Николай Цонев окончателно оправдан за сделки от 1999 година

Бившият министър на отбраната бе оправдан и на долните 2 инстанции
Обновена: 1 юни 2012 18:21 | 1 юни 2012 18:09,
85
Николай Цонев окончателно оправдан за сделки от 1999 година
Николай Цонев. Снимка: Bulphoto

Върховният касационен съд окончателно оправда бившият министър на отбраната Николай Цонев по обвинение за длъжностни престъпления от преди тринадесет години. Съобщението е на правната институция.

Цонев бе подсъдим за сключването на четири неизгодни сделки за самолетни и авточасти, които е одобрил през 1999 г. като шеф на дирекция "Управление на доставките" в министерството на отбраната.

Прокуратурата твърди, че с тези договори Цонев е ощетил Министерството на отбраната с 970 000 лева, а за сметка на това са се облагодетелствали различни фирми.

Още по темата

Цонев имаше две оправдателни присъди и на долните две инстанции. Преди време адвокатът му Васил Василев коментира, че вместо неговият подзащитен на подсъдимата скамейка трябва да са наредени десетина заместник-министри и управители на доставките в армията.

Така бившият военен министър има вече 6 оправдателни присъди, от които 2 по делото "Терем” и една по процес за купуването на поточна линия за строителство на хангари.

Срещу Цонев тече и четвърто дело - за даване на подкуп на следовател.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
православен от Русе преди 11 години
Николай Цонев е най-успешния военен министър след 1990г.Всички други и най-вече Луджев и Аню Ангелов са полуиди.ти и топ серсе.иВсъщност за последните двама ,по-горенаписаното е най-малкото.
72
0
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
...ZA6TO LI GO KAZVA6 TOVA,4E NE WSQKA PRISADA E...NA WSI4KI HORA E PREDELNO QSNO,4E SAMO PRISADITENA 4ERVENITE KRADCI I UBIICI SA NESPRAVEDLIVI OSTANALITE...ZA KOKO6KA NQMA PRO6KA.KRADETE SI SPOKOINO LICEMERI.IMATE SAD,DA WI ONEVINQVA I SINTAPIZANTI,KOITOEDINSTVENO WI WQRVAT,ZA6TOTO NA LAJITE SI IWIE NEVQRVATE.ROBI NA KRADCI I BANDITI SME.TOVA E.
71
2
 
2
 
! Отговори
БАТМАН преди 11 години
Припомням на всички "юристи", които пишат тук, че за да бъде осъден човек, срещу него трябва да има доказателства.. НЕ всяка оправдателна присъда е подкупена представете си. Да не говорим, че в досъдебното производство като не е свършена добре работата от разследващи и следователи, съда остава с вързани ръце, защото няма как да осъди някой, дори и всички да знаят,че е виновен. Просто защото рано или късно присъдата му ще падне на по-горна инстанция.. все пак неможеш да подкупиш вс съд(вкл и ХАГА
70
1
 
4
 
! Отговори
BATMAN преди 11 години
Мога да ви кажа само,че това беше последния министър на Отбраната, който вдигна заплатите и който го беше грижа за военните.. Това мисля,че ще го потвърди всеки в министерството както и всеки военен в България (който още е на служба).. Оттогава всичко върви надолу и съкращения и намаляване на заплати и тн.. 100% и Цонев е бил в някакви схеми, но въпроса е ,че и даваше.. А по темата - Ония "прокурор" какво ще го правим сега, ония същия с костюмите за по 5 000 лева (публична тайна)
69
1
 
2
 
! Отговори
OPS преди 11 години
XAXA E NIAMA KAK VSE PAK GOCEVIA SAD GO SADI KAK NIAMA DA E OPRAVDAN VAPREKI CHE I TOI VSE KOMISIONNI KATO OVCHAROV PETKOV NO TAKA E VSE PAK SME SI V BG
68
1
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
POREDNIQ KOMUNISTI4ESKI KRADEC E OKON4ATELNO OPRAVDANOT G%CEVOTO KOMUNISTI4ESKO BEZZAKONIE.HORATA BQHA OSADENI DA PLA6TAT NAKRADCITE,QLOVITE SADII I... 4E SA JIVI...
67
1
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
NEPITAM,A SI MISLQ,ZA6TO KOMUNISTI4ESKOTO G%CEVO PRAVOSADIE WINAGI OSAJDA NAS HORATA A ONEVINQVAKRADCITE,UBIICITE IZOB6TO MODERNITE LEVI "NADIPLQ4I"...
66
3
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 11 години
ТОВА Е ПРОБЛЕМ ЧОВЕКА СЕ ВИЖДА ЧЕ СИ Е ОТ НОМЕНКЛАТУРАТА . ВИЖТЕ МУ БИОГРАФИЯТА - СПЕКУЛАНТ И ДРЕБЕН МОШЕНИК сРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ е че такива типове могат да си купят оправдание
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кой да вземе бе, ***....нали като осъди държавата аз и ти ще го плащаме :D
64
1
 
2
 
! Отговори
хохи преди 11 години
здравейте овчици как сте как сте-хихихихихи чакате някой да ви поднесе на тепсия достоен живот ли-нямааа-който иска достойнство -на площада -който иска справедливост на площада -продължете с пасенето щото сте овчици -бееее бееее
63
0
 
5
 
! Отговори
Цонев преди 11 години
Казах ли ви бре, ***!! Едно нещо като не става с пари, става с повече пари. И тогава ако не става...значи не си дал достатъчно.:))
62
1
 
7
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Сега е време да оневинят и масларова за да разберем колко е дълга ръката на мафията и че красо черния не е назначавал случайни хора а всички са ми препоръчани от бсп. И съда като митниците трябва да се изчисти основно
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той Е абсолютен престъпник! Той БОГАТЯ и на вашия гръб, но вие сте роби, с робска, овча психика и няма как да го осъзнаете. Затова заслужавате мизерното си живуркане. Айде, много ви здраве.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Невинен,до доказване на противното!Това е закон в целият свят,само в България е обратното!
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега да им скъса гъ.а в Страстбург!Съд до дупка,за опетнено име!!!!Поне 5 000 000 да им вземе.
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тоя бандит сме комшии в Медвен.
57
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее и пребъде Б.Б. и нека винаги Цв.Цв. е до него. Само тогава ще разберете какво е добруване и мъдрост. Доволен съм, че Ги има и се надявам винаги да са до нас. Лека нощ, Амин!
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То нашето ,,правосъдие'' убиици, красю чернювци,трафиканти,митничари и нагли оправдава,че един бивш министър ли не може?
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо прокуратурата няма да разследва криминалното минало на Борисов заради изтекла давност(виж bivol.bg), а за Цонев не важи изтекла давност от 1999!!!
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а оня прокурор кво заслужава в такъв случай ?