Пускат магистралата от Ямбол до Петолъчката до средата на август

АМ "Тракия" ще бъде готова до февруари 2013 година, обеща Лиляна Павлова
30 юли 2012 15:30,
265
Пускат магистралата от Ямбол до Петолъчката до средата на август
Снимка: Impact Press Group

До средата на август ще бъде пусната отсечката на магистрала "Тракия" от Ямбол до Петолъчката, обяви в Първомай строителният министър Лиляна Павлова.

През юли бяха пуснати две нови отсечки по "Тракия", които са дълги общо 70 километра и свързват Стара Загора с Ямбол. Сега предстои по-рано от предвиденото да пътуваме и до Петолъчката.

"Все още нямам конкретен срок, това е добра воля на изпълнителя, за да пуснем оставащите между 15 и 17 километра, с което за това лято да облекчим движението" , коментира пред журналисти министър Павлова.

Тя обяви, че правителството отпуска допълнително средства за разкопки по магистрала „Марица”, защото са разкрити още археологически находки.

Още по темата

"В единия лот се оказа, че има много повече находки, затова предоставихме още 700 хиляди лева, защото предстои да бъде направена много работа", заяви министърът.

От строителното министерство предупреждават да внимаваме по пътя за морето на пътя между Ямбол и Карнобат, където все още магистралата не е изградена и трафика се осъществява по стария път.

Лиляна Павлова обеща магистрала „Тракия” да бъде готова до февруари 2013 година. Очакванията са догодина да бъде пуснато и движението по магистрала „Марица”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
1
 
! Отговори
Ей уха - ухо преди 11 години
Лъжеж като стар комунист провокатор.Да пише лъжи относно проектите за магистрали може само колега на Батко и Братко
140
3
 
4
 
! Отговори
Viden преди 11 години
bravo, minister! chestito, bg narode!golyama radost e za bg naroda ni i za gostite ni - chujdentzite da imame hubavi, zdravi, chisti, dobre markirani ulitzi iz tzyalata patna mreja na republikata BG!!!
139
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Там е работата, 171, че ЕС не плаща нищо за тия магистрали - отдавна обявиха, че няма да дадат пари, но нито тогава, нито сега има коментар по въпроса. Разбира се, ние подаваме документи, но те не са одобрени за плащане, тъй че "изключително изгодната инвестиция" е платена от България, в последните три години цените са двойно по-високи от предходните години, няма шанс да се получат пари; затова пък за ремонти на съществуващата пътна мрежа пари няма.
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как така я пускат Лентореза не е ли отпуска -кой ще реже лентата
137
3
 
3
 
! Отговори
Уха преди 11 години
До 171 Засега се плащат от Бюджета на РБ. На какво да се радвам. По последни данни на икономисти правителството трябва да ПЛАТИ 3млрд /милиарда/ лева за такива проекти до края на 2012г. Интересно как ще стане това?
136
12
 
12
 
! Отговори
няма качествени маги преди 11 години
В България няма качествени магистрали. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
135
0
 
9
 
! Отговори
нали! преди 11 години
Абе ,...има и асфалт ,по магистралата!
134
25
 
11
 
! Отговори
селски пътеки преди 11 години
Стига с тези магистрали! Те са толкова некачествени, че не са никакви пътища, а най-обикновени селски пътеки. Постоянни слягания, тесни ленти, неравно платно, нефункциониращо отводняване, риск за аквапланинг, остри завои, липса на осветление и на обозначаване със знаци на опасни места. Построени са на неподходящи местности, където стават наводнения, духа силен вятър или стават навявания на сняг. Катастрофална поддръжка: не се чистят от лед, сняг и вода, канавките в дъждовния сезон са затлачени, хоризонталните маркировки не се виждат, липсва контраст между цвета на платното и на маркировката. Липсват колци на всеки 50 метра, на платното често лежат опасни предмети. Липсват безплатни осветени паркинги с чисти тоалетни и с топла вода. Мутрите вилнеят по пътищата, създават опасни ситуации и са недостижими за закона. Да не споменавам дупките, или дупките са за това, да ни напомнят, че ние сме гъзът на географията!
133
0
 
12
 
! Отговори
азе преди 11 години
Не видях места,.... за магистралните жрици на любовта!
132
6
 
9
 
! Отговори
на парчета преди 11 години
Тази лента, по средата на снимката, пожарникарят ли е я нарязал на парчета?
131
1
 
3
 
! Отговори
:)) до 162 преди 11 години
Че ще пишат ли толкова глупости, ако не искаха ????
130
9
 
9
 
! Отговори
некачествени магистр преди 11 години
Мотото на пожарникаря е: Ние много качествено строим некачествени магистрали!
129
9
 
20
 
! Отговори
луди за връзване преди 11 години
Да се съберем и изринем омразните магистрали на ГРОБ!!!--Правилно другарю. Ще разорем магистралите. На всички ще вземем колите и ще раздадем каручки с магарета. На партийните секретари - каручките ще са със сърп и чук. На бедните ще раздаваме безплатни джапанки и джанки, които ще насадим с комсомолски бригади на мястото на пътищата. Отново въвеждаме изходни визи и спираме емиграцията. Българите в България. Да живей социализъма.из дневника на един луд член на БКП, ДПС и БСП, фен на серГей
128
6
 
20
 
! Отговори
до 158 преди 11 години
Добре че ЕС отпуска парииначе магистрали ще видите през крив макарон!!!!--Да не, ама на БСП и ДПС Европа не дава пари. Ако пак се върнат на власт, пак ще спрат парите. Тройната коалиция беше зарязала магистрала Люлин и Дунав мост 2, защото нямаха пари. Излишъка го раздадоха на приятелски фирми. Милиарди лева. Само хидроинженер Доган взе официално 2 млн. А неофициално - сигурно десетки милиони.
127
8
 
9
 
! Отговори
goro преди 11 години
от 20 тина години само на южна българия се обръща внимание за северна нищо там може и без магистрала
126
7
 
7
 
! Отговори
!!!! преди 11 години
Добре че ЕС отпуска парииначе магистрали ще видите през крив макарон!!!!
125
14
 
7
 
! Отговори
ВМ преди 11 години
За 4 години щв завършат само една магистрала и това ще им и остане!
124
4
 
1
 
! Отговори
do 149 преди 11 години
ако можеха ГЕРП, БСП, хАТАКА и още *** Костов, отдавна стяха да ги направят тези неща които са физически невъзможни. за тол таксата на магистралата трябват на няколко места по 10 -на кабинки и готов софтуеър. цялата работа ще стане за има няма 1 месец. стой и гледай млада херпеска утрепко. а цените на тока и на водата скоро ще стигнат споменатите от теб.
123
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еи тапаци нема пцувате господин БОрисов примиера защото че запалим патрулката и че доидем да ви разбием зъбаците с палкаташе малчите щото като се изсипеме жандермерията и ще ви изпотрошиме кокаляците бе еи утаики
122
6
 
9
 
! Отговори
Бургазлия преди 11 години
Хубаво нещо е магистралата.....обаче криза,преди се пътуваше до София 2 пъти в месецасега 2 пъти годишно:(като имаше пари нямаше магистрали,сега като няма пари има магистрализвучи ми като едно време мари бол магазините празни...сега пари няма магазините от пиле мляко:)