Депутатите на ГЕРБ изпушиха от пренатоварване

Преглед на печата за днес, 25 юни 2012 година
25 юни 2012 07:14,
50
Депутатите на ГЕРБ изпушиха от пренатоварване
Властта нароила закони, които няма кога да гласува. Снимка: Булфото

Парламентарната група на ГЕРБ е в паника от невиждано досега натоварване. Депутатите не знаят кой закон от многото, които изведнъж са постъпили в парламента, да гласуват по-напред и кой да отложат за след ваканцията си през август.

Депутат от ръководството на групата разказа пред "Сега", че е спешно разпоредено на парламентарните секретари на министерствата да изготвят списък с приоритетните закони, като например такива, по които има заплаха от наказателна процедура от ЕК или пък се гонят някакви срокове.

Причината е, че многото внесени закони, част от които големи и по обем, няма как да бъдат приети преди лятната почивка, макар вече парламентът да заседава извънредно всеки вторник.

Само допреди около половин година депутатите редовно прекратяваха заседанията си поради изчерпване на дневния ред и поради липсата на проекти, които да обсъждат в пленарната зала.

"Няма добри експерти с ниски заплати", заявява Томислав Дончев, министър на управлението на средствата от ЕС, пред "Труд".

"Първият болезнен урок, който научи България, беше как трябва да се харчат европейски пари прозрачно и без злоупотреби. Вторият урок беше как парите трябва да се харчат бързо. Третият урок, който все още учим, е как от всяка инвестиция да се гарантира максимална полза.

Работещите, добре обучени специалисти, трябва да имат достойни възнаграждения и е необходимо те да бъдат изведени от администрацията, да не са държавни служители, така ще изчезнат голяма част от противоречията", разяснява тезата си министър Дончев.

"Парен чук за властта подготвя движение "Модерна България", информира "24 часа". Представители на над 70 граждански организации решиха да се обединят в движение, което да работи за смяна на досегашната порочна система за управление на държавата.

Новата формация ще бъде учередена наесен. "Не искаме самоцелна смяна на едни с други във властта, а смяна на правилата на играта", е една от основните идеи на "Модерна България".

Цените на вилните имоти по морето в Гърция са същите като тези по родното Черноморие - показва проверка на "Телеграф" в сайтовете за продажба на недвижими имоти. 1000 евро на квадрат искат за студио в Халкидики - 850 евро излиза квадратът в Несебър.

Българите масово търсят имоти в южната ни съседка - курортни жилища с малка площ и гледка към Егейско море. Богатите нашенци имат предпочитания към Солун - там се купуват къщи на цени от 200 хил. до 500 хил. евро.

Има и много български компании, които инвестират в парцели в Гърция - с цел след това да изградят вилни селища и комплекси.

Здравната тема на "Труд" представя становището на доц. Здравка Валерианова, директор на Националната онкологична болница, която обяснява, че в страната ни липсва програма за контрол на раковите заболявания.

Писани са няколко такива, но не е ясно какво се е случило с тях. Зам.-председателят на Българския фармацевтичен съюз Габриела Любенова разяснява позицията на съюза да се открива не повече от една аптека на 10 000 души, а когато един собственик има повече от една аптека, втората да бъде в нежеланите райони - гранични и селски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лобисти защитаващи монополистите олигарсите и изобщо пълни лъжци също като тройната коалиция , че и по зле повече мандат няма да видите , това казва моето социологическо проучване сред близки и приятели а то не лъже както стакмистиката на управляващите
22
14
 
6
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 18 - недей да говориш глупости и да се опитваш да манипулираш хората. Алеята струва около 80 хил. лв., провери. Как си представяш 200m асфалт и 2 оградки да струват 4 млн. лв?! Това, че някой подизпълнител не си е свършил работата е съвсем отделен въпрос. Както обикновенно ще възстанови щетите за своя сметка.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само погледнете снимката:1. Б.Б. гледа надменно, или може би подрямва.2. С.Д. гледа, и той не знае къде.3. Н.М. нагло се подсмихва скръстил ръцете.4. Т.Д. гледа строго, заканва се на някого.5. С.И. стои като на изпит и мисли, и той не знае за какво.Много пренатоварени, та чак изпушили.
20
16
 
3
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво, действайте. За това сте там!
19
3
 
19
 
! Отговори
топала преди 11 години
виж им тъпите физиономии блаженни
18
1
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Горките. Някой им обяснил, че трябва да работят.....
17
2
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Искат да пробутат закон за длъжници с давност 10 г а не както сегашните 3 г -Герб защитава Монополистите ..при условие че само за 3 месеца направиха 250 000 безработни замразени заплати и пенсии -вече 3 г ,,хората обедняха ,, децата им избягаха в чужбина да мият чинии и да копат на другите капиталисти- Нека да приемат закона за фалит на физически лица както е в Европа
16
2
 
19
 
! Отговори
прецакана преди 11 години
Еми когато се приемат лобиски закони е така,а списъка да го направят така,който е платил най много да бъде първи и т.н.
15
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
за който закон са ви дали повече пари.мислите ,че народа хе знае как стават тези работи...
14
2
 
38
 
! Отговори
gtf преди 11 години
"Първият болезнен урок, който научи България, беше как трябва да се харчат европейски пари прозрачно и без злоупотреби." - за това оня ден в Габрово, падна тераса на строената преди 1/2 година крайречна алея струваща 4 млн. (открита от Бъ Бъ преди месец). След този инцидент всякакви думи, като "прозрачно" и "без злоупотреби" са смехотворни.
13
0
 
19
 
! Отговори
аре стига бе преди 11 години
Помислих,че са пропушили
12
2
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Движение Модерна България с Борислав Цеков и Ралица Агайн хахахахаха цялото тъпо НДСВ с лакеи и царисти се е преименувало -ама хората не са ***--помнят кой им даваше на децата буркани с кисели краставички и домати вместо месечни детски от 10-15 лв-(Шулева) така ли решихте да спечелите изборите като си сменяте името на партията--но трябва да си смените имената и лицата))))))
11
5
 
33
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Догодина най-късно на много от депутатите на ГЕРБ ще им се даде безсрочна почивка!
10
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Движение Модерна България с Борислав Цеков. хахаха депутат от НДСВ заместник председател на ПГ на НДСВ--тези хора защо не разбраха че вече никой не ги иска--голямо драпане за властта-- какъв скеч Борислав Цеков независим хахахахаах
9
8
 
30
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Няма добри експерти с ниски заплати", заявява Томислав ДончевБългари, разбрахте ли защо ви са ниски заплатите ? Защото не сте "добри експерти" Егати министъра,но след като премиерът казва ,че сме "лош матриял" какво пречи на г-н министъра да каже ,че не сме експерти...
8
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Бг парламента замириса на печени тикви
7
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е лесно да решиш на кой спонсор да гласуваш първо лобиския закон:)
6
5
 
46
 
! Отговори
коко преди 11 години
Като са изпушили Пожарникарят да ги поръси с вода,че ако пламнат става лошо.*** трудно се гаси.
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нал пушенето е забранено. Да се глобят !
4
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да хващат мотиките и да сеят картофи,че да си починат горките-/че и ние от тях малко/!