са открили в търговската мрежа. Първите стрували по 33 стотинки, а вторите – 48 стотинки.

Мирослав Найденов не се смути и отговори, че яйцата са по-скъпи, защото са от кокошки, които се отглеждат свободно, а другите яйца са по-евтини.

"Ако отидем заедно след малко по магазините, ще намерим и яйца по 29 стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
48
 
! Отговори
азз преди 12 години
Сам съм в държавата на проститутките...
7
3
 
37
 
! Отговори
хасан преди 12 години
Моите яйца ги давам безплатно на колежките :-Д, може и на комунистите да им ги дам. Иначе за цената на кокошите, ами няма само заплатите ни да са като европейските я, ами и цените ;)
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da otidem da angliq -ta sa poevtini
5
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали Найденов казваше че трябвало едно айце да е 20 стотинки,не 40?Сега пък всичко било нормално??Мене ми писна да говорят големи приказки и след седмица да разравят всичко е нормално...*** фурнаджиските лопати...Кой им даде 5 лева и *** към него завъртен...
4
0
 
66
 
! Отговори
* преди 12 години
А заплатите съшите ли са, че да се успокоим?
3
0
 
72
 
! Отговори
к'во преди 12 години
ами заплатите как са в сравнение с Европа.Всеки говори че цените са колкото Европейските а за заплати никой нищо не казва
2
0
 
78
 
! Отговори
high преди 12 години
Миналата седмица 6 яйца взех за 2.60 лв кутия, днес - за 2.66...не знам на кое му викат намаляване на цени. Може би имат предвид, че намаляват парите в джоба ми....
1
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А твоите яйца са за смачкване - шайка лапачи.