Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%

Борисов обещава най-много, предимно магистрали
30 май 2012 21:00, Красимир Ангелов
344
Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%
Бойко Борисов обещава най-много. Снимка: Impact Press Group

Родните политици са най-щедри на обещания за пътно строителство и магистрали, сочи проучване на Фондация "14 януари", което представи дадените и реализирани обещания на управляващите през изминалите почти 3 години от мандата им.

За целия период на управление на ГЕРБ от 27 юли 2009 г. до днес са дадени общо 541 обещания. Най-много от тях са за инфраструктура - 85 на брой, за данъци - 42, еврофондове - 21, метро - 8, пенсионно осигуряване - 7, шистов газ - 4.

Към този момент са изпълнени близо 11 процента от дадените обещания, сочи проучването.

За останалите обаче още не може да се твърди какво ще бъде развитието им, тъй като мандатът на управляващите все още не е приключил.

Човекът с най-много обещания логично е министър-председателят Бойко Борисов, който е дал общо 228, което е почти 50 % общия брой.
 
Категорично изпълнени към момента са 27 от тях, а частично реализирани - 9. За 47 се смята, че са неизпълнени.

Сферите, в които премиерът обича най-много дава обещания са пътища и инфраструктура, промени в законодателството, строежа на метрото, борбата с престъпността.

След него в класацията с най-много обещания се подрежда вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков с 47 обещания. До този момент той е изпълнил 4, не е успял - 5, а останалите все още са в движение.

Третото място в класацията за обещания е за другия вицепремиер Цветан Цветанов. От общо 26 дадени обещания, той е изпълнил едно, а продължава да работи по 5.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заема четвъртото място с девет обещания, две от които изпълнени и три не.

Президентът Росен Плевнелиев също е попаднал в изследването на фондация "14 януари."

Държавният глава е влязъл в президентството с едно неизпълнено обещание - че няма да се кандидатира за президент, дадено от него на 4 септември 2011 година.

Останалите негови обещания са свързани предимно със стратегията България 2020, отчитат изследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Evala na Dragan 239! A na Ибанчо, ot partiikata chervena, neka da go pitame kolko parichki tatko ili mama glatnaha ot БКП ili preimenuvanoto БСП? Faktite govorqt - krizata zapochna 2007 a Stanishev kaza prez 2009 che kriza v Balgariq nqmq...e tova dumata naglost nqma kak da go pobere!!! i nai smeshnoto, tozi koito kaza che БСП e vkarala BG v EU????? What the ***???? te bqha protiv prez cqloto vreme i tova beshe edinstvenoto uslovie na НДСВ za da vlezat v koqliciq!
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бля-бля-бля
195
1
 
2
 
! Отговори
Урук Хай до 253 преди 11 години
Да, и аз имам груба мутра, но не я мажа с лай.а, но твоята, ще я, с удоволствие, дори, с мойте!
194
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приемане в ГЕРБ:- Тържествено обещание- ГЕРБЕРАСТКО знаме- ГЕРБЕРАСТКИ връзка, значка, поздрав- Задължения на ГЕРБЕРАСТА- Права на димитровския пионер
193
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Президентът Росен Плевнелиев също е попаднал в изследването на фондация "14 януари."Държавният глава е влязъл в президентството с едно неизпълнено обещание - че няма да се кандидатира за президент, дадено от него на 4 септември 2011 година.Ххахахахаха
192
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов има минало и това минало е, общо взето, на събирането на взятки по Витоша. Оттогава той има приятели и врагове. Една част от тези приятели и врагове са мъртви. В голямата си част те загинаха по времето на неговото главно секретарство, когато всеки път се обясняваше, че се разпределя наркопазар или някакъв друг пазар. Мъртвите имат роднини и близки приятели, които работят обикновено по законите на мафията, тоест имам да ти връщам. Има и друга категория, които са живи. Те са се наместили в сенчестия бизнес и в светлия бизнес. Тези хора имат също определени отношения с него.
191
0
 
3
 
! Отговори
Урук Хай преди 11 години
Те, винаги ще се правят на нас, защото, друго не могат!
190
0
 
5
 
! Отговори
до 250 преди 11 години
малко е глупаво да ме наричаш 'другарят от бсп' при положение, че от години разполагам с правото да гласувам и едва на тези избори гласувах за независим кандидат, но това сте вие от герб, всеки който не е съгласен с вас е комунист, бесепар, депесар, тройнокоалиционен и прочее измислици съществуващи само във вашите милиционерски мозъци.
189
1
 
4
 
! Отговори
Урук Хай преди 11 години
Първото нещо, което ще помогне в тежката задача, е да се разпространи новината, че процесът е старатиран, нищо повече, после сме ние..
188
0
 
1
 
! Отговори
Кой ли е това? преди 11 години
Социопат е разновидност на психопат, човек, който има абнормално или патологично поведение в сферата на социалните взаимоотношения. Такъв човек притежава клинична неспособност да се пригоди и адаптира в човешката среда. В отношенията си с други хора той създава конфликтни ситуации и не се поучава от грешки или неприятни преживявания. Не проявява лоялност дори към близките си. Такъв индивид е неспособен на уважение и не спазва общоприетите норми на поведение. Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати, той се държи така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро и зло са силно изкривени.Обикновено социопатите нямат стойностна система и се отнасят с пренебрежение към такава, както и към цената на човешкия живот. Напълно егоистично, те се опитват да задоволят всяка своя духовна или физическа нужда и потребност. Те лесно изпадат в състояния на гняв или ярост, трудно се владеят, лесно избухват и тази тяхна проява има признаците на обикновена психоза.
187
0
 
8
 
! Отговори
Рени преди 11 години
Като ти промият мозъка нищо не помага. Какъвто лидера на ГЕРБ такива са му и феновете.
186
6
 
12
 
! Отговори
до 243 преди 11 години
Драскачът за ГЕРБ е един едничък, но пише с различни никове...а плюсчетата са с хитрост...програмка ;)Обърнете внимание как си ги слага по десет на веднъж веднага след като пусне коментар...хитреца му с хитрец герберастки :)))Така брояха и гласовете предните избори - с измама.
185
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14 януари - жалко подобие на "господари на ефира"
184
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ivane, Ivane, tolkova si zabluden che i slepiq shtge ti se prismee!!! govorish tolkova vreli ne kipeli.... kato stignesh v uranata i pusnesh chervenata buletina Balgariq pak zaradi takiva kato teb shte bade pratena v posledna gluha i shte sprat ne samo Evrofondovete ami i turistite shte gi e sram da kazvat che sa bili v Balgariq! BSP unishtoji ne samo psihikata na horata i promi bezbroi mozaci ami nai-loshoto e che nqkoi oshte vqrvat na lajite im! Molq vi, izbavete ni ot tezi "hora"
183
3
 
3
 
! Отговори
Урук Хай преди 11 години
Хе хе, страхливци има тук май, но не ми дреме, решението е прието, започна процесът, и няма кой да го спре!
182
3
 
6
 
! Отговори
Петър преди 11 години
При правителството на Станишев България стана пълноправен млен на ЕС. Привлечени са над 23 милиарда евро преки чуждестранни инвестиции.В условия на глобална финансова криза България зае трето място в ЕС по темп на икономически растеж 2008г.Ефективно управление на държавния дълг и поддържане ниски разходи за обслужването му.Към 31 март 2009г. България е на 3то място в ЕС с най-нисък държавен дълг.Повишиха се доходите и качеството на живот.РЗ нарасна с 10% през 2005 и 2006г. и с 20% 2007 и 2008.
181
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добра бизнес среда-след премахване на тези които не са с тях, физически и икономически.
180
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХАХАХАХАХАХАХАХХА, ДРУГАРИТЕ ОТ ГЕРБ, толкова ли сте отчаяни, че сте мобилизирали младежкото ГЕРБ да цъка яко плюсове на всяка хвалба написана за жалката ви партийка съставена предимно от некадърници и българоубийци?Вие не сте жалки, вие сте смешни!
179
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още миналата година трябваше да сме със средноевропейски заплати и пенсии.(9лева) без коментар
178
8
 
3
 
! Отговори
Урук Хай преди 11 години
Мутрички ***, хабер си нямате, какво ви чака, от армията ми..