Опростиха "златния" кубик топла вода на пенсионерката от Бургас

Стойна Колева няма да плаща астрономическата сметка от 410 лв.
10 юли 2012 19:01,
68
Опростиха "златния" кубик топла вода на пенсионерката от Бургас
Стойна Колева няма да плаща сметката от 410 лв. за един кубик вода. Снимка: архив, Булфото

Оказва се, че понякога не само приказките имат добър край. След като новината за пенсионерката от Бургас, която трябваше да плати „златен” кубик топла вода, се завъртя из медийното пространство, от Топлофикацията изненадващо решиха да опростят дълга й.

Още по темата

С официално писмо, изпратено до медиите, лично шефът на топлоразпределителното дружество в Бургас Въльо Дучев съобщи, че Стойна Колева е освободена от задължението да плати 410 лв. за един кубик вода.

Както Dnes.bg вече писа, през месец февруари възрастната жена се оказа потребителят с най-скъпата топла вода в страната. За един изразходван кубик тя трябваше да плати 343,16 лв. А след като подаде жалба с искане сметката й да бъде преразгледана, се оказа, че действително е допусната грешка, но не в полза на клиентката и сумата се покачи на 410 лв. Като причина за абсурдната ситуация от топлоразпределителното дружество посочиха факта, че всички съседи на Стойна Колева са се отказали от услугата и тя е останала единственият потребител на топла вода във входа.

След няколкомесечна борба, в която се включи и омбудсманът на Бургас Таньо Атанасов, който посъветва жената да не плаща и дори й предложи да поеме разходите й по съдебното дело, историята стигна до своя „хепиенд”.

 „Придържайки се към своята социално отговорна политика и проявявайки чисто човешко разбиране, голямата сума ще бъде опростена. Въпреки факта, че няма грешка при изчислението на дължимите суми, това е решение в знак на добра воля и осъзнаване затруднената ситуация, в която е попаднала клиентката не по нейна вина”, се казва в писмото от Топлофикация – Бургас.

Остава само въпросът защо това решение дойде чак сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 11 години
въртят милиони под и над масата за 400лв се правят на великодушни! И тяхното време ще дойде, Господ ще ги накаже!
58
0
 
7
 
! Отговори
нещастни паразити преди 11 години
наглеци.Като не си използвал, защо да плащаш.Сметката била вярно сметната.Да ви таковам и нормативите и загубите и разходите и инсталациите.Да не забравяме чия е Топлофикацията в Бургас и мина Черно Море
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Топлофикация не си признават грешката, че е трябвало да предупредят клиентите си, че услугата ще поскъпне, когато съседите им се отказват от нея. Видяха че ще ги осъдят и сключиха сделка с адвоката да не ги закача.
56
0
 
19
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Георги Раковски пише за кърджалийска банда, която не само обирала, но искала и данък, че си хаби зъбите, докато яде безплатно печени кокошки при жертвите си. Една дружина български юнаци ги причаква на тясно място, пленява ги, обезоръжава ги и ги пуска да си вървят по живо по здраво, даже им подарява по кесия от така обичаните от тях кафе и тютюн.Чак и зъболечение провели: извадили им с *** един по един всичките зъби и им рекли: "Няма вече да имате неприятности със зъбите. Ай друм!"
55
0
 
22
 
! Отговори
777 преди 11 години
Брей че щедри и благосклонни бе - "опростили!" Брей че "добра воля" имат! Грабители мръсни и нагли! Трябва да платят на дамата за изгубеното време и нерви, да бъдат изметени от топлите им мафиотски местенца и пратени да копат в трудовоизправителен лагер.
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всъщност ще бъде платен от други! тук се опрощава само на ***!
53
1
 
33
 
! Отговори
Pilat до 60 преди 11 години
Мило момче, има едно единствено нещо, което се прави в тази ситуация. Използва се АК47 и С4 за около 2 седмици по списък "ДС и служили на него - БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ" и после нещата започват да се оправят. Много хора ми казват, че съм екстремист. Ако някой вижда друг път за да оправи България КАЧЕСТВЕНО И В СРОК. Някак си не ми се иска да бягаме, ЗАЩОТО СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ.
52
0
 
12
 
! Отговори
nobody преди 11 години
S JENA SI MOJESH DA SE RAZVEDESH NO S TOPLOFIKACIA NIKOGA - TOVA E JALKATA KARTINKA V BULGARISTAN !!!
51
0
 
13
 
! Отговори
продължение на 59 преди 11 години
...Просто искам да се свържем и обединим по някакъв начин. Нека тук пишат хора, които също имат такова желание и ще измислим някаква връзка помежду си. Ще се радвам да се запозная с други, които споделят моите мисли и са непримирими пред случващото се. Дано не остана сам, защото ще изгубя надежда.
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, чета коментарите ви и виждам, че много от вас, също като мен, не могат да проумеят как в нашата държава могат да се случват такива безобразия. Мисля си, че трябва да променим нещо. НИЕ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ НЕЩО! Нека покажем, че не сме овце! Нека покажем, че в България има хора с гражданска позиция! Аз съм на 21 години и се чувствам отговорен за бъдещето на България. Не съм симпатизант на нито една политическа партия и не целя агитация. Просто искам да се свържем и обединим по някакъв...
49
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
Най-добрият вариант е инсталацията на ТЕЦ да става така, че на входа на всяко жилище да има главен топломер, както има водомер за течащата топла вода. Така няма да се налага аз да плащам по 60 лв. парно ("загуби") през зимата за апартамента ми в Русе, където кракът ми не стъпва, докато живея в София.Март месец като отънее снега, започва да се стопява на странни писти с прави ъгли между блоковете и може да видиш топологията на топлопроводите като на длан. И тези "загуби" вадят пак от моя джоб.
48
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
Този абсурд е логично следствие от абсурда на отчитане и разпределение, който Топлофикациите са приели. Както и на дупките в законите. Добре - решили са да си измият ръцете и да отчитат всичко от главния топломер. Всичко останало е "загуби". Ами като виждаш, че отдадените калории според главния уред надвишават фрапиращо сумата от индивидуално отчетените, трябва да има механизъм да се проверяват некоректните съседи. В случая жената е трябвало да плати топлото на поне 5-6 съседски апартамента...
47
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Никъде в новината не се съобщава факта, че жената не е предупредена че над 50% от съседите й се отказват от "УСЛУГИТЕ" на топлофикацията- в конкретния случай- всички, освен нея. Това е простата причина да струва толкова тази вода. Топлофикацията, вместо да се правят на благородни, да се извинят на жената за причинените щети- материални и нематериални- стрес, лекарства, обикаляне по ДРУЖЕСТВА и губене на време...
46
0
 
35
 
! Отговори
Кратер преди 11 години
Я искайте наем от Топлофикация за тръбите , минаващи през апартамента Ви . Да ги видим колко са отворени . Ако не плащат , режете им тръбите и да се спасяват .
45
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Cinovnikat razbira samo ot sopata,triabvashe da ima natisk vav forumite za da se setiat tezi maloumnici,ce ne moze da se podigravat sas bednata zena
44
0
 
14
 
! Отговори
безумие преди 11 години
КОЖОДЕРИ ! КОЙТО Е ИЗДАЛ ФАКТУРАТА ЗА 1 куб.м. ВОДА ЗА ТАЗИ ЦЕНА, НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ УВОЛНЕН И ПУБЛИЧНО ДА СЕ ИЗВИНИ НА ЖЕНАТА ЗА ПРЕЖИВЯНОТО.
43
1
 
9
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ОТ ВСИЧКИТЕ тук, които вдигате пушилка, изглежда само аз съм се отказал от Топлофикация. Ами, откажете се и вие. Аз на Общото събрание в нашия вход им предложих да се откажем, но всички гракнаха- НЕ! Това е Етажна собственост и тя се управлява от Общото събрание.Това е! Който си е купил апартамент в кооперация, трябва да е мислил преди да го купи. Другото е, да си купи къща в селата около София.Нямате шанс момчета, няма да преборите нито Топлофикация, нито Фидосова- дето пише законите.
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опростиха "златния" кубик топла вода на пенсионерката от Бургас ТОВА НЕ Е ОПРОЩАВАНЕ БЕ !!!! КУБИК ТОПЛА ВОДА Е 8 ЛВ. А НЕ 410 ЛВ. ЗА ДА БЪДЕ ОПРОСТЕН.
41
0
 
1
 
! Отговори
revlio преди 11 години
до жо и другия как двама КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ СПОРЯТ ей тоя номер го владеят управляващите в бг най добре да разделят хората ВИВА *** ВИВА МАНГАНИЛИЯ
40
1
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
Още по-зле бееее! Ти не получаваш никаква топлина от Топлофикация, заради изолираните си тръби, но си съгласен да плащаш сградна инсталация? Не си добре, честно, ЖО!Извинявай, не трябваше да те обиждам. Болен човек като теб не бива да се обижда!

Спонсорирани публикации