Два труса за час

3,3 и 2,9 по Рихтер, усетени са в София
Обновена: 23 май 2012 15:06 | 23 май 2012 15:00,
141
Два труса за час
Трусът вчера събори мазилки. Снимка: Булфото

За по-малко от час две земетресения са регистрирани на територията на Западна България.

Първият беше с магнитуд 3,3 по скалата на Рихтер и епицентър на 20 километра западно от София и 4 километра североизточно от Перник. Той беше регистриран в 13.57 часа.

Още по темата

Земетресението е било на 10 километра дълбочина, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

Трусът е бил усетен слабо по високите етажи на столичните блокове.

Вторият трус беше малко по-слаб – 2,9 по скалата на Рихтер, регистриран е в 14.41 часа.

Епицентърът му е бил на 14 километра западно от София и на 12 километра североизточно от Перник.

Сеизмолозите предупредиха, че след силното земетресение от вторник с магнитуд 5.8 по скалата на Рихтер  затихващи трусове може да има през следващия месец.

Повечето сеизмолози обаче не очакват трусове с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Софиятрусът в Перник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
stra6noto mina ve4e
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера трусовете са били 2.9 и после 2.7, днес са два труса 3.3 в рамките на час.emsc-csem.org/Earthquake/?view=1
31
1
 
25
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Абе то покрай сухото гори и мокрото, то в Софето вече половината са ти събратя, така че покрай нас да не заровиш и някой роднина, недей толкова да се радваш, че нали знаеш, който копае гроб другиму сам пада в него.
30
1
 
20
 
! Отговори
ДО 29 преди 11 години
ми то и сега си си за смях....ох едвам написах два реда...чакай че не мога да спря да ти се хиля!!!***
29
0
 
22
 
! Отговори
перник преди 11 години
И двата труса се усетиха но бяха за по 2-3 сек.но народа е силно уплашен и реагира остро.А учените се опитват да ни успокоят че "...може да има и 4- 4.5"тук къщите са толкова отслабени и от този дъжд са подгизнали така че 4ри може и да бъде фатално за десетки от тях.
28
0
 
18
 
! Отговори
коко3коко преди 11 години
Всеки средно грамотен индивид знае каква е вероятността за въздействие върху разломите, що си чешете езиците.
27
12
 
24
 
! Отговори
копнато преди 11 години
Американци са правили инспекции на блокове в квартал Лозенец три месеца преди труса. Според живеещи в кооперации около US посолството на улица Козяк комисия от няколко души е обикаляла и е изисквала от домоуправителите строителните планове, за да се увери, че сградите могат да издържат на силни трусове. Инспекцията е минала само в блоковете, където живеят под наем техни сънародници. Американците обяснявали на домоуправителите на входовете, че имат информация за предстоящ силен и разрушителен
26
5
 
27
 
! Отговори
ъ? преди 11 години
Квото и да си говорим Софето и тарафа около него си заминават кат' бърз влак:-)))).Нали много се смяхте и подигравахте на тия дето мьякали?!:-)))))) ============================================Ами как да не ти се смеем?Баси недоразумението!??
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, че нещо, ама нито честотата на земетресенията намалява като време, нито амплитудата, нито дълбочината. Айде ако може някой сеизмолог да сеизмологира по темата.
24
4
 
18
 
! Отговори
пръдльо преди 11 години
какви трусове бе, аз пръднах
23
6
 
20
 
! Отговори
Ангел до Емо преди 11 години
Не работя за никого,освен за себеси.Занимавам се с Бизнес и сега ти пиша от офиса си.Нито се съгласявам с ГЕРБ нито с власта.Последните години доста си изпатих заради на Дянков законите.Никои не защитавам.Аз съм човек на фактите и смятам че е неуместно от твоя страна да твърдиш недоказани тези още по малко с такъв фантастичен почерк в стил Спилбърг.Ако Америка можеше да прави земетресения света няма да е това което е в момента!!!
22
5
 
17
 
! Отговори
до 16 и 21 преди 11 години
ами напиши хаарп статус на латиница и търси промит мозък като идеш за заем не ходиш при руснаците а при световната банка
21
0
 
24
 
! Отговори
SoH преди 11 години
Трусове имаше, от Перник съм.
20
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И един шоколад завиваше мармот в станиол само в редакцията на Dnes.bg се усещат трусове проверете си сградата че започнах да се притеснявам!!!
19
7
 
29
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Ако Америка прави земетресения що не пусне едно две при враговете си от близкия изток и Северна Корея.Много велики ги изкарахте Американците още малко с Господ ще ги сравните.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на българия нищо не се усети.нито последните снощи
17
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А като Италия не спира да се тресе от дни пак ли са американците? А като всяка година през Америка минават урагани и торнадо пак ли те си ги пускат? Дреме им на тях за нас. Стегнете се, тва е нашата планета, която никога не е в покой, никога! Нищо повече. Много ни се иска всичко да зависи от нас или от някакъв зъл ум, но ние сме жалки мравки, Земята може да кихне и да ни изчисти без спомен, че ни е имало. И никакъв Харп, никакви конспирации няма в това. Жалко е, но е факт.
16
7
 
20
 
! Отговори
емо преди 11 години
Ангелчо, бас държа че работиш в или за държавната администрация, или си някъде на хранилка, дето много, ама много си съгласен с властта!
15
12
 
22
 
! Отговори
емо преди 11 години
Влезте в сайта sat24 - гледайте интерференчните картини, които не мърдат, независимо от движението на облаците - после сравнете с данните за новите земетресения на Средиземноморския институт. Определено връзката е много впечатляваща! Може направо да предвидите, къде ще ударят след това. Странното е, че както едно време българите лижеха *** на руснаците, сега го правят с американците. Те се оказаха обаче още по-перфидни!
14
7
 
30
 
! Отговори
Ангел до Емо преди 11 години
Утре и аз ще напиша в някакъв сайт че Северна Корея е създала цунамито дето заля Япония и кво ще ми повярвате ли.Тея глупости ги пише някой 18-годишен чекибоец които иска да бъде забелязан.Айй моляви се стига с детски глупости.Още малко ще изкарате американците че са извънземни дето искат да завладеят земята