Митничарите "заработили" 14 бона, делкали си ги във WC-то

Заловени са 32-ма, прокуратурата мъдри колко от тях да обвини
Обновена: 3 май 2012 14:48 | 3 май 2012 09:31,
193
Митничарите "заработили" 14 бона, делкали си ги във WC-то
Митничарите прибирали пари от транспортни и спедиторски фирми. Снимка: архив, Булфото

Над 14 000 лева са били открити в главния митничар по време на започналата късно снощи операция "Митница" на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Сумата е била в различна валута – евро, долари и турски лири.

"Странно бе обяснението на главния митничар, че част от парите били намерени в тоалетната на граничния пункт", поясни Цветанов пред "Фокус".

Още по темата

В други десетина митничари от дежурната смяна са открити по-малки суми – от порядъка на €150 – 180.

От прокуратурата и от "Вътрешна сигурност" предполагат, че тези суми са "отклонени" от общата сума, която се е разпределяла след приключването на всяка смяна.

Операция "Митница", която стартира късно снощи и предизвика забавяне в обработката на пътникопотока на ГКПП "Капитан Андреево", е подготвяна в продължение на повече от 3 месеца и цели пресичане на порочни практики за изнудване на преминаващите и на спедиторските фирми.

Задържани са 32-ма служители на граничния пункт, а прокуратурата ще преценява срещу колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.

"Тепърва ще установяваме кой какъв е в тази престъпна схема, защо е получавал пари и прочее", коментира пред TV7 градският прокурор Никола Кокинов.

"Става въпрос за класически случай на незаконно облагодетелстване от страна на митничари,  които са пропускали определени стоки, товари, камиони и граждани срещу подкупи. Снощи бяха заловени, образно казано, на калъп въпросните служители, докато разпределят купчини пари в тоалетната", допълни той.

Процесуално-следствените действия и работата на екипите продължава и в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
После Тиквата да не реве помедиите като ощипана абитуриенкта, че не ни искат за външна граница на Шенген. Какво си мисли тиквата, че посланиците като му се усмихва и му викат конгратюлейшън а той го потупва наставнически по рамената и всичко е ок. Истината че никой в чужбина не го взема на сериозно и резултате са че инвеститорите бягат от БГ, а шенген е през крив макарон.
95
7
 
2
 
! Отговори
Брюксел преди 11 години
Кокиноооов,хубаво ги хвана,ама ще бъде хубаво и ти да ги осъдиш,ама неможеш.Крайният резултат го знаем_възстановени на работа от съда митничари и осъдена вСтразбург България.
94
2
 
2
 
! Отговори
kk до "ДО САЙТА преди 11 години
Наивник!Те могат да забъркат и майките, и бащите на някои,но да видим,какво ще се докаже!Защото първо се доказа,че Ал.Петров не е "ОКТОПОДA",и му отпаднаха всички обвинения!А за останалото,предстои да гледаме поредния цирк!Много му се иска на Цецо,ама....поживъом,увидим!В момента се ползват дежурни свидетели,на които им е казано какво да говорят,та макар и да познават Ал.Петров по снимка,или само са чували за него!Пример е свидетелят "Светлин Близнака" от Варна!
93
9
 
21
 
! Отговори
митничар преди 11 години
Платил съм на отговорни другари от ГЕРБ 300 000 евро за да стана митничар на тази граница.Как да не взимам пари ??? Тия от ГЕРБ се оказаха най-лакомите политици за мойта 15 годишна практика в митниците,ама лаком г** глава затрива.Като пушите цигари без бандерол знайте че парите отиват за ГЕРБ с които ще си купят пак изборите.Уви,това е положението.
92
3
 
17
 
! Отговори
kk преди 11 години
Всички тези задържани митничари,ще си ги пуснат по живо,по здраво,защото те са едни от най-голямите "спонсори" на "черните" каси!Всяко чудо за 3 дни!Следете събитията,за да се убедите.Вземането на пари датира от преди Костово време,няма да спре и сега!Дори си мисля,че мизата е увеличена!Това са пари от преминаващите транзитно камиони,леки коли,микробуси!А от каргото?!Нали никой здравомислещ не си въобразява,че част от парите не отиват нагоре по веригата!Както й не се стопират при Танов!
91
2
 
10
 
! Отговори
ДО САЙТА преди 11 години
САМО В ТОЗИ САЙТ НЕ СЕ СПОМЕНАВА НИЩО ЗА ДЕЛОТО ОКТОПОД...ЗА ТРАКТОРА...ЗА МАФИЯТА.ТАМ СЕ СЛУЧВАТ И РАЗКРИВАТ УЖАСНИ НЕЩА,ЗАМЕСВА СЕ И ГОЦЕ ПЪРВАНОВ,А ТУКА СЕ МЪЛЧИ.ЯВНО ВИ Е ЗАБРАНЕНО ДА ПИШЕТЕ ЗА ТОВА НАЛИ?
90
0
 
10
 
! Отговори
Duda преди 11 години
Това е някакъв измислен сюжет! Няма такива митничари,които да изнудват да им дават мангизи!Много вероятно тези пари да са намерени по земята, щото хората там вадят разни документи и им изпадат от чанти и джобове.Те са ги събирали за да могат да ги предадат на компетентните органи.
89
1
 
6
 
! Отговори
Житан преди 11 години
10 *** като този спокойно правят една магистрала...че даже и няколко междуселски пътища
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много недосетливи митничари! Ние магистрали им правим, а те недосетливи!
87
5
 
9
 
! Отговори
да-да,ама не преди 11 години
И всичките 32 - *** са с нов морал,членове са на мутро-милиционерската групировка ГЕРБ...С ГЕРБ сме по-силни/по-богати/ гарантирано от ГЕРБ ! Ама то рибата се вмирисва откъм главата,в нашия случай нацията се вмирисва откъм премиера...България е раят на Земята за гангстерите/мутрите/.Бог да пази България .пп.Гласувайте пак за Бойко Методиев Борисов по-известен с фамозният си прякор: "ТИКВАТА" и неговия ГЕРБ та да ни цъфнат най-сетне и налъмите.
86
0
 
4
 
! Отговори
feel alive преди 11 години
На Капитана митничарите вече събират пари за новия път...
85
0
 
3
 
! Отговори
@@ преди 11 години
АКО ГИ СМЕНЯТ ВСЕКИ МЕСЕЦ ДО КАТО РАЗБЕРАТ КАКВА Е ТАКТИКАТА , ПОДОБНИ ИНЦИДЕНТИ НЯМА ДА ИМА ..
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За мен е нормално да се спукват от рушвети защото всеки един от тях е броил десетки хиляди левове мисля,само за да работи там.На митницата работните места се купуват от край време,както и катаджийските в София.
83
0
 
16
 
! Отговори
7 преди 11 години
Преди 3-4 години в турската митница Одрин правителството монтира скрити камериза кратко време задържаха към 40 митнически служителикачиха ги в автобус и направо по бързата процедура в затвора.В Бг няма как да се случи това:::)
82
0
 
1
 
! Отговори
22g. преди 11 години
до 102 :Д браво нищо не може да ти убегне :Д само че има 1 малка подробност Свиленград няма митница :Д Капитан Андреево е митницата :Д Свиленград е просто последния град .
81
0
 
2
 
! Отговори
bre преди 11 години
от закуски ще да са ги спестили ;)
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези схеми са си от едно време,когато имаше митница на Кулата/Промахон нашите си докарваха и по 50 до 75хил.лв. на една смяна,и когато се превозваха определени товари се изчакваше да дойде на смяна определени митничари,после ги въртяха едните ги пращаха на свиленград,после на к.андреево и т.н.,но те се бързо уговаряха и системата пак си тръгваще.А бе кой си е податлив на корупция където и да го сложиш да работи той все ще намери начин как да си изкарва на тъмно пари.Кой е честен така е навсякъде
79
0
 
14
 
! Отговори
Цирк преди 11 години
В Бг всяко чудо три дена!Пълна *** сме.Всеки нормален знае че митничарозначава МИЛИОНЕР.
78
0
 
6
 
! Отговори
Един преди 11 години
Всички до един трябва да обвини! Който се е облажил да го уволняват и да го съдят. Ама така да ги осъдят, че новите да не си и помислят да се облажват! Да назначават млади стажанти ако трябва, повече контрабанда ще хванат от тия! Един да оставят и той ще зарази новите. В митницата трябва да има награди за хваната контрабанда, а не за пусната!
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тук малко послъгваш. Верно, че нашите тарашат яко, но сръбските и македонските хич не ги подценявай.