Опростиха "златния" кубик топла вода на пенсионерката от Бургас

Стойна Колева няма да плаща астрономическата сметка от 410 лв.
10 юли 2012 19:01,
68
Опростиха "златния" кубик топла вода на пенсионерката от Бургас
Стойна Колева няма да плаща сметката от 410 лв. за един кубик вода. Снимка: архив, Булфото

Оказва се, че понякога не само приказките имат добър край. След като новината за пенсионерката от Бургас, която трябваше да плати „златен” кубик топла вода, се завъртя из медийното пространство, от Топлофикацията изненадващо решиха да опростят дълга й.

Още по темата

С официално писмо, изпратено до медиите, лично шефът на топлоразпределителното дружество в Бургас Въльо Дучев съобщи, че Стойна Колева е освободена от задължението да плати 410 лв. за един кубик вода.

Както Dnes.bg вече писа, през месец февруари възрастната жена се оказа потребителят с най-скъпата топла вода в страната. За един изразходван кубик тя трябваше да плати 343,16 лв. А след като подаде жалба с искане сметката й да бъде преразгледана, се оказа, че действително е допусната грешка, но не в полза на клиентката и сумата се покачи на 410 лв. Като причина за абсурдната ситуация от топлоразпределителното дружество посочиха факта, че всички съседи на Стойна Колева са се отказали от услугата и тя е останала единственият потребител на топла вода във входа.

След няколкомесечна борба, в която се включи и омбудсманът на Бургас Таньо Атанасов, който посъветва жената да не плаща и дори й предложи да поеме разходите й по съдебното дело, историята стигна до своя „хепиенд”.

 „Придържайки се към своята социално отговорна политика и проявявайки чисто човешко разбиране, голямата сума ще бъде опростена. Въпреки факта, че няма грешка при изчислението на дължимите суми, това е решение в знак на добра воля и осъзнаване затруднената ситуация, в която е попаднала клиентката не по нейна вина”, се казва в писмото от Топлофикация – Бургас.

Остава само въпросът защо това решение дойде чак сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
Жо до № 22 преди 11 години
ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ.Първо- няма такса "мощност", а ти говориш за таксата Загуби-"сградна инсталация", която като процент се определя от Общото събрание на входа. Аз съм си свалил всички радиатори преди 12 години, но плащам "сградна инсталация" всеки отопляем месец в размер 25 % от общата топлинна енергия.Второ- топлата вода в твоята чешма не идва от Топлофикация. Това е студената вода, която тече от уличния водопровод пред вашия блок. Тя влиза в Абонатната на входа и там се загрява чрез топлообмен.
18
1
 
13
 
! Отговори
от 22 до 19 преди 11 години
Откачени са ми радиаторите, искам да не ви плащам такса мощност. Как да стане номера като 2/3 от живущите във входа ползват услугите ви и затова жцентрално не ние спряно парното от входа. Човека изплямпа: ами продайте си апартамента, като не ви харесват нашите тръби минаващи през вас?Питам го пак:ако са вашите тези тръби, а аз не желая да ми минават през моята собственост, мога ли да ги изнеса навън чрез колена и да плаща природата такса мощност? Не можело.Затова казвам:Най-големите рекетьори
17
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 години
бърз фалит за тези нагли крадци!
16
2
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Коя ми е грешката не разбрах? Много ясно че водата идва от ВИК през Топлофикация , която ни я загрява и ни я пуска гореща. ВИК и ТОПЛОФИКАЦИЯ нямат нищо общо като дружества. Това искам да ти кажа като дадох тези примери. Когато не ползваш услугата ВИК не плащаш и една стотинка, когато не ползваш услугата НЕК-ток, не им плащаш заради сградната инсталация от кабели и една стотинка ток.Питам представител на топлофикация: добре,аз не искам да ви плащам такса мощност защото не ползвам услугите ви..
15
0
 
14
 
! Отговори
Жо преди 11 години
В АБОНАТНАТА има водомер, който отчита колко вода е подгрята. Тъй като обикновено цената за подгряване на вода е около 10 лв за кубик, то най-вероятно в абонатната са били подгряти 40 кубика.Водомерът на г-жа Колева е показал разход от 1 кубик, което означава, че другите 39 кубика са ползвани от комшиите със закрити сметки.Само че, те сега се спотайват.
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да благодари на Бойко и ръка да му целуне, Защото ако беше СереГея на власт, вече да и изнасяха покъщината на търг!
13
0
 
11
 
! Отговори
Жо до № 17 Неделя преди 11 години
в ГРЕШКА СИ. Топлата вода, която тече от чешмата ти в блока е същата вода, която тече от крана за студена вода, само че е ЗАГРЯТА в абонатната. До абонатната в блока идва топла вода от Топлоцентралата, която на принципа на ТОПЛООБМЕН затопля вода от уличния водопровод. В абонатната има уред, който отчита колко топлоенергия е изразходвана за да се ЗАГРЕЕ чешмяната вода.В случая, на тази жена са начислили всичката топлоенергия за вода в блока, защото само тя е имала партида да плаща.
12
3
 
16
 
! Отговори
do 17 преди 11 години
А да те попитам теб, защо кубика на птейната вода не се увеличава, като има постоянно аварии по трасето? Да те питам зимата защо тока не е по-скъп ,както има скъсани дълекопроводи?Само Топлофикация прави на *** цял един народ.Значи аз не искам да ползвам услугата на Топлофикация, но щом 2/3 ти от живущите във входа желаят да ползват услугата, аз съм принуден да плащам такса мощност при откачени радиатори? Това в коя страна го има ? Бил съм извън апартамента изв. време,връщам се хоп 200 кинта
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в бяла държава ,доставчика щеше да олекне с голяма сума пари заради тази грешка но тук нали сме овце - мълчим и блееееееееем бе беееееее беееееее
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Въпреки факта, че няма грешка при изчислението на дължимите суми, това е решение в знак на добра воля и осъзнаване затруднената ситуация, в която е попаднала клиентката не по нейна вина, се казва в писмото от Топлофикация Бургас."В такъв случай има нещо много сбъркано в методиката на изчисляване, ако изобщо има такава. Или я карат на системата "Ако мине!". В случая не мина...
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох, добре, че и опростиха на жената."Опростиха".
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
неплащайте бе хора , нека да фалират алчните гадове това заслужават
7
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега вече ми стана ясно, как топлофикациите си определят цените, след като няма грешка и един кубик може да стигне 410 лв за затопляне!!!! За справка - това са около шест кубика дърва, хората с това количество по половин зима изкарват....
6
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мама ви скапана долна от Топлофикация. Вие не сте хора бе, ***. Как може човек да плаща за нещо което не е консумирал? И с цялото си уродливо мислене покачили сметката на 410 кинта.В една бяла държава, Койна трябваше да води дело за физически щети..като душевно разстройство при виждането на сметката например. Колко хора с лабилна психика се разболяха в България заради такива изцепки на такива рекетьори като Топлофикациите.За затвора сте бе, скапани ***!
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва всички масово да спрем да плщаме за надути и лъжливи сметки,ама ниц всеки си трайка послушно
4
0
 
36
 
! Отговори
защо преди 11 години
Най-добре ще е жената да участва в рекордите на Гинес. Няма начин да не спечели. А защо държавата позволява такова нещо да е нормално, да отговори парламента.
3
10
 
14
 
! Отговори
неплатено парно преди 11 години
къв е извода да почнем всички да се оплакваме белким ни опростят и на нас некой лев
2
0
 
30
 
! Отговори
Мангал преди 11 години
Защо да плаща
1
0
 
63
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
Брей, от тях да мине. ***! Като се вдигне шум и стават много сговорчиви!