Студенти от НСА пак протестират заради водната база край Несебър

Младежите настояват да се спре строителството върху терените
Обновена: 18 апр 2012 11:57 | 18 апр 2012 11:57, Миглена Иванова
83
Студенти от НСА пак протестират заради водната база край Несебър
Снимка: БТА

Студенти от Националната спортна академия (НСА) протестират днес в София срещу опитите да бъдат застроени терените на базата на академията край Несебър, предаде БНР.

Поредният протест е започнал от езерото „Ариана“ в Борисовата градина. За кратко е било блокирано движението в района на "Орлов мост", като шествието е продължило към Министерския съвет.

Студентите настояват строежът, заради който беше разрушен единственият път от хотелската част на базата до плажа, да бъде преустановен до излизането на съдебно решение и до изясняването на собствеността върху земята.

Исканията си младежите ще внесат в Министерския съвет.

Очаква се скоро да бъдат окончателно одобрени и да влязат в сила промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, с които се забранява строителството по плажовете.

Вчера обаче кметове на общините по Южното Черноморие се обявиха срещу поправките с мотива, че забраната щяла да блокира изграждането на пречиствателни станции и брегоукрепителни съоръжения.

Протестите на студентите от спортната академия продължават повече от месец. Преди дни се стигна и до физически сблъсък между представители на студентите, които охраняваха водната база край Несебър, и собствениците с възстановени земеделски имоти в местността, които искат да построят 5 хотела върху терените.

В средата на март от НСА алармираха, че са започнали строителни дейности върху терените, които са определени да се използват за учебни цели с царски указ още в началото на миналия век.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: нса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
И какво, ако разрешат строителство, ще погубят нещо хубаво, а след това построеното ще продадат на руснаци. За пример може да се види многоетажната сграда, построена на плажа на базата на ХТМУ (веднага до базата на НСА) и както се чу продадена на руснаци. А студентите имат нужда от своята база. А по въпроса за собствеността. На такава възраст съм, че помня дюните там. Знам, че никой преди 1945 г. не би купил дюни, а след това вече е спортна база. Сега след т.н. реституции (за мен са грозни заменки) по пътя от базата на НСА към Несебър, преди Несебър е останало едно малко заградено място с табела като в музей Дюна. Това е останало от дюните. Страхувам се, че скоро до морето ще се появи малко заградено място с табела Плаж
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доживяхме отново национализация ! В нормалните страни собствеността е непрекосновенна !
53
2
 
3
 
! Отговори
батко иван преди 12 години
драги студенти и преподаватели,вие бяхте в първите редици на митингите на демократите след 1989 година,където се крещеше,че държавата е лош стопанин,че всичко останало от социализма трябва да се разруше и да се върне земята в реални граници.Така крещяха Желю Желев и компания, в резултат на което вече сме най бедната страна в Европа.Навъдиха се много реститутки,олигарси мутре и пр. Сега духайте супата за да разберете,че капитализмът е власт на парите и няма нищо хуманно
52
0
 
3
 
! Отговори
До к.44 преди 12 години
Разберете,че на БГ не й трябват спортисти, на нея й трябват съдии, и то не какви да са , а АДМИНИСТРАТИВНИ СЪДИИ! Т.е. тези, които защитаваха шефа на БАдС Атанас Вълков; които оправдаха 1,5 млн лв хонорар на Доган, съдии като Солакова, които върнаха генерала-съдия за шеф на САС; съдийки като Марчева, Дишева, Мавродиева, Петкова, казали "да" на приватизацията на ОПС-имоти в Приморско от съдии от ВАС. На БГ такива чернодрешковци им трябват, а спортистите кучета ги яли! На герба на БГ трябва да има не корона, а един съдия и един прокурор и червеният и черният цвят да бъдат еманацията на съдийска България: черният цвят - на черните раса на съдиите, а червеният червените тоги на прокурорите. А отгоре: един ВСС, облицетворяващ периодът, в който БГ е била мутренска държава, зад които са стояли магистрати
51
3
 
4
 
! Отговори
НСА преди 12 години
Тази база не е за софианци, глупчовци! Тук не става дума за София и Варна, а за студенти от цяла България!!! Реститутите са си прави да си искат земята, но има решение. Общината да ги обезщети с друга земя, а на тази да се запази базата на академията.Единствено спорта носи добра слава на България.
50
0
 
5
 
! Отговори
ии преди 12 години
Като гледам така 100-200 деца - идиалисти са останали в България. Навремето студентите скачаха със ХИЛЯДИ.... или живеем в прекрасна страна или всички идиалисти са избягали към прекрасни страни. Тежко на страна без мечтатели и идеалисти.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Варна отдавна е готова да отхвърли шопското робство.Няма другаде такава омраза към София каквато има във Варна.Нито лев нарочно не се дава от София за Варна,но иначе се увеличава вноската на Варна в софийския бюджет.Стига сме търпели софийския селянин от Банкя да ни превръща в село!
48
5
 
3
 
! Отговори
от Варна преди 12 години
Стига всичко за София,и по Черноморието живеят хора
47
2
 
5
 
! Отговори
Всичко за БГ преди 12 години
България не се дели! Стига с тия глупости кой бил от варна кой от софия бургас силистра конаре и тн България за Българите, *** и олигарсите вън!
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много мечтаят да са реститути, ама нЕма-а-а-а и сега се цъклят от злоба.А реститутите си живеят добре и се кефят на живота и хич не им пука кой каквопише из форумите за тях. Келнер, моля едно уиски и малко ядки. Наздраве, злобари!
45
9
 
4
 
! Отговори
ot Варна преди 12 години
Подкрепям хората от Несебър,стига шопски напъни към Черноморието.Да изгоним всички прости соф.селяни от нашите земи.Независимо Черноморие от София,за отделна Черноморска българска държава.
44
2
 
3
 
! Отговори
Боил преди 12 години
След 89-а година комунистите станаха олигарси, такива са и реститутите по черноморието - мръсни комунисти с демокраДски одежди.
43
2
 
2
 
! Отговори
Дебил преди 12 години
Реститутите са храненици на комунистите! Тея дето строят са най-долните мутри, които ограбват България от 68 години. *** и демократчета - едни и същи сте, ***! Смърт за комунистите и реститутите!
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смърт на реститутите - срам за България са! Долу частната собственост!Слава на славните партизани, който ограбиха славно реститутите след славния 9 септември 1944г.! Поклон пред подвига им!
41
7
 
6
 
! Отговори
Съгласен преди 12 години
Ще протестират я ! Друго си е купон на плажа! А и какъв секс се завихря там,бедна ти е фантазията! Алкохол, нощно къпане, тупаник, абе лайф, кой ти мисли за учене.Чудя се как ли развиват водни спортове държави без излаз на море?! Вероятно тамгорките хора дори не могат да плуват ?!
40
4
 
4
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Браво!Който носи мъжко сърцеи българско име,да препаше остра сабля,знаме да развие!
39
3
 
7
 
! Отговори
Марто преди 12 години
Напред, български студенти! Да изметем комунистическата олигархия и нейните поставени "демократични" слуги! Миналата седмица реститутите-замърсители на България, пратиха *** и мутри да пребият достойни български младежи, но скоро всички ще се надигнем и ще си върнем България! Смърт за циганизаторите и олигарсите, да живее България!
38
2
 
2
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Да ви бяха съборили целите къщи миналата година, *** с ***!Трябваше направо с багерите да ви събарят къщите!малко ви пердаши полицията тогава, малко!
37
2
 
4
 
! Отговори
но комент преди 12 години
къв zz си бе ,*** смотан несебърски?то наистина там всичките сте ***!"Новостроящият се обект е собственост на общинския съветник от Несебър Георги Георгиев".За кирливия хотел на някакъв несебърски *** толкова шум!
36
5
 
1
 
! Отговори
zz преди 12 години
май вашите напълнихме с пясък завчера !!! :-))))))