Власт, избрана с 30% от българите? Блъсков: Няма как да е легитимна

Милен Керемедчиев: На България ѝ трябва стабилно правителство
Обновена: 10 юни 2024 21:57 | 10 юни 2024 21:55, Красимир Ангелов
72

"Няма как с 30% участие на българите в изборите да е легитимна тази власт. 70% негласували - там е заровено кучето на тези постоянни избори, бъркотия и напрежение. Трябва анализ на тези 70%. Те говорят кой с кого щял да управлява - елементарна математика, от която няма никаква полза", заяви журналистът Петьо Блъсков коментира в "Денят ON AIR" изборните резултати от предсрочния парламентарен вот у нас.

Според него зад партия "Величие", която влиза в 50-ото НС, стои политически инженеринг.

"Това е нишата на тъжното шоу в нашата политика. Те не са виновни, други ги вкараха в парламента. Трябва да се анализира работата в социалните мрежи. Ако наесен Тръмп спечели изборите в САЩ, следващият българин, който ще води нашата дружина, се казва ген. Радев. Ние сме важна точка в геополитиката, трябва да се контролира тази страна", каза още Блъсков.

"И в Европа, и в България видяхме, че инфлуенсърите спечелиха тези избори. Системните играчи, които заложиха на нормална предизборна кампания, загубиха своето лустро и избиратели. Заложилите на атрактивна и екстремална кампания привлякоха най-много гласоподаватели. Партия МЕЧ от нулата изкара 3%, което е доста сериозен резултат. Партия "Величие" - последователите ѝ имат по 200-300 хил. гледания в социалните мрежи. Това, което минава през социалните мрежи, е основната част на тяхната кампания", коментира на свой ред бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че "Величие" не се позиционира по никакъв начин, а наративът се сменя въз основа на това какво искат да чуят хората.

Керемедчиев подчерта, че на България ѝ трябва стабилно правителство със стабилно мнозинство.

Керемедчиев е на мнение, че ако ГЕРБ преглътнат своето его и заложат на експортно правителство, може да получат по-голяма подкрепа, отколкото ако капсулират партийния избор.

"Няма лошо Борисов да направи кабинет с ДПС, въпросът е с каква програма ще управлява този кабинет. 90% от енергията в политиците е ангажирана с войната в Украйна. Те могат да тръгнат да правят нещо истинско и веднага ще тръгнат да ги обвиняват, много е тежка ситуацията. Трябва стоманена политическа воля. Кучето е заровено в ясна програма. Трябва да спрат малко с евроатлантизма и да говорят за българизма", коментира още Блъсков.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Homer преди 1 месец
Блъсков, Данев ти спряха кранчето?
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По закон регредум може а защо бягат от него като опърлени властимащите
57
3
 
0
 
! Отговори
до Гласувал преди 1 месец
Преиграваш. Ако 70% пуснат "не подкрепям никой", резултатът ще е точно същия, но няма да има 70% празни места в парламента нали? - ерго, няма смисъл от трупане по секциите. Инак щеше да има хора, които ще се оплакват, че "Като не подкрепяш никой, за какво се редиш тука на опашката да правиш навалица?!". Отчитай фактите.
56
0
 
2
 
! Отговори
Гласувал преди 1 месец
Напротив, легитимна е! Тези, които НЕ участват, поне да пуснат "Не подкрепям никой", ако ли не, означава че са съгласни. Толкоз. За справка - учебниците по право! Разбирам, че за нашенецо неделята е свещен ден и че смей да го закачаш и да го накараш да направи нещо, но после да няма сърдити, криви, станали сутринта (пардон, на обяд) със задните си части нагоре и т.н.? Слънцето, морето, плажът в Гърция и пазарът в Турция явно са по-важни от собствената ни страна. Отивайте и не се връщайте!
55
1
 
1
 
! Отговори
Към гласуващите, преди 1 месец
моля приемете факта, че хората действително не виждат кандидат, който да отговаря на техните очаквания. Това не е интервю за работа, а изключително важно решение, от което зависят 6,5 милиона човешки съдби. Когато хората остават в къщи, това не е защото са овце, а защото вече 35 години слушаме една и съща песен, гледаме един и същи филм или каквото друга метафора си изберете, това е съвсем логичния завършек на безкрайните подигравки с нашето доверие. Доверието ни трябва да се заслужи!
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако ще 12% да е активността ще е легитимна, щото който не гласува друг решава вместо него и нема право да се оплаква, така каза Ристьо Иванов
53
1
 
2
 
! Отговори
"ЕВРОПА ЮНИОН& преди 1 месец
ТОВА Е БЪДЕЩЕТО И НЯМА ДА ИМА КОМПРОМИСИ ИЗОБЩО.....!
52
0
 
4
 
! Отговори
МАЙ НЕ РАЗБРАХТЕ.... преди 1 месец
ЕС---- ЩЕ БЪДЕ ВТОРИЯ ЩАТСКИ ФОРМАТ НАРЕЧЕН:"СЪЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЩАТИ"---- ВРЕМЕ Е ДА ГО ПРОУМЕЕТЕ!!!!
51
5
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
За какъв. " българизъм" говори тоя ***, когато от 9.09.44г. у нас цари пълен "социализъм, комунизъм", и някакъв просташки руски "ОНАНИЗЪМ" във всичко и навсякъде....ХАХАХАААА...
50
1
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
АЗ НЕ ПОЗНАВАМ "ЛЕГИТИМЕН КОМУНИСТ"---който Партията да не е носила на гърба си до ръководното място!ВСИЧКИ БЕХА "ТУРЕНИ" ДА УПРАВЛЯВАТ И ОГРАБВАТ НАРОДА ОТ БКП/ БСП...ОТ "ИМЕТО НА НАРОДА"....ХАХАХАААА
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е чи, какъв Българизъм Ве КоммунПлъх? След 1944г иззехте на Българските Селяни Земите и си ги натикахте в Колхозите - ТКЗС и сега къде ти е Българизма? На коя Земя? Може би на Цялата Земя! На Балканите и по точно по Бъгарските земи в момента е закона Крепостничеството въведен от Йосиф Сталин от по времето на СССР! То по Черно Море веке няма Български Курорти, тоя взел да ми говори за легитимност! То повече е България извън България ве Комун смотан, повече българска земя имаме извън България ве!
48
3
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 1 месец
А РАДЕФ ЛЕГИТИМЕН ЛИ Е????????????????
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С него вътре
46
2
 
9
 
! Отговори
Коалиция Магнитски преди 1 месец
Коалицията на герп/дъоъсъ + още няколко подкупени и отцепени депутати, ще предизвика "стабилно" управление, протести и бунтове. Както всички пиквени правителства досега. Основната приграма на евентуалното правителство е ясна още отсега, шиши и боко да отърват затвора още няколко месеца.
45
17
 
7
 
! Отговори
70% преди 1 месец
Ало, анализатори! Не гласувах, защото бях доволен от правителството на Денков!
44
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България е легитимно да докараш някой отвън без да знае даже български за премиер. Чужди гражданства и местожителства са легитимни. Да си играеш с флашките по изборите е легитимно. Да домъкнеш машини които да дават фира е легитимно. Да купуваш гласове е легитимно. Да те спонсорират нпо-та е легитимно. Да имаш спонсори обявени за издирване от Интерпол е легитимно. Да си съдружник с мутри и да се правиш че вдигаш кръвно докато качваш кварталния си отбор в правителствения самолет е легитимно.
43
7
 
27
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
ГЕРБ имат 1/4 от тези 30% гласували, което прави 7,5% вот!!!! Е как ще управляват? Ами останалите 92,5 % НЕ искат ГЕРБ!!!!
42
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив! И с 5% да е избрана е легитимна. Всички много добре знаят, какви са последствияа от негласуване и въпреки това, лауреатите на българското критично мислене, предпочетоха да лежат по диваните в неделя. Сега да си сърбат попарата, а ако ще и да превъртят фейсбук от реване. Заслужихме си мизерния живот!
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има много лошо Борисов да направи кабинет с ДПС.
40
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
що за глупости говорят тия платени писачи?Изборните секции са отворени и всеки има възможноста и правото да отиде и да гласува.Това ,че 70% са овце и не желаят или не знаят как да гласуват не прави изборите нелегитимни.Просто тези 70% понеже са простти дават правото на другите да решават вместо тях.