Блъснатата Марина има проблеми с дишането

8-годишното момиченце трудно усвоява кислорода
10 апр 2012 10:36,
63
Блъснатата Марина има проблеми с дишането
Марина беше блъсната на пешеходна пътека. Снимка: Булфото

Блъснатото на пешеходна пътека на бул. "Г.М. Димитров" момиченце Марина Ташкова има проблеми с дишането.

Момиченцето има проблеми с усвояване на кислорода, който се подава с дихателен апарат, съобщи проф. Огнян Бранков, началник на Клиниката по детска хирургия в "Пирогов".

Още по темата

8-годишното дете пострада тежко на 29 март тази година и беше прието в болницата с тежка черепно-мозъчна травма.

Оттогава е на лечение в Детската реанимация на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 12 години
СЕРИОЗНО ЛИ ?!?! ....
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На пешеходна пътека предимство има пешеходеца !!!!
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички запомнете ! Пешеходната пътека е половин тротоар. Бог да е с детенцето.
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дедо попе, насила убост не става, разбираемо е че си раздразнен, но се смири, спри се, пиши някъде другаде. Не бой се че си неразбран. Слез малко на земята. Нали знаеш приказката за прекаления светец.
44
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЧКА НА СЪКРУШАВАНЕАко искаме да видим силата и да познаем личността на Бог, то много от нещата, които преди сме считали за ценни в нашия живот, ще трябва да си отидат. Всички ние имаме нужда да преминем през тази точка на съкрушаване, където да почувстваме, че не ни е останало нищо освен Бог. Само тогава можем да бъдем отворени за нещата, които Той иска да върши във и чрез нас. До тази точка, в нас все още има твърде много останало от стария ни живот, което застава на пътя на Бога.Не само слабостите ни са тези, с които Бог трябва да се занимае. Но също така и онези страни от нашата личност и опит, които считаме за силни и положителни в нас, защото много често именно те са местата, в които най-често не се облягаме напълно на Бог и се проваляме.Божиите пътища са неизследими и непостижими. Те често започват първо с разрушения и смърт смърт за всичко, което е от старото ни естество.
43
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10 И когато остана сам, ония, които бяха около Него с дванадесетте, Го попитаха за притчите. 11 И каза им: На вас е дадено да познаете тайната на Божието царство; а на ония, външните всичко бива в притчи; 12 тъй щото гледащи да гледат, а да не виждат, и слушащи да слушат, а да не разбират, да не би да се обърнат и да им се прости [греха].Подобни думи пише и пророк Исая. Исая 6:9-13 9 И рече: - *** кажи на тия люде: С уши непрестанно ще чуете, но няма да схванете, И с очи непрестанно ще видите, но няма да разберете. 10 Направи да затлъстее сърцето на тия люде, И направи да натегнат ушите им, и затвори очите им, Да не би да гледат с очите си, и да слушат с ушите си, И да разберат със сърцето си, и да се обърнат та се изцелят. 11 Тогава рекох: Господи, до кога? И Той отговори: Докато запустеят градовете та да няма жител, И къщите та да няма човек, И страната да запустее съвсем, - 12 Докато отдалечи Господ човеците, И напуснатите места всред земята бъдат много. 13 Но още ще остане в нея една десета част, И тя ще бъде погризена; Но както на теревинта и дъба Пънът им остава, когато се отсекат, Така светият род ще бъде пъна й.Бог прати пророк Исая при народа си с послание на съд. Защо? Защото, когато имаха време на благодат и време на възможност да служат на Бога, те не се обърнаха към Него. Обърнаха се към идолите, към своите си измишления и творения на човешка ръка. Така започва и апостол Павел посланието си към Римляните: 19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви. 20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.Човеците остават без извинение, защото семето се сее, слово се дава, но не се приема. Затова неприемащите ще бъдат закоравени още повече, за да не би да се обърнат и да им се прости греха. Бог иска да се спасят всичките човеци, но тук Исус казва: да не би да се обърнат и да им се прости. Защо? Защото те са определени за погибел, поради това, че са отхвърлили Божията благодат, милост и откровение.В Евангелието на Матей 13 глава, Исус каза и една друга притча тази за житото и плевелите. Там той говори не само за външните, но и за чадата на лукавия. Има хора, които не само са невярващи, но са служители на Сатана. Това са лъжеучителите (2 Йоаново 1:7), също така и хора, които изпълняват поръчките на дявола и му служат (Матей 13:24-30).
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано дано се подобри горкото детенце,дано!А какво стана с ония китайци,които убиха 26-годишна жена в катастрофа преди 2 дни в София?Покри се тоя случай,нали?
41
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важно е не само да чуеш словото. Важно е да го разбереш, да го схванеш, да го осмислиш. Това разбиране става с помощта на Святия Дух. Той е, Който отваря духовните ни очи, за да можем да разберем Божието Слово.Така че това е първата истина за Божието царство и тя е, че не всички ще приемат Царството. Може би досега не сме поглеждали притчата за сеяча от тази гледна точка. Но това е факт. Няма всички да повярват. Няма всички да бъдат спасени. Ще има хора, които ще отхвърлят благовестието. И това е нещо, което Бог го знае от самото начало. Когато Исус говореше на апостолите той каза: На вас е дадено да знаете тайните на небесното царство. Какво значи е дадено? Това означава, че е дадено отгоре, от Бог. Ако ние разбираме Божието царство, ако разбираме Божието Слово, то е защото ни е дадено. Слава на Бога!От текста между притчите става ясно, че по отношение на Божието царство има два вида хора: външни и вътрешни (ст.11). Външните са тези, които не вярват, те са неприемащите и неразбиращи Словото, това са онези, които са извън църквата. За тях всичко бива в притчи, те не могат да го разберат. За тях е благовестието е като някаква енигма, загадка, като някаква тайна. Те гледат, но не виждат. Слушат, но не чуват.
40
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЖИЕТО ЦАРСТВО НЕ Е ЗА ВСЕКИПървата характеристика на Божието царство, която виждаме, е в притчата за сеяча. И тя е, че семето, Божието слово не се приема от всички. Божието царство расте с разпространение на словото. Когато Исус започна да обяснява тази притча, Той каза, че семето е Словото. Но не всеки приема семето и не всеки, който го приема произвежда плод. Всяка от четирите вида почви приема семето по различен начин. Ако семето попадне край пътя, там птиците бързо го изкълвават. Канаристото място също не може да приеме семето. При тръните семето също не може да вирее. Но, слава на Бога, има и почва, която приема семето. Трябва да бъдем насърчени, защото дори и да има хора, неприемащи словото или приемайки го частично и привременно, винаги ще има хора, чиито сърца ще бъдат добрата почва, приемаща семето почвата даваща плод.Затова, Исус каза: Внимавайте как слушате! Много важно е да разбираме словото. В Евангелието на Матей, където е записана същата притча, авторът обръща внимание върху разбирането на словото. В Матей 13:19,23, се казва: 19 При всекиго, който чуе словото на царството и не го разбира, дохожда лукавият и грабва посеяното в сърцето му; той е посеяното край пътя. 23 А посеяното на добра земя е оня, който чуе словото и го разбира, който и дава плод, и принася кой стократно, кой шестдесет, кой тридесет.
39
19
 
2
 
! Отговори
Благовестието и Божи преди 12 години
Деян 17:30-31Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят,31 тъй като е назначил ден, когато ще съди вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което и е дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дедо попе/вярващ/, моля те посприса вижда се че тая агресивна ТВОЯ вяра води до много минуси. Имай малко уважение. Не му е тука мястото.
37
18
 
3
 
! Отговори
вярващ преди 12 години
Деян 17:30-31Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят,31 тъй като е назначил ден, когато ще съди вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което и е дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля Ви, всички имат трудни моменти, аз не съм дедо ви поп/вярващ/, дето чак сега разбирам че нещо ви е подразнил. Сега имаме една нелека задача, да не се противопоставяме един на друг а да бъдем задружни, стига сме се мляли, не си струва. Нека се обединим и да вършим все добри дела. Сигурен съм че го можем. Едно време зле ли е било/първ св.война/, мрели сме с гордо вдигнати чела по бойното поле, и сме се жертвали за Род и Родина, едва ли сме се делели така както сега.
35
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ref: 38
34
17
 
3
 
! Отговори
вярващ преди 12 години
Хубаво е че си упорит 42, но за какво упорстваш? Не ми давай отговор- замисли се над това. Ако наистина искаш да разбереш Истината за БОГА- ЧЕТИ БИБЛИЯ, всички отговори са там! Дано Бог да ти отвори очите и да прати Светия Дух върху теб и да разбереш! Амин!
33
18
 
2
 
! Отговори
вярващ преди 12 години
-39, Не ме обиждаш мене, а Бог! Покай се, докато е време, не давай на злото да надделява! Амин! Да бъде Божията воля!
32
18
 
2
 
! Отговори
вярващ преди 12 години
Не съди, за да не бъдеш съден! Скаквато мярка премериш с такава ше ти бъде отмерено! Божието царство наближи - радвайте се ВЕРНИ! Амин!
31
18
 
4
 
! Отговори
вярващ преди 12 години
Бог ИМА И ВИНАГИ ЩЕ ИМА! Факта, че ние и всичко заобикалящо ни съществува дължим на ВОЛЯТА НА БОГА! Отдайте дължимото на Бог - смирете се(всички хора, без изключение) и нека се помолим на нашия Създател за тази невинна душа, но ако това е волята Божия, нека да бъде така, както Той пожелае! Амин!
30
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма защо да спорим има или няма Бог, кой с каквото може да помага на детенцето. Позволете да изразя мнение, минусите са ми неприятни, но така е - колкото хора толкова мнения, свят пъстър.
29
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Молте се, Бог може много работи, а за да не ни е скучно ни е дал свободна воля/възможност непринудени решения/.Нека са научим да се молим и да работим, така когато и ние сме в нужда все някой ще се помоли за нас. Бъдете разумни.