Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява

Хомосексуализмът е противоестествена страст, която вреди на личността
Обновена: 14 юни 2012 20:33 | 14 юни 2012 20:33, Красимир Ангелов
494
Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява
Църквата се обяви срещу гей парада в София. Снимка: Булфото

Светият синод на Българската православна църква се обяви категорично срещу предстоящия на 30 юни гей парад в София.

Това стана в специално изявление, в което се отбелязва, че Светият Синод, духовенството и православни християни отново категорично се противопоставят на "провеждането на такава безнравствена проява".

"Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната Църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото",  се посочва в изявлението, публикувано на сайта на Българската православна църква.

Светия синод на БПЦ изпращат молба до "родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти".

"Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина“ (св. Йоан Златоуст). Нека благоразумието да победи за честта и достойнството на нашия народ“, завършва писмото на Светия Синод по повод гей парада в София.

От ръководството на църквата ни обаче не коментираха скандалното послание на сливенския свещеник Евгений Янакиев, който призова за насилие над хомосексуалистите по време на гей парада в София.

Преди дни в интервю за столичен вестник отец Евгеней призова цялото общество "да се противопостави по всякакъв начин срещу гей парада, който се готви".

Още по темата

"Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант", отсече тогава божият служител.

Изявлението му срещна остра съпротива от страна на Българския хелзински комитет, който изпратиха писмо до Светия синод с искане църквата публично да се разграничи от думите на свещеника.

От БХК отчитат, че изявлението на отец Евгений не само е позорящо Българската православна църква, но и е противоречащо на разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България, във връзка с което е сезирана прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
7
 
22
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Всяка крайност е нещо лошо. Преди "обратните" нямаха никакви права, сега получават всякакви, все едно те са бъдещето на планетата.......
290
2
 
10
 
! Отговори
от 460 преди 11 години
Не виждаш много неща и не можеш да виждаш в други спектъри освен тези на човешкото око - не виждаш алфавълни, ултравиолетовите, инфрачервените вълни, радиовълните и т.н.Така че това не значи, че като не виждаш Бог той не съществува.
289
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tate,tateeee za6to tozi 4i4ko mi e mama? mamo,mamooo za6to tazi lelka mi e tate? Neka modernite"levi"otgovorqt na tezi 2 vaprosa
288
20
 
5
 
! Отговори
Хм преди 11 години
Аз пък съм ПРОТИВ църквата. И какво? На кой всъщност му пука какво казва църквата?
287
8
 
4
 
! Отговори
до 456 преди 11 години
Не е хубаво да си гей, но още по-лошо е да си доносник на ДС.А до 456: Това че църквата няма нищо общо с Бог не значи, че той не съществува."ГОСПОД Е НЕВИДИМ САМО ЗА НАС"Ще ти го обясня като на човек вярващ в науката, защото повечето атеисти са такива.Факт е, че не виждаш въздуха и зрението като на всеки човек е ограничено само в това, което наричаме спектър на светлината.
286
11
 
6
 
! Отговори
безнравствена проява преди 11 години
Гейовете за църквата: Против сме тази безнравствена проява
285
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най обичам църквата да се изказва, А вечер когато някое попче налети на друго малолетно такова в Семинарията,тогава може!Измислена простотия за кражба на пари.И ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА СПОРЕД ВАС< А ГОСПОД Е НЕВИДИМ САМО ЗА НАС!!!!!!
284
8
 
22
 
! Отговори
до 323 преди 11 години
Щом ти харесва да бъдеш животно, никой не те спира моето момиченце! Ако *** и баща ти не бяха с нормална сексуална ориентация, как щеше да се пръкнеш ти за да пишеш подобни тъпотии? Сещаш ли се въобще, че има един процес наречен размножаване за който са необходими мъж и жена. Ако всички бяха като тебе, човечеството отдавна да се е споминало. Направи една услуга на света и никога недей да създаваш потомство, защото горкитете ти деца ще бъдат още по трагични екземпляри и от теб!
283
4
 
17
 
! Отговори
прави са! преди 11 години
Подкрепям църквата
282
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който не е лъскал на порно с лесбийки, да хвърли първия камък!............И настана мълчание.
281
7
 
30
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕНИЯ преди 11 години
Сексуалната ориентираност на всеки е негова лична работа, а не повод за парадиране. В тази връзка ако е факт гей-парадът предлагам да има парад на скотоложците, на некрофилите и на всички с психически и сексуални отклонения. а и да има паради на нормалните. Ще си закача табелка нормален, за да я гледат всички и да се гордея с нея. Това ли е начинът???
280
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvo se praviat na svetizi. vseki den islisat publikazii sa skandali na katolicheskata zarkva s vischi slusiteli i deza , a ot nasata zarkava da malchat sastoto i pri tiah ne e po raslichno ,a moga da spomena pone 15 imena ot visija sinod koito sa homoseksualisti , ako prodalsavat s i imenata im ste posocha, taka che ne vdigaite mnogo sum piite si rakiikata hapvaite si si malchete
279
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Замерването с камъни е удачен вариант", отсече тогава божият служител.+++Още един религиозен фанатик.
278
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те половината от синода са накълвани хралупи май забравихтре кой пусна дим дуков лека му пръст в манастира под името отец дамаскин повечето владици яко лъскат дамаскините
277
4
 
14
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
до 437Православната Църква никъде не говори за предопределеност. В православието се говори за съработничество между Бог и човека що се отнася до спасението на човека и благоустрояването на Земята. Не виждам нищо ограничаващо. Сещам се за един руски монах, който съветва духовните си чеда да не спират да се развиват през живота си, да не спират да опознават науките и въобще Земята. Духовното развитие на човека включва морално и интелектуално развитие.
276
3
 
6
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
до 425 и 426. Св. Отци на Църквата са преки ученици на апостолите. Много от тях знаели наизуст големи пасажи от Библията. Познавали чудесно старогръцки и арамейски (библейските езици). Познавали културата на Изтока. Били чисти хора и имали Божията благодат. Затова и тълкуванията им имат такава стойност. Никой не е преиначавал никакъв пасаж. Словото на Христос си е в Библията. С възникването на протестантизма обаче се нароили хора, които отричат св. Отци, затова и малко хора разбират за бузите.
275
2
 
7
 
! Отговори
Inna преди 11 години
Zashto e tazi demonstraciya ??! Nikoy nishto ne iska ot tyah. Zashto da se nabivat v ochite ni ??? Smeshni sa i zhalki !
274
2
 
1
 
! Отговори
до 436 преди 11 години
Еми ясно е написано кой не може да влезе в царството небесно дали пък Матей не е в грешка.
273
4
 
10
 
! Отговори
Малката Кичка преди 11 години
Я попитайте кой от БГ-владиците е известен като ГОЛЯМАТА КИЧКА...!
272
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това значи точно това, което е написано и животът го потвърждава. Не приемам предопределеност. Всеки може да се развива и да постигне повече в най-различни области, що се отнася до духовното.В материалното е точно така.Не мога да бъда убеден, че се отнася за духовното.Живот има и извън Библията, в точните науки и там, където можеш да кажеш и свои мисли. Животът е миг и нямам намерение да го изживея по цитати като рецепта за тюрлю-гювеч.