Магистрала "Хемус" – бедното българско сираче

Дупки и кръпки "красят" аутобана
179

Снимка: Булфото

 

Пътна настилка, нашарена от кръпки. Това представлява започнатата през 1984 година, но все още недовършена автомагистрала "Хемус".

Този път към Варна поемат и хилядите чужди туристи, които след няколко месеца ще тръгнат отново към северното ни Черноморие.

На места дупките са като по междуселски път, а картинката допълват изпокъсани билбордове, които се веят от двете страни на "първокласния път".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: магистрала ХемусВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
8
 
! Отговори
Ленин преди 12 години
Егати, по форумчетата е пълно с наети драскачи. По времето когато са полагали асфалта на Хемус другаря Станишев са го планирали като партиен функционер. Факт, обясняващ гротеската БСП в момента. И, другари, как точно ще се строят магистрали, когато за телевизор се чакаше година с предварително записване а бонбонките ТикТак и цигарите KENT бяха станали нарицателно за гъзария? Комунизма, другари, не мори, ама мъчи.
114
0
 
17
 
! Отговори
Пилот преди 12 години
СУПЕР Е ОСОБЕНО КАТО МИНЕШ С 130 КМ/Ч ПРЕЗ НЯКОЯ "малка" ДУПКА. НАПРАВО ДВИГАТЕЛЯ ТИ ИЗПАДА!!!! :D:D:D
113
0
 
0
 
! Отговори
merry преди 12 години
Смешен!!!!!!!!
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде сме тръгнали и ние за Европа с тези ***? Срам и позор - каквито са ни пътищата, такива са ни и управниците и ние!!! Хемус не е приоритет, защото няма кой да го зададе като такъв. 21 век, 450 км за не по-малко от 5 часа и то неспазвайки ограниченията та за какво говорим....срам, срам...
111
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМ "Тракия" е добре само в участъка Оризово-Ст. Загора.
110
0
 
12
 
! Отговори
София - Варна, за 10 преди 12 години
Миналата седмица, София - Варна, за 10 часа! Заради отбивка. Заради катастрофа, или ремонт на пътя, не можах да разбера!
109
2
 
5
 
! Отговори
gft преди 12 години
@114 няма нужда от такава такса, просто се лагат през 100-тина км кабинки, и който минава плаща.наемат се фирми, плаща има се, следи се, слага се една хубава гаранция, определят се срокове за изпълнение и подръжда,трявба и кражбите и източванията да се намалят и всичко ще тръгне
108
2
 
53
 
! Отговори
Def преди 12 години
Въпрос: Как е на турски Бойко Борисов? Отговор: Асфалт Паша :-)
107
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Участъкът София-Ябланица е перфектен.
106
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Часта която се стопанисва от варненска общитина е ОК, тази от другия край от софииска също проблема идва там където отговаря община Шумен
105
1
 
12
 
! Отговори
лека корекция преди 12 години
През 1984г. е започнат участъкът Правец - Ябланица. Първата копка на магистралата е направена още през 70-те години на участъка Варна - Каспичан, завършен през 1980г. 35 ГОДИНИ = 151 км
104
2
 
20
 
! Отговори
няма хубави пътища преди 12 години
В България няма хубави пътища! За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
103
3
 
9
 
! Отговори
само ускорява преди 12 години
С това състояние на пътищата в страната, режимът на "герб" само ускорява евтаназията на нацията!
102
2
 
12
 
! Отговори
gft преди 12 години
хаха не знам дали сме една от най - умните или най - простите нации на света, но от строителств на пътища нищо не разбораме.Хемус, магистрала хеле пък аутобан, изопщо не трявба да стоят в едно изречение.
101
3
 
43
 
! Отговори
селски пътеки преди 12 години
Стига с тези шосета! Те са толкова некачествени, че не са никакви пътища, а най-обикновени селски пътеки. Тесни ленти, неравно платно, нефункциониращо отводняване, риск за аквапланинг, остри завои, липса на осветление и на обозначаване със знаци на опасни места. Построени са на неподходящи местности, където стават наводнения, духа силен вятър или стават навявания на сняг. Катастрофална поддръжка: не се чистят от лед, сняг и вода, канавките в дъждовния сезон са затлачени, хоризонталните маркировки не се виждат, липсва контраст между цвета на платното и на маркировката. Липсват колци на всеки 50 метра, на платното често лежат опасни предмети. Липсват безплатни осветени паркинги с чисти тоалетни и с топла вода. Мутрите вилнеят по пътищата, създават опасни ситуации и са недостижими за закона. Да не споменавам дупките, или дупките са за това, да ни напомнят, че ние сме гъзът на географията!
100
0
 
6
 
! Отговори
дендо преди 12 години
трябва да я включат като етап от WRC :D
99
2
 
18
 
! Отговори
до анонимен преди 12 години
що говориш глупости. Ти знаеш ли кога строиха участъка Каспичан-Шумен? откриха го 2006 г. и отиди сега да видиш на какво мяза, кръпка до кръпка. Къде ти е качеството със 100% материали през тъпия капитализъм бе???
98
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Магистралите не се преоритет на местанта власт 103 !!!Те са на агенция инфраструктура !!!А като гледам тази снимки, че то Тракия от Пловдив до Сф е същата .До 2006 там целогодишно се извършваше подмяна на настилката.От тогава обаче и комунистите от БСП- и мутрокомунистите от Герб, не си мърдат пръста !!
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tove e magistrala edin put :) :D
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hahaha