Патриарх Максим ще оглави Възкресното богослужение

Службата започва в 11.00 часа в храма “Света Неделя“
Обновена: 15 апр 2012 10:25 | 15 апр 2012 10:00,
74
Патриарх Максим ще оглави Възкресното богослужение
Благодатният огън пристигна на летище Пловдив. Снимка: БТА

Негово Светейшество патриарх Максим ще оглави Възкресното богослужение в столичния храм “Света Неделя“.

Началото на богослужението е от 11.00 часа. Патриарх Максим оглави и снощното пасхално богослужение за Възкресение Христово в катедралния храм "Св. Александър Невски".

На него се стекоха хиляди вярващи.

Президентът Росен Плавнелиев също беше в храма. Той не беше придружен от съпругата си Юлияна Плевнелиева, която още от кандидат-президентската му кампания отказва публичните изяви.

Тази година правеше впечатление, че малко представители на властта са дошли на службата в “Св. Александър Невски“.

В храма не се забелязваха политически лидери или министри.

До президента Плевнелиев седеше директорът на болница “Лозенец“ Любомир Спасов.

Стеклите се миряни запалиха свещи с благодатния огън.

Пристигането на свещения огън от Йерусалим в България се забави с почти час.

Кандилото с благодатния огън беше донесено на наша земя от Пловдивския митрополит Николай с правителствения фалкон.

Самолетът кацна първо на летище Пловдив, а оттам огънят достигна до всяка епархия.

Днес продължават празничните богослужения из цялата страна.

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие ежегодния детски Великденски фестивал в Босилеград.

Фестивалът ще бъде открит в 13.30 часа в двора на училище "Георги Димитров" в Босилеград.

Вицепрезидентът ще има срещи с председателя на българския Културно-информационен център в Босилеград Иван Николов и кмета на общината Владимир Захариев.

Вицепрезидентът ще присъства на състезанието за най-здраво Великденско яйце.

Маргарита Попова ще посети храма "Света Троица в с. Извор и църквата "Рождество на Пресвета Богородица" в Босилеград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
2
 
! Отговори
брей преди 12 години
Църквата ви е виновна за ***,в която живеете. Единият щял да стреля,другият не знам какво. Защо не се погледнете първо в огледалото и не видите гредата там. Съдник върху съдник тука, безгрешен върху безгрешен. По време на робството не църквата е спасила народа, народа е опазил вярата си и църквата си. Сега всичко в тази страна е наше отражение, но на Вас все някой друг Ви е виновен. Повече от 20 години вече държите като безотговорна ***, комплексари и слабаци, не можещи да отстоят нищо!
30
4
 
1
 
! Отговори
krimena st zag преди 12 години
t4isdtito voskresenie na fsi4ki tug faf foromad
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
t4estito voskresenie na fsi4ki tug faf foromad
28
0
 
2
 
! Отговори
сатанаил преди 12 години
Ако знаят тези лоени топчици какви *** ще ги посрещат и охраняват в специалния казан с катран дето съм им го приготвил за посрещането може и да станат правоверни тези мошенници!
27
3
 
4
 
! Отговори
Underground преди 12 години
Наркоченгетата на САЩ ,които откриха офиса си в София уж за борба с наркотрафика,как не са подали още сигнал за да ги арестуват тези разпространители и пласьори на наркотици с опиум за народа?
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е жена му на Плевнята.Къде е Боко.Много" вярващи" липсват
25
1
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
На ниватаНедей дочаква и зори, Върви ори, ори, ори... Като няма прокопсия, Плюл съм в тази орисия!Немигнал, ставай: ей, месец ощенасред небето, дълбока нощ е.Главата тегне, а сън очитезалепя сякаш. Какво е време?Великден иде, пак оран, семеземята чака, нижат се дните.По-скоро, хайде! че да се впряга;съседа, чуваш, и той се стяга.Излезеш, идеш, в земя кораванапънеш рало, халосаш вола...Мъглата нощна затъне в дола,огрее слънце и чак тогава за отдих спреш, а свяст се вий - и пак поглеж: Дий... Дий, воле, дий! * С трънак и плевел се бори, весден ори, ори, ори... Като няма прокопсия, плюл съм в тази орисия!Настане утро, гори небето,цветя миришат, ехти полето:овчар засвирил, стада заблели,по всички храсти пилци запели.И гледаш, слушаш, не знам досаднозащо ти стане: их, опустяло!В гърдите нещо така заяло,че кръв застива в сърцето страдно...Ручок дохажда и слънце-пламъкпрежуря, пали дърво и камък:а в пот възвряла, гори снагата.Да караш вече къде ти може?И кръст изправиш най-сетне, боже,па вземеш гладен завчас торбата. И лучец еж, водица пий - И пак поглеж! Дий... Дий, воле, дий! * До гроба слънце те гори, и все ори, ори, ори... Като няма прокопсия, плюл съм в тази орисия!Дома се връщаш окапал вечепо късна вечер и отдалечезачуеш в село и плач, и врява...Какво ще бъде? - недоумявакратуна проста; а виж, излиза,че бирник царски дошел е днескаи сиромаси - тресе ги треска:"Не взема само от голо риза,дете от майка!" - тъй всеки дума.И ще помислиш, че бие глума:"Да готвиш толкоз!" О-хо, в главатапочешеш ли се най-на еднъжки,пари да падат наместо въшки!И смяташ, мислиш, до механата. Там, колко щеш, на вяра пий, че то поглеж! Дий... Дий, воле, дий! * ..................Така си мреш,така сме ний,така - поглеж!Дий... Дий, краста, дий!
24
0
 
2
 
! Отговори
От 38 преди 12 години
Извинете ме за нелепата грешкада се чете свещички!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Многоооо интересна статия!Президентът и личният му лекар са присъствали на сутрешната литургия.Съпругата на президента,която явно няма нищо общо с него не се появила на сбирката,което виждате ли трябва да приемеме като нещо естествено,защото тя така решила и имала друг начин на мислене.А пък останалите държавници били заети с държавни задачи!?Стеклите се миряни смирено запалиха свештички и се помолиха на Господ да ги прибере и закриля от набезите на политиците и ***!Христос возкресе !Амин!
22
0
 
4
 
! Отговори
Сган избрана преди 12 години
Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!"Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?!Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на *** избрана - рояк скотове, в сюртуци, в реси и слепци с очи.Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости!А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анатема, фарисеи! преди 12 години
О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове; не ти, който си направилот кал мъжът и жената,а човекът си оставилроб да бъде на земята; не ти, който си помазалцаре, папи, патриарси,а в неволя си зарязалмойте братя сиромаси; не ти, който учиш робътда търпи и да се молии храниш го дор до гробътсамо със надежди голи; не ти, боже на лъжците,на безчестните тирани,не ти, идол на глупците,на човешките душмани! А ти, боже, на разумът,защитниче на робите,на когото щат празнуватденят скоро народите! Вдъхни секиму, о, боже!любов жива за свобода -да се бори кой как можес душманите на народа. Подкрепи и мен ръката,та кога въстане робът,в редовете на борбатада си найда и аз гробът!
20
2
 
4
 
! Отговори
Слава на Исус Христо преди 12 години
Слава на Исус Христос, първият комунист в историята на човечеството! "Исус е казал: "Ако имаш две ризи, дай едната на ближния си", Човек за човека е брат. Също така Исус е изгонил лихварите и търговците от Божия храм. Исус Христос е бил революционер и комунистически философ, който се е борил срещу римския империализъм. За общото благо на хората! Предаден и убит за 30 сребърника...
19
2
 
12
 
! Отговори
ШЕРЛОК ХОЛМС преди 12 години
Тия доносници какво са се наметнали със тия черги и пуснали тия бради , да не си мислят че хората няма да ги познаят .
18
4
 
1
 
! Отговори
Христос възкресе преди 12 години
На многая лета, Владико!Бог да пази България!
17
0
 
6
 
! Отговори
дедо Прецаки преди 12 години
Максим с памперси придържан от двама здравеняци оглави пасхалното богослужение.Николай престъпника с лъскавите джипове донесе огъня с правителствения самолет.Юлето отсвирила Росен и този път и той дошъл с доктора дето умори толкоз хора.Министри и депутати не отразили събитието и се покрили.Ако имаше Бог тия на снимката и техните авери щеше гръм да ги удари.Два и седемдесет бензина 0,50 ст яйцата козунаците фалшиви,парното и тока скачат.Какъв Христос,какви пет лева???????????Порно филм.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това което турското робство не успя да направи за почти 5 века, тия доносници от снимката го направиха за 20 години
15
0
 
0
 
! Отговори
Друг ФАКТ до 6 преди 12 години
Знаеш ли колко ми дреме за твойте статистики. Затова ние българите го наричаме "Вяра" освен "религия". Защото да си набожен се изисква и вяра. Хората като теб си мислят, че разбират много и от всичко, но истината е че толкова арогантни, че си мислите, че не е възможно да съществува нещо по-висше от вас.
14
3
 
8
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 12 години
Христос возкресе братя християни.
13
0
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
Както знаете по света има различни видове християни: православни, католици, протестанти / евангелисти както и други знайни и незнайни. В тази ниша се крият и много ереси, като техния брой е четирицифрено число. Всеки от тях има претенцията, че проповядва правилната религия, по правилния начин. Големият ( основен ) проблем е, че цялата тази плетеница от религиозни учения става причина за това души, които трябва да живеят, да бъдат загубени завинаги. Защо се получава така? - Защото атеистите, хората, които не вярват в съществуването на Бог, не могат да бъдат привлечени в секта точно по тази причина. Обикновено сектите впримчват в капаните си хора които са вярващи, но поради недостатъчното познание на Библията стават лесна плячка на преиначените им учения. "Защото ще се появят лъжепомазаници, и лъжепророци, които ще покажат големи знания и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните." ( Евангелие от Матея. Глава 24 : 24 )
12
0
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Полковникът от ДС ще установи, че Христос е въскръснал...