Цветанов за протестите: Сред майките имаше и хора от кримиконтингента!

„Къде бяха протестиращите при презастрояването на "Слънчев бряг"
Обновена: 18 юни 2012 14:52 | 18 юни 2012 09:34,
760
Цветанов за протестите: Сред майките имаше и хора от кримиконтингента!
Цветан Цветанов коментира протестите на еколозите. Снимка: архив Impact Press Group

В добрите намерения на еколозите се включиха субекти, които нямат общо с философията, която се защитава.  Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред bTV по повод протестите срещу Закона за горите, които блокираха „Орлов мост“

По думите му сред „бременни майки и млади момичета” е имало лица, които са част от криминалния контингент на България.

„Нали не си представяте, че този, който показваше среден пръст, псуваше, това е човекът, който иска да защитава екологичните промени? Че този ще засади онзи цветя, които бяха погазени. Това нормално поведение ли е за един демократичен протест?”, попита Цветанов, визирайки мъжът, който прати в болница оператора на bTV Иван Филчев.

Вътрешният министър изтъкна, че колегите му в парламента са се постарали да направят много обществени дискусии по спорния закон, който бе върнат с вето на президента. Темата обаче не развълнувала гражданите до момента, в който не била записана като законов текст.

Още по темата
Цветанов отново използва редовното си връщане към близкото минало и попита къде са били протестиращите при презастрояването на Слънчев бряг, който е разполагал с 18 хил. легла преди 20 години, а днес били 320 хиляди.

Вицепремиерът обяви, че управляващите търсят диалог и гарантират чуваемост, за да се намери балансът, в тази посока било и наложеното президентско вето.

Той все пак изрази удовлетворение, че „днес има активно гражданско общество”, което в миналото не е съществувало: „Кой щеше да протестира срещу Георги Илиев? Кой щеше да протестира за случващото се в Слънчев бряг? Нали Иван Костов го разпродаде”, попита риторично Цветанов.

Той заяви, че днес всичко е прозрачно, а работата на управляващите е да търсят диалог с протестиращите, но и да осигуряват нормалното придвижване на хората в центъра на София в пиковите часове.

Цветанов допълни и че премиерът е бил много ясен вчераq като казал, че преди да се гласуват промени във върнатия от президента закон, иска да бъде постигнат пълен консенсус между двете групи протестиращи.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


760
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
546
0
 
0
 
! Отговори
Ben преди 11 години
Когато презастроявахте Слънчев бряг, бях в детската градина. ***!
545
0
 
2
 
! Отговори
Отшелник преди 11 години
"Цветанов отново използва редовното си връщане към близкото минало и попита къде са били протестиращите при презастрояването на Слънчев бряг" Тогава на всички беше ясно, че срешщу мутрите от Бойкивия кримрнален контингент нямаме никакъв шанс. Питайте битите къмпингари на Иракли, счупените им коли... А и тогава нямаше закон срещу който да се протестира, те просто си строяха барикадирани зад джипове и бухалки...
544
0
 
2
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 11 години
КЪДЕ СМЕ БИЛИ В МИНАЛОТО Е НАША РАБОТА.НА ТЕБ ЛИ ДА ДАВАМЕ ОБЯСНЕНИЕ ?
543
0
 
2
 
! Отговори
иванов преди 11 години
*** ДОЛЕН.
542
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лунапаркът на Бойко БорисовАлександър Симов 20. Юни 2012, брой 141 "В политиката съм 12-13 години на различни постове върху името ми не съм дал думичка да се каже и това ми е силата в политиката". Само за информация - този цитат не принадлежи на майка Тереза, защото тя имаше достатъчно разум да се посвети на хората, но без да стъпва в политиката. Автор на горната фраза не е и Далай Лама, чиито пиари по цялото земно кълбо го представят като свят, мъдър и добродушен човек. Цитатът в началото принадлежи на българския премиер Бойко Борисов. Той разстрелва с тези думи еколозите, които се бяха събрали в Министерския съвет преди два дни, за да започнат преговорите по Закона за горите. Вероятно Борисов живее в някаква алтернативна България от различно измерение. В другата България, която обитаваме ние, от първия ден в политиката около него се носят слухове и информации за минало тъмно като душата на десен финансов министър. Американското издание "Конгрешънъл куотърли" пък написа цяла статия за странната биография на Борисов, което, както и да го погледнете, веднага унищожава патоса на драматичното излияние, че силата в политиката на премиера е неговото име. Неговото име отдавна е така увъртяно в скандали, че е заприличало на въртележка в лунапарк. В деня, в който премиерът обяви за национално богатство своето име, стана известен един много интересен факт. Оказа се, че фирмата "Пампорово" АД, собственик на която е небезизвестната Цветелина Бориславова, е разпоредила депутати, министри и техните семейства да пътуват без пари с лифтове, влекове и други съоръжения. Една частна фирма може да си позволи да прави каквото иска, но подобна заповед веднага осветлява странни взаимоотношения власт - бизнес. Вероятно Бойко Борисов разчита с клетвите за чистото си име да скрие този факт, но след като властта и бизнесът са така преплетени, подозрението на хората на Орлов мост е съвсем логично, че кабинетът лобира за едрия бизнес и е готов да му подари природата за жълти стотинки. Пред голите факти клетвите за чисто име просто не важат. Всъщност логореята на Борисов е маска, която цели да скрие, че най-важните въпроси остават без отговор. В патетичната си тирада министър-председателят се оплаква, че от пет години е разделен с Цветелина Бориславова, но пък не обяснява откъде са тези топли чувства на нейната фирма към цялата власт и дори към семействата на нейните членове. От "Пампорово" обясняват, че властниците често идвали на инспекция и понеже е по служба, не трябва да плащат. Жалко и безпомощно - децата и внуците на същите властници и те ли инспектират, та се возят гратис? И нека Борисов да се сърди и разправя вълшебни приказки, но неговото име отдавна не е политически капитал. То се е превърнало единствено и само в разменна монета, в чек, който хората във властта осребряват постоянно. Започва се от лифтовете и се стига до калинките. Ако това е чистото име на Борисов - мерси! А лунапаркът междувременно продължава.
541
1
 
3
 
! Отговори
ХОХО преди 11 години
Този бивш физкултурник, настоящ вице заедно с патрона си превърнаха държавата в пълна ченгеджийница... а после следва ..... лудница
540
1
 
2
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Производството на електроенергия от топлофикациите по високоефективно комбинирано производство според европейското законодателство трябва да се стимулира, а цените на този вид електроенергия са зависими от цените на природния газ и въглищата, обясни председателят на регулатора.Хич не ме интесува европейското законодателство! Интересува ме, че без АЕЦ Белене, още 2015 година, ще се наложи внос на енергия, защото България закрива 2 175 МW мощности от ТЕЦ!Какъв газ, какви въглища,председателю!?
539
1
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
о.р. ген. лейт. инж. д-р Бойко Борисов
538
2
 
8
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Когато Турция построи свой АЕЦ, ние ще купуваме на приятелски, а не на пазарни цени?АЕЦ в Турция и АЕЦ в Румъния по-малко опасни ли са, отколкото АЕЦ Белене?България само печели от износа на ток.Отказът на правителството от изграждането на АЕЦ Белене е фатално за България. Цената за това безотговорно и икономически немотивирано решение ще я платим ние - с по- високи цени на електроенергията и с намаляване на енергийната независимост на България.Бойко Борисов и ГЕРБ загробиха АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!
537
1
 
11
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
През март 1995 г. в Крайморие при акция на НСБОП е разбита фабрика за производство на нелегални цигари. Фирмата организирала производството е "Тео Интернационал", създадена през 1994 г. В нея са акционери следните лица: Бойко Борисов , Цветелина Бориславова, Румен Николов - Пашата, Ангел Бончев от "Литекс" и други по-малко известни персонажи на прехода. Верно са те мачкали- прав си! Сега наистина ше те мачкаме, щото си искаме горите, тока в Белене... Мачкай тиквите!!!
536
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато БСП е във опозиция гражданските протести ще продължават със пълна пара, ще пъкват какви ли не ``независим `` организации и движения все от нещо недоволни. Ако евентуално дойдат на власт всичко автоматически спира, вече няма гражданско общество. Не защото нещо ще оправят и нещата ще тръгнат на добре-просто никои не организира нищо срещу себе си.
535
1
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...НАПРЕДЕ НАРОДЕ МАЧКАИ ОКУПАТОРА...!
534
1
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
... АБЕ САМУ ЕИН УПЕРАТУР ЛИ РАБОТИ У БУЛГАРИЯ И ТЕ НЕГО *** ПРЕБИЛИ...ХАХА...!...ВИДИШ ЛИ ЖУРНАЛИЗ БИИ ГО ПО ТИКВАТА ...ВРЕМЕ Е ТЪПАТА бТВ ДА БУДЕ РАЗРУШЕНА...!
533
1
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ГОРЕ НА СНИМКАТА ПЕПЕРУДАТА МРЪТВЕШКА ГЛАВА ЦУФТАНКА ГЛЕДА ПРЕЗ КЛИУЧАЛКАТА... И ПЛАШИ ДЕЦАТА...!
532
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали не си представяте, че този, който показваше среден пръст, псуваше, това е човекът, който иска да защитава екологичните промени? Че този ще засади онзи цветя, които бяха погазени. Това нормално поведение ли е за един демократичен протест?, попита Цветанов Дълбокомудрий Физкултурник, който смята, че единствено криминално проявените показват среден пръст. Величайший Тъпоглавец.
531
1
 
17
 
! Отговори
Тъпак преди 11 години
Този *** който олицетворява сигурността в държавата и богатите тъстове...На "аргумента" /който може да измисли само едно тъпо ченге/ че на протеста имало хора от кримиконтингента...та и в МВР както се оказва има ПОСТОЯННО ПРИСЪСТВИЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ... ДАЖЕ БИХ КАЗАЛ, ЧЕ ТЕ РАБОТЯТ НА ЩАТ В МВР. НЯМА ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В КОЕТО ДА НЕ Е ЗАМЕСЕН БИВШ ИЛИ НАСТОЯЩ СЛУЖИТЕЛ НА МВР. ТОВА ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ В МВР ИМА ..."субекти, които нямат общо с философията, която се защитава" - ЦИТАТ.
530
1
 
13
 
! Отговори
Протест срещу BTV преди 11 години
Нека не гледаме Btv до края на месеца от днес включително ! Да разберат веднъж завинаги, че не ние зависим от тях, а те от нас !
529
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко пак се оля, но не му е за първи път. На организирания от него и Миро контра митинг едва събраха 200 души, половината от които деца!
528
2
 
23
 
! Отговори
РЕЖИМ преди 11 години
Обърнете внимание как подкрепящите хунтата Герб се нервират моментално когато някой напише някаква истина за некадърноста на този режим? Веднага ще изпраскат дежурните клишета: Писачите от Позитано Другарят Кутев Червените *** Така е, слборазвиващи са. Пишат и пеят под строй инструктирани от техният *** ръководител Тиквочов. В същото време жълтите медии закупени от диктатурата им пригласят и дават нови идеи как да подкрепят режимът на кухата тиква.
527
2
 
18
 
! Отговори
Национален Синдром преди 11 години
Така,на повечето интелигентни хора им писна от тази *** ситуация и заминаха в цивилизованият свят. Това е факт и се вижда наоколо. Останаха ниско образовани чалгаризирани субекти. Ок, дори и да си без образование трябва да си блъснат от метеорит да вярваш на сегашният режим. Индивиди като Странджата,Василев,bg и други(не се учудвайте ако е един и същ *** пишещ под различни никове) пишат колко е велик необразованата тиква и колко добре е под неговата власт. Ако те или той са полицаи,прокурори,мутри това е разбираемо. Но, един човек който е в Европа в 21и век и работи за 500 лева на месец, пенсионер които изнемогва с 150 лева да прославя хунтата Герб е равностойно на самоубийство. Тези подкрепящи диктатурата на Борисов повтарят едни и същи заучени клишета:"Предишните виновни","Червени платени драскачи от Позитано","Бойко е пич",Алтернатива няма","Ние строим магистрали". Тази пасмина направила ли си е труда да провери миналото на този *** който те обожават? Прочели ли са някакъв материал за вождът им Бойко и неговото минало? НЕ. Това ще рече че наистина са крайно ограничени или част от системата.