"Зелена вълна" за столичаните в повече

80 катаджии изпращат софиянци за празниците
11 апр 2012 19:56, Красимир Ангелов
94
"Зелена вълна" за столичаните в повече
От КАТ ще контролират трафика по празниците. Снимка: Булфото

Столичният КАТ подготвя специална "зелена вълна" към изходите на София в четвъртък във връзка с началото на великденските празници и четирите почивни дни.

Тя ще бъде осигурена от близо 80 пътни полицаи, уточни шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

В понеделник се предвижда акцията да бъде повторена, като този път това ще стане в посока на влизане в София.

По време на празниците пътна полиция ще проведе акция "Алкохол и неправоспособност", която цели да бъдат ограничени пътните произшествия през почивните дни, обяви директорът на Главна дирекция "Охранителна полиция" комисар Милчо Енев.

Той подчерта, че две са основните причини за произшествията по време на Великденските празници. Едната са струпванията на хора по храмовете за празничните дни, а втората е натовареното движение по пътищата.

Именно затова е разпоредено да има активно полицейско присъствие, особено по възлови места като кръстовища, изходите и входовете на градовете, както и около църкви и други места, където има голяма струпване на хора.

Началникът на столичния КАТ Богдан Милчев припомни, че Агенция "Пътна инфраструктура" е разпоредила спиране на движението на тежкотоварни автомобили по всички първокласни и второкласни пътища в страната в дните с интензивен трафик около празниците.

Въпреки това от КАТ предупредиха шофьорите да бъдат много внимателни с мотоциклетистите, защото тяхното движение често е рисковано и изисква повишено внимание.

Същевременно от министерството на транспорта обявиха, че по разпореждане на министър Ивайло Московски по време на великденските празници Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще засили превантивния контрол на превозите на пътници с автобуси и таксиметрови автомобили. Целта на тази акция е безопасното и безпроблемно придвижване на хората.

На 12 и 16 април 2012 г., когато се очаква най-голям трафик във връзка с началото и края на почивните дни, са планирани проверки на автогари, жп гари, аерогари и други места, където се очаква най-голям брой пътници.

Инспекторите ще следят за спазването на нормативните изисквания, техническото състояние на превозните средства, правостоящи пътници, както и за издаване на билети, багажни разписки и други нарушения, посочват от транспортното министерство.

С цел ограничаването на сивия сектор в автомобилния транспорт, от днес до края на месеца инспекторите на агенцията ще извършват и специализирани проверки за нерегламентирани превози на пътници, предупреждават още подчинените на Ивайло Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
7
 
! Отговори
к преди 12 години
ЗЕЛЕНАТА ВЪЛНА Е НЕ САМО ЗА "СТОЛИЧАНИ В ПОВЕЧЕ", НО И ЗА ИСТИНСКИТЕ КОРЕННИ СОФИЯНЦИ, КОИТО ОБИЧАТ ПРИРОДАТА И СПОРТОВЕТЕ НА ОТКРИТО И ПРЕКАРВАТ ВСИЧКОТО СИ СВОБОДНО ВРЕМЕ ИЗВЪН ГРАДА КАТО МЕН! ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО, ПСЕВДО-ЖУРНАЛИСТИ!!!
79
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dnes.bg, с това провокативно заглавие насаждате омраза и разделение! Зелената вълна е за хората в София, не е за столичаните в повече!!! А тия, които са "в по-малко" - за тях няма ли да има зелена вълна? Или те никога не излизат от София? ***!!!
78
2
 
6
 
! Отговори
Селяннин преди 12 години
Винаги много съм се забавлявал как някакви комплексари от кварталите реват как имало много коли. Ами 2012 сме бе... Ти, жена ти и двете ти деца имат по една кола! Едно време имаше по 1 жигула на две семейства ...естествено селяните са виновни :)) Хахахахах
77
4
 
2
 
! Отговори
морски преди 12 години
Не сте ни притрябвали бе *** ! Имаме 12000 румънци в момента ! ДА ТАЙ ЯТ :)
76
2
 
5
 
! Отговори
София+Село преди 12 години
Мнооооооого е лош материала!!!!! Много комплекси, много нещо! Някакви хрантутници дето живеят с родителите си и прибират 1-2 наема се мислят за благородници. На другите пък софиянци им цапали! Много точно някой долу каза "Цяла България е провинция".. Та ние сме много по-малкки от един голям Европейски град! В нормалния свят подобни спорове са немислими! Политиците вече 60 години използват ситуацията София vs. Провинция, за да оправдават собствената си некадърност и кражби. Заслужаваме си съдбата
75
1
 
6
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
....защо някои Столичани се обиждат, че са "селяни"?... същото е и когато на един *** му кажеш, че е ....***, какво пък толкова се засягат всички? Весели Празници на всички независимо от къде са, какви са и т.н. :-)))
74
3
 
5
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
87 АМИ ще ни търпите защото ако не сме ние да ви цапаме ''красивите градове'' ще умрете от глад там ! Зимата сте пълна скръб няма жив човек по улиците трябва да сте ни благодарни...Освен това така изкуствено надувате цените лятото по морето, че читавите хора отдавна не почиват на българското черноморие...медуза такава !
73
6
 
2
 
! Отговори
морски преди 12 години
Ами и ние не ви искаме лятото да ни цапате красивите градове , да акате и пикате в морето и да се надувате ШОПСКИ СЕЛЯЦИ ! Ама ви търпим нали ?
72
2
 
5
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
83.....селянино замълчи че те чака тор в обора и сено да събираш на къръ !!! Не се мотай в нета а бачкай !!!
71
1
 
5
 
! Отговори
саздо преди 12 години
до бай шиле.епа я съм от това село дето се запознох с ***
70
8
 
6
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Цяла BG е една провинция, бе, ***. Какво се мъчите да гоните "селяните" от София, като и вие самите дълбоко в душата си сте такива. Жалки нещастници! А къде се корени проблемът, няма да повтарям за n-ти път... Сами сте си виновни!
69
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сбогом селяни и не се връщайте!!!!!!!!!
68
0
 
8
 
! Отговори
саздо преди 12 години
и я че си одим на село,оти шурата ,че даде малко буркани и шилешко,ама ме страх да не загрее колата
67
0
 
2
 
! Отговори
Муньо преди 12 години
A във връзка с изградената нова електронна система за фишовете, Цв.Цветанов обясни, че се осигурява и бърз дигитален пренос на данни между отделните оправления на КАТ и ДАИ, под формата на моторизирани екипи които да пренасят бързо дисковете с дигиталните данни.
66
0
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Самата дума провинция е с френски произход, но във Франция в нея се влага съвсем друго значение :))) и по скоро цели да разграничи спокойния от по-напрегнатия начин на живот ............Едно време когато са били империя Франция са се деляли на метрополия и колонии :) сега си нямат колонии, но си имат прованс :)Иначе подобен феномен като в Бг съшествува доста по-силно изразен в Русия, а в Турция е между Станбул и останалта част :)))
65
0
 
2
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
до 74 Нямам много наблюдения за бившите съветски - но щом е така е странно - нали комунизма уж за равенство пледираше :-)))) Иначе във Франция може би наистина има нещо бегло, но не с такава сила и не точно в тази насока, като че ли.до 73 Еми ето - не си разбрал- не живея във Франция , иначе нямаше да говоря за ние тука - май не ще да сме по-умни :-)
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да вървим към Европа?Аз работя с европейци от различни нации и мога да твърдя че ги превъзхождам не само професионално, но в културно отношение, С една дума много под мен се намират.И това е тяхно мнение.
63
1
 
9
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Във франция все пак има някаква делба макар и много бегла в сравнение с нашата, обаче в Германия, Исоания, Холандия подобни спорове са меко казано непонятни :)))Интересно е ,че това деление на столица/ провинция, е слино изразено в бившите съвестки републики, Турция и съответно нашата мила родина ...................така че от тая гледна точка май доста има да вървим към европата ;)
62
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мног ясно че сме по-умни.Разбрахме те че живееш в Франция.Да не би някакви печки от африка да са по-умни от нас.Виж по-добри са в катеренето на бананови дървета.
61
1
 
25
 
! Отговори
Gargamel преди 12 години
Айдееее глупавия народ пак намери статия, под която да се разправя кой селянин, кой гражданин. Как не си давате сметка това колко е насаждано с годините - ама така си е разделяй и владей - че даже и журналистите се включват с преднамерените си заглавия. Как пък за 7 години в Париж, който е 10 пъти по-голям от София, един път не чух някой да коментира кой е селянин и кой гражданин - живеят си живота хората и не се занимават с глупости.......ама така е ние тука сигурно сме по-умни от тях.....