Караме на фарове през цялата година

МВР против по еко причини - хаби гориво и замърсява въздуха
29 юни 2012 13:15, Красимир Ангелов
422
Караме на фарове през цялата година
Скоро ще трябва да караме с фарове през цялата година. Снимка: Булфото

Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня ще стане задължително и през лятото.

Депутатите от Комисията по транспорт на Народното събрание одобри този текст в промените на Закона за движението по пътищата, съобщава "24 часа".

По този начин след окончателното приемане на закона в парламента фаровете на автомобилите ще трябва да са светнати целогодишно, независимо от атмосферните условия.

Депутатите от транспортната комисия не се съобразиха с възраженията на МВР, че карането на фарове хаби гориво и замърсява въздуха.

Те отхвърлиха и предложенията светлините да се пускат само при движение извън града.

В момента автомобилите се движат задължително с пуснати светлини и през деня само от началото на ноември до края на март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: фаровеколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
22
 
10
 
! Отговори
Смут преди 11 години
Аз когато карам винаги вкл. фаровеИ предпочитам колеги да карате винаги на фарове.Който си мисли,че като са изкл.е икономично , ДА СМЕНЕТЕ СИ КРУШКИТЕ С LED .H7 към 30лв 2бр.
37
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставете крушките и по-високия разход, използването на фарове целогодишно ще вдигне замърсяването на околната среда, особено в градовете, където колите стоят на едно място на кръстовищата (най неекологичен режим). При включени фарове на място моята кола качва оборотите със 100-200, всичко това ще го дишаме!
36
5
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Е нали трябва да ни е гадно и да ни глобяват ако ги забравим да ги включим. Народе гласувай , за да се махнат *** от парламента!
35
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А иначе големи еколози са всички. Когато беше да пробутат някакви екокрушки уж, веднага спряха тези с жичката. Щото е бизнес. Ама сега не пречи на глобалното затопляне това, че фаровете ще църкат по цял ден!
34
2
 
0
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
е аз какво съм написал или и теб те мързи да четеш
33
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова ли е трудно да си слагате LED осветление? 50-пъти по дълъг живот на крушката и 30 пъти по нисък разход на енергия.
32
10
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
Кой знае каква миризлива бракма на газ караш за икономии, но се перчиш тук.
31
26
 
9
 
! Отговори
шофер преди 11 години
всеки втори говори празни приказки. Включените фарове влиаят благоприятно на акумулатора, колкото по-голямо потребление има в колата на ток толкова по-добре се зарежда самият акумулатор
30
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова сте се стиснали, че ако глътнете една топлийка ще изсерете 1 метър бодлива тел.
29
46
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дай на овцете да плюят само. За 100-200 грама гориво и за 10 лева за крушки на 5 години оревахте света.Аз за 5 години 1 крушка съм сменил само. И карам винаги на фарове. Дори и в града !!!!!Извън града фаровете СПАСЯВАТ ЖИВОТ !!! Тъ*анари.
28
7
 
29
 
! Отговори
Феликс Едмундович преди 11 години
"Напълно безмислено. НЕ сме в скандинавските страни за да е нужно и през лятото да се кара на фарове." Прав си, но торбите с л-*** не чуват и не виждат.
27
6
 
35
 
! Отговори
Аномимен преди 11 години
И защо да карам на фарове през деня ? За да угодя на някой тъпан*р ли ,дето не може да си избие комплексите па макар и депУтат . Хората в цивилизования свят правят допитвания ,за да може да се избере оптималния вариант .Тези от транспортната комисия очевидно искат да оправдаят заплатите дето вземат .АЗ като един обикновен участник в пътното движение ще им подскажа ,че ОСНОВНИЯ проблем е НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ -да погледнат статистиката ,като не могат да мислят или нямат с какво.
26
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абослютно безумие!!!Съсипва акумулатора и това не води до намаляване на катастрофите-за да намалят катастрофите трябва лишаване и никакви фаров или глоби-аман от беумци писна ми вече...
25
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако искат да караме на дълги че се вижда по добре мисля че е добра идея
24
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде стига глупости, с колко се вдига разхода като караш на фарове??? с 10 литра ли ??? или със 100 грама? *** народ, всеки се напъва да си купи кола, независимо може ли да си го позволи или не може и после няма пари да зареди 100 грама гориво за фарове! Ами като нямате - ходете пеша или си ползвайте градски транспорт!
23
5
 
21
 
! Отговори
тт преди 11 години
ний да не сме северна страна бе плондер
22
23
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
абе те и за коланите едно време са мислили че повече вредят ама....
21
9
 
33
 
! Отговори
Дедо преди 11 години
Поредната глупост!Защо в града и през лятото на фарове?!Като почнем от акумулатора,през алтернатора ,релета,кабели и накрая поддръжката на бараката става още по-скъпа!И разхода на бензин в града нагоре!Защо?Какви са аргументите?За в града питам?Този ,който не спазва правилата при пуснати фарове ще ги спазва ли?!
20
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой може ли да сметне, колко милиона ще струва това на икономиката ни? Гориво, акумулатори, крушки, алтернатори ... А замърсяването на въздуха - нали вече не се пуши, освободи се капацитет за още отровни газове.
19
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И колко гориво хаби 1 крушка бе ?! Толкова сте се стиснали, че ако глътнете една топлийка ще изсерете 1 метър бодлива тел.