Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя

Патриархът на Москва и на цяла Русия вече е у нас
Обновена: 27 апр 2012 18:28 | 27 апр 2012 18:16,
235
Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя
Патриарх Кирил. Снимка: архив, Reuters

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил е на първото си посещение в България в това му качество.

"Нека мирът и благоденствието да са над тази забележителна земя и над българския народ", пожела патриархът при пристигането си на летище София.

Той заяви, че много пъти е бил у нас и че неговото сърце е открито към българския народ.

"Много се радвам за предстоящата ми среща с патриарх Максим, членовете на Светия синод, с вярващите и с народа, за да поговорим за сегашното състояние на двустранните ни отношения и за духовните ни връзки", каза още главата на руската църква.

Патриарх Кирил е придружаван от многобройна духовна делегация. Той беше посрещнат от Видинския митрополит Дометиан, от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, от Старозагорския митрополит Галактион, от главния секретар на Светия синод на БПЦ - Стобийския епископ Наум, от Знеполския епископ Йоан - викарий на патриарх Максим, и от Емил Велинов - директор на Дирекцията по вероизповеданията на Министерския съвет.

Патриарх Максим посрещна руския патриарх в синодалния параклис "Св. цар Борис", където беше отслужен благодарствен молебен.

След това патриархът на Русия ще се срещне с българските митрополити в Синодалната палата. Там ще му бъде връчен орденът "Св. цар Борис" - първа степен, който е най-високото отличие на Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Психопата АТИЛА, който повече е познат като СТРАНДЖАТА отново се появи, да бъде проклет!
21
26
 
6
 
! Отговори
ВЪН!!! преди 12 години
EЙ ХОРА,ако сте демократично мислещи дайте да направим жива верига и изгоним московския поп обратно в Русията. Да издигнем лозунги и плакати "Руснаците вън от България!" и "Тук е забранено да се говори на руски!" Трябваше да го изгоним още на летището и го върнем обратно със следващия самолет. И как приеал,так и уехал. Тук е територия забранена за руснаци.
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работил съм с много хора по целия свят, работил съм и с руснаци.С удивление установих, че руснаците са най-повредената и долна нация. Мръсни, пяни, мързеливи, агресивни, комплексирани.Предполагам не са били такива, но ... това е резултата от 100 години комунизъм.Същевременно руската интелигенция е една от най-въздигнатите и изключителни в целия свят. Но тази интелигенция е под 1 процент.
19
3
 
5
 
! Отговори
@#$%% преди 12 години
МИР НА ТАЗИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА ЗЕМЯ - В КОЯТО НА ВЛАСТ СА МУТРИТЕ ..
18
2
 
5
 
! Отговори
ДО 15 преди 12 години
Мамин всезнайко не бива да си забравяш хапчетата!
17
14
 
7
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Какво е това руснак ?Да не е порода Български рогат *** развъждан предимно около българския обор МОСХА(МОСКВА) основан 1068 година от христа от Българския цар Ахад Мосха(1061-1076)Руската нация е продукт на Любовта между Българско Арийско *** и Хазарска *** *** кланяща се на ФалосаЗаплождането е станало в старата Българска столица Бащу (Киев) а виновник е Угор Лачин (Игор Рюриков) издънка на рода ДУЛО.КАЗАХ !!!bulgarya.co.cc
16
7
 
5
 
! Отговори
do 16 преди 12 години
ТИ СИ ЛУКАВИЯ, отче ... прогони себе си !
15
3
 
9
 
! Отговори
Отчето преди 12 години
Господ чу молитвите ми и прати своите подкрепления, чада мои! Сега вече с обединени усилия, като едни истински серафими от Небесното царство ще поведем войната срещу Мрака и ще съсечем Сатаната и неговите демони в човешки образ! Гответе се и се молете чада мои, часът на възмездието наближава! Съвсем скоро ще прокудим Лукавия и ще го съпроводим обратно до адските порти, където ще потъне в мъка и забвение за вечни времена!
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само един духовник уважавам и това беше сръбския патриарх Павле, царство му небесно, това беше истински духовен човек.Колкото до Максим и Кирил ... това са чиновници-офицери на държавна служба, причинили много повече вреда отколкото полза за църквите си.
13
7
 
11
 
! Отговори
зоро преди 12 години
Като чета коментарите до тук стигам до извода че това българите сме долно и безбожно племе Какви християни какви пет лева Ние сме от Алтай и западен Сибир От ония дето пореха кучето и да видят какво има вътре и какво ги очаква И след още 1300 г няма да станем европейци.
12
3
 
3
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
---- Прикрепено писмо (до Събирателното Дружество на Дядо Поп наречено-"синод" /СДДП/ Тото пунктовете са по-малко от "православните 1001 ЖЕлания") ----Подател: евгени славков <evgeni70251***abv.bg>До: sinod***abv.bg, contact***ecclesia.grОтносно: до Събирателното Дружество на Дядо Поп наречено-"синод" /СДДП/ Тото пунктовете са по-малко от "православните 1001 ЖЕлания"Дата: Петък, 2012, Април 27 18:51:10 ЕЕЩИ каза Господ Бог; "Аз Съм Алфа и Омега,началото и края" и казано е още :"В началото бе Словото,Словото бе у Бога и Словото бе Бог".Дядо попе ти служителю на "Звяра",чуй.Малко ли сте в България по численост заблудителите наречени "отци",та каните и "вносни" като Руския "Кирил".И след като началото и края са от Бога и НОВОРОЖДЕНИЕТО,що ни поднасяте безкрайните си земни предмедчета-идолчета и заблуждавате вярващите ,че имат връзка с духовното.Разбира се ,че има връзка ,но с онзи заблудителен дух на когото служат попа и папата,който бе "Ябълка",после стана "Гръцкия козел" и сега е "Звяра".Та какво общо има духовното с идолите ? Ако не си си взел "Гинко Прима",ще ти припомня какво каза Господ в Първа и Втора заповед !
11
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре дошъл на светата българска земя, Ваше Благоговеинство! България също обича Русия. Не гледайте в този зверилник! С изключение на 1, всички писачи са ***.
10
5
 
11
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
не се видяло дали козирували ама викали здраве желаем другарю патриарх
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
генерала доде да каже на полковника какво да направи и да го ръкоположи за патриарх след това
8
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно, дали посрещачите от нашия Синод са се кръстили или козирували?
7
1
 
11
 
! Отговори
колегата бонд преди 12 години
Мир хубаво ама трябва и сирене да има!
6
31
 
9
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Руска църква НЯМА, така както НЯМА и Руска държава, нация и език.Тази славянска *** е НЕЛИГИТИМНА!!!Пловдивския славянски *** от Свинеград да се готви да посрещне баш Свинаря на *** и да не забрави да остави букетчета пред паметника на Альоша.......много БУКЕТЧЕТА ще се налага да поднасяте скоро, много скоро !!!Представители на Доку Умаров и УЙГУРО-БУЛГАРСКО БРАТСТВО щели да вземат участие в делетациите по посрещането, настаняването и престоя на Блядистанския патриарх.КАЗАХ !!!
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не го праща путин за да ни уговаря за белене,няма нищо случайно никога...
4
3
 
37
 
! Отговори
До 3 преди 12 години
Не знам какъв е чин му, обаче това е единствения човек на когото Путин целува ръка.
3
9
 
11
 
! Отговори
! преди 12 години
Премного благодарим! Но на нас тук ни трябва война! И то скоро!