Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя

Патриархът на Москва и на цяла Русия вече е у нас
Обновена: 27 апр 2012 18:28 | 27 апр 2012 18:16,
235
Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя
Патриарх Кирил. Снимка: архив, Reuters

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил е на първото си посещение в България в това му качество.

"Нека мирът и благоденствието да са над тази забележителна земя и над българския народ", пожела патриархът при пристигането си на летище София.

Той заяви, че много пъти е бил у нас и че неговото сърце е открито към българския народ.

"Много се радвам за предстоящата ми среща с патриарх Максим, членовете на Светия синод, с вярващите и с народа, за да поговорим за сегашното състояние на двустранните ни отношения и за духовните ни връзки", каза още главата на руската църква.

Патриарх Кирил е придружаван от многобройна духовна делегация. Той беше посрещнат от Видинския митрополит Дометиан, от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, от Старозагорския митрополит Галактион, от главния секретар на Светия синод на БПЦ - Стобийския епископ Наум, от Знеполския епископ Йоан - викарий на патриарх Максим, и от Емил Велинов - директор на Дирекцията по вероизповеданията на Министерския съвет.

Патриарх Максим посрещна руския патриарх в синодалния параклис "Св. цар Борис", където беше отслужен благодарствен молебен.

След това патриархът на Русия ще се срещне с българските митрополити в Синодалната палата. Там ще му бъде връчен орденът "Св. цар Борис" - първа степен, който е най-високото отличие на Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
16
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Тоя какъв чин има в КГБ... - нашият е полковник...
1
2
 
9
 
! Отговори
Един преди 11 години
"Падналият" МИГ 29 колко новини изкара днес!!! Първо уволниха шефа на ВВС на Русия, после дядо Николай благодари на господ, сега в тази благодарност се включи и Руският Патриарх!