Спират тировете на пътя за Великденските празници

От 20 май тежкотоварните камиони няма да се движат в петък и неделя следобед
Обновена: 5 апр 2012 19:36 | 5 апр 2012 19:35, Красимир Ангелов
8
Спират тировете на пътя за Великденските празници
Тировете ще бъдат спирани и по Великденските празници. Снимка: Булфото

Забрана за движение на тежкотоварни камиони ще влезе в сила за предстоящите Великденски празници, когато се събират четири почивни дни, съобщиха от Министерството на транспорта.

Движението ще бъде спряно в деня преди празника и през последния почивен ден в часовете от 16.00 до 22.00 ч.

"Това ще облекчи значително трафика и ще избегне задръстванията, но най-важната цел остава намаляване на пътнотранспортните произшествия и гарантиране сигурността на българските граждани", отбеляза министър Московски.

Тази забрана става целогодишна за официалните празници като едновременно се работи активно за създаване на необходимата инфраструктура, за да се въведе целогодишна забрана за всички почивни дни, подчертаха от министерството.

Остава и забраната за движение на тежкотоварните автомобили в летните месеци, която бе въведена по инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Тя ще действа в периода от 20 май до 30 септември за петък и неделя в диапазона от 16.00 до 22.00 ч.

По думите на министър Московски тази мярка е наложителна, защото през летните месеци хората предприемат повече пътувания и рязко се увеличават тежките пътно транспортни произшествия.

"Всички тези решения са съгласувани с бранша като те подкрепят инициативата и съвместно с държавата търсят механизми за публично-частно партньорство, с което да бъдат изградени и стопанисвани паркингите за тежките камиони, които са необходими за влизане в сила на целогодишната забрана за всички почивни дни", подчерта Московски.

В момента на територията на страната има 94 паркинга за тежкотоварни автомобили, като малка част от тях отговарят на изискванията за сигурност, битови условия и услуги.

Налице са около 20 критични участъка, където тежкотоварните автомобили и земеделската техника редовно причиняват задръствания и опасност от пътно транспортни произшествия.

Най-натоварените трасета са ГКПП Калотина-София-ГКПП Капитан Андреево и Русе-Велико Търново-Свиленград-ГКПП Капитан Андреево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: камионитирове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
пю преди 12 години
то движение няма пътищата празни те тировете ще спират
4
0
 
3
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Лично съм виждал за Италия график по часове, дни, седмици и месеци, в които е забранено движението на тежкотоварни камиони по магистралите. Този график се разпространява още преди началото на новата година и важи за цялата следваща. Така всички превозвачи местни и чужди могат да се направят сметката за доставките. А тук какво става? От днес за утре. забраните са необходими обаче не трябва да се прави така.
3
1
 
4
 
! Отговори
MOSKOVSKI преди 12 години
Определено Московски е влезнал в схема. Обясняваме на непросветените: един Е гепил едни пари от държавата и заедно с нея прави паркинги, които могат да се напълнят само ако има забрани. Московски....... Не ти е чиста работата.КАЖИ МИ С КОЙ СИ ГО СЪГЛАСУВАЛ, ЧЕ НЕЩО НЕ СТАНА ЯСНО......
2
4
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Калине,кога пък ходи в З.ЕВРОПА,че знаеш ...ха ха като хотел ...ха ха и за нафтата също.
1
0
 
9
 
! Отговори
иднъ мисирка андолск преди 12 години
въй-въй комшу ндейте тъй ,шъ ни падни икономикътъ с осимсие проциентъ