Книжките на професионалните шофьори с давност 5 години

Кабинетът предлага промени в Закона за българските лични документи
118
Книжките на професионалните шофьори с давност 5 години
Снимка: Булфото

Шофьорските книжки на професионалните шофьори, които имат категория С, или още по-горните D и E, да се издават за срок от 5 години, предвиждат промени в Закона за българските лични документи, които бяха приети от Министерски съвет след днешното заседание.

Срокът на валидност на свидетелствата за категории AM, Al, А2, А, В, В1 и BE става 10 години, а за категории С, СЕ, CI, С1Е, D, DE, D1 и DIE - 5 години.

Предвижда се промяната да влезе в сила от 19 януари 2013г., а до тази дата се прилагат съществуващите правила относно срока на валидност на свидетелството за управление на МПС.

Издадените преди 19 януари 2013 г. свидетелства за управление на МПС са валидни за срока, посочен в тях, пише в преходните и заключителни разпоредби на законопроекта.

Според промените от 20 до 150 лева ще бъде глобата за шофьор, който при промяна на постоянния си адрес по лична карта не подаде и заявление за подновяване на шофьорската си книжка в срок до 30 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: МПСМСшофьорски книжки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕДЛАГАТ ДА СЪБИРАТ ПАРИ,БУКВАЛНО ОТ КАКВОТО ИМ ПАДНЕ.А НИЕ СПИМ КАТО УПОЕНИ ОВЦЕ.И САМО ДАВАМЕ,ДАВАМЕ,ЗА ВСЯКА ГЛУПОСТ,НОМЕРАТА НА КОЛИТЕ,РАЗРЕШИТЕЛНИ,ЛИЦЕНЗИ,РУШВЕТИ,ПАСПОРТИ СЪС СТИКЕРИ,БАНДЕРОЛИ,ВИНЕТКИ,...ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ?МНОГО,АМА МНОГО СМЕ ПРОСТИ!
9
1
 
29
 
! Отговори
D преди 11 години
Трябва законите да се въвеждат само след реферндум до народа, че онези там горе за нищо не стават. Само мухи в главите им има!!!
8
1
 
17
 
! Отговори
BG do 9 преди 11 години
Logikata e kakto vinagi edna i su6ta-pari i trqbvat na durjavnata mutrenska hazna,kakto se kazva-parata pravi borbata:)!
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много се извинявам на Цвинокио, но една лична карта не е 18 лв, а 20- такса банков превод, а в някои градове таксата е 5 лв....Алоооо, кога ще отпадне таксата за предовд в Републиканския, Не може талон 1лв, а да ми искат такса 2-3-5 лв. И защо в САЩ паспорт се сменя на 10 г, които са във война с тероризма, а ние - 5 г???
6
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз не виждам никаква логика,в това защо едни документи да важат 5 год а други 10.Свидетелството за правоуправление е документ ,който показва,че имаш дадени познания и умения за съответното превозно средство.Нима след 5 год няма да си способен или какво??По тази логика инжинерите трябва да държат държавен изпит през 10 г защото може да е затъпял през това време.Такова нещо няма никъде по света...някой *** ,пак се е натегнал на ,,шефа'' с ,,революционни'' идеи...((((
5
0
 
32
 
! Отговори
D преди 11 години
Само се чудят как още да издоят бедния българин.
4
0
 
34
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
На самата книжка НЯМА адрес... а книжките и личните документи са все от МВР... *** искащи да доят ОФЦЕ... в тоя ред на мисли - КЪДЕ СА ВИ ГЕШЕТАТА ако не искам да давам пари за БАНКОВ ПРЕВОД... длъжни са да имат по закон , който никой не забелязва, че е в поголовно нарупение.. от самата "държава"...
3
1
 
64
 
! Отговори
Митя преди 11 години
Имате едно да ви *** майката от притежател на С категория. Писна ми от вашите *** закони, написани само за това да ни съдирате кожите от гърба. Стига такси, стига глупости, стига висене по опашки и слугуване на тежката държавна машина. СТИГА!!! ***!
2
3
 
7
 
! Отговори
PAVE преди 11 години
POREDNATA PORCIQ PARI V HAZNATA.TOVA E TUPOTIQ DO 6IQ.NEKA SROKA OT 5 GODINI DA E VBALIDEN ZA PO MALKITE KATEGORII TUI KATO TE SA NAI GOLEMITE NARU6ITELI.0T 18 NOVI VODA4I SAMO ZA 3 MESRCA NA 11 IMA SUSTAVENI AKTOVE, A NA 5 ILI 6 SA IM OTNETI SVIDETELSTVATA.
1
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде пак измислици за доена на хората!