Дянков развърза торбата с парите, вдига пенсии и заплати

Още от утре скачат бюджетните заплати с 20-30 %
Обновена: 31 юли 2012 18:38 | 31 юли 2012 18:38,
553
Дянков развърза торбата с парите, вдига пенсии и заплати
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков развърза торбата с парите и обяви, че правителството ще увеличи заплатите и пенсиите от първи януари догодина.

Очаква се минималната работна заплата да стане  310 лева, а пенсиите да се повишат между 7 и 10 на сто.

Премиерът Бойко Борисов е заръчал на Дянков да намери начин за увеличение на пенсиите.

По този начин вътрешното потребление ще се увеличи, тъй като пенсионерите са тези, които си харчат парите веднага, прогонозира финансовият министър.

„По-важното, което сега се анализира, дали да е пропорционално за всички увеличението или тези, които имат по-ниски пенсии в момента, още повече да им се вдигне пенсията и премиера поне е на това мнение”, коментира пред журналисти Симеон Дянков.
 
Вицепремиерът не е съгласен с предложението на синдикатите минималната работна заплата да скочи на 330 лева. На есен парламента ще гледа бюджет 2013 и в него ще бъде заложено по-малко повишение.

„Ще се увеличи минималната работна заплата, ние вече сме я увеличили вече на два пъти от 240 на 270, после на 290. Смятам, че може да се увеличи на 310”, заяви още финансовият министър.

След като премахна бонусите в министерствата, Симеон Дянков обяви, че още от утре, 1 август, бюджетните заплати се увеличават между 20 и 30%.

„От тези така наречени скрити такси, глоби, концесионни възнаграждения, сега вдигаме заплатите, а не просто тихичко да се раздават. Оказва се, че хората са имали доста по-високи доходи, сега обаче те ще влязат във заплатите”, каза още Дянков.

Увеличенията на пенсиите и минималната заплата трябва да залегнат в новия бюджет, който ще се гледа в парламента през септември месец.

Дянков прогнозира инфлация за тази година от 2%, като за последните три месеца дори има дефлация, тъй като през юни цените леко падат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
2
 
1
 
! Отговори
Професора преди 11 години
403 сам не си вярваш
347
1
 
32
 
! Отговори
Професора преди 11 години
5 месеца преди изборите е добър ход,но има няколко условности.Първо дали това правителство ще изкара до януари месец.Второ дали тези некадърници ще успеят да увеличат заплатите дори и с 20 лева,ако все пак оцелеят до януари.И да цитирам част от статията "енсионерите са тези, които си харчат парите веднага" -като вземеш 120 лева пенсия и платиш 70 лева за ток,вода,парно и телефон как да не изхарчиш останалите 50 за 10 хляба 10 млека и *** яйца,с които да преживееш до другия месец.Герб-мафия!!
346
0
 
16
 
! Отговори
:) преди 11 години
Тези, които натрупаха състояние, т.н. "олигарси", защо не инвестират в производство в България, че да е печелившо, че е и "тъпите им и мързеливи сънародници", които не са такива тарикати като тях и те да могат да гледат по 3-4 деца, че да я бъде родината им?! Така ще се печелят пари и за пенсии... България трябва да произвежда, да изнася, да печели... това е пътя на "оправянето".
345
1
 
20
 
! Отговори
куч преди 11 години
Мммм да ....личи си, че идват избори...
344
1
 
35
 
! Отговори
Объркване е станало преди 11 години
Мисля че не сте разбрали Дянков е говорил за цените на тока и парното че ще вдига, а калпавите журналисти са писали заплати и пенсии. Сега като се върне Бочко от мачлето ще внесе яснота и ще му нашока канчето на тоя зубър :))
343
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков в тази държава са добре само полицията,пожарната,съдебната система,чиновниците и ония в АЕЦ на всичко останало народ трябва не в проценти а в ПЪТИ ДА ВДИГНЕШ ЗАПЛАТИТЕ и то в този мандат - щото втори няма да има!!!
342
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на мене нещо не ми се вързва за министър председател да имаме човек с меко казано съмнително минало,м-р на МВР , завършил ВИФ и то задочно,Предс. на НС партиен секретар приет да учи висше чрез Раб Фак,Винистър на икономиката- специалист по арт изкуства,изп. директор на АЕЦ ,който не си спомня кого е завършил МЕИ, но иначе дългогодишен играч на пазара за закуски,министър на финансите-треторазряден счетоводител,министър на транспорта бивш шофьор в Мултигруп,на културата-бияч на полицаи и мн.др.
341
1
 
33
 
! Отговори
Жалко за България преди 11 години
Това увеличение отдавна е изядено от калпавата ви политика господа ТИКВИ ! Както и следващите няколко увеличения ! Докъде я докарахме да ти управлява нагла мутра със слуги полицаи ! Това е гротеска на държава !
340
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цв.Цв. много обича да говори за скачени съдове. Така е във властта. Първо власт, променена от без това участвали във властта, после и децата им, после шофьорите им и сега - децата на шофьорите. Това не е краят. Има и друг обслужващ персонал, и там децата им са големи вече и си чакат реда.Аз нямам надежда, защото всички са много крадливи и се произвеждат чиновници.Срамота е най-високотехнологичното предприятие АЕЦ, да се "управлява" от "вакло овчарче".
339
2
 
36
 
! Отговори
Много коментари бре преди 11 години
До всички предно коментиращи, които си задавате въпросите кум човека на снимката, наистина ли си вярвате че този ментално увреден герберски типаж е способен да даде смислено обяснение на елементарен въпрос от типа как човек може да оцелее с 130лв. пенсия или 300лв. заплата. Дълбоко се заблуждавате ! ГЕРБ въобще не ги е.е за вас ! В момента единственото което ги е.е е как да задържат властта за да не попаднат под ударите на закона... понеже са едни най-обикновени крадци и лъжци.
338
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Започва се с предизборния дрискоч! Сега Тиквуня ще осмърди пространството с хвалити си : Ние сме най-стабилни финансово,Аз ви вдигнах пенсиите,аз ви вдигнах заплатите,Аз отрязох еди колко си линтички,Аз построих магистралите,Ац,Аз,Аз............
337
3
 
13
 
! Отговори
до хм преди 11 години
Заплатата на учителя по физическо е ниска в Гърция защото са в криза,защото ги издържа тройката,защото са пред излизане от еврозоната, а българската заплата е на стабилна икономика,на държава с нисък бюджетен дефицит,на щастливи граждани.Нещо неясно?
336
4
 
23
 
! Отговори
teo преди 11 години
Дянков, Бойко и още други манипулатори, ЗАЩО СИ УВЕЛИЧАВАТЕ ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ С 30% И ТО ОТ 1-ВИ АВГУСТ, А ПЕНСИИТЕ МИСЛИТЕ ДАЛИ СЪС 7% И ТО ОТ ДОГОДИНА??? МНОГО СТЕ ХИТРИ, НО НЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ ДО ДОГОДИНА ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ НЯМА ДА СА ЖИВИ, НАЛИ??? ВИЕ НАДМИНАХТЕ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИТЕ МАФИОТИ ПО МАНИПУЛАЦИЯ НА НАРОДА!!! ВАШАТА ЛАКОМИЯ СИ ПОКАЗА ИСТИНСКИЯ ПоПуЛИЗЪМ!!! Народът стяга коланите, докато Вие си пълните търбусите!!! Чао, лъжци!!!
335
1
 
19
 
! Отговори
хм преди 11 години
Моята колежка учителката Златка получава 600 лева заплата, а мои познат учител по физическо възпитание в Гърция получава 1500 евро заплата-за сравнение кашкавала тук е 10 лева примерно, а там 20 лева ??????????
334
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-тревожно е, че безработицата расте, а е лято.Колкото до пенсиите, "държавата" ги превърна в социална помощ, макар, че за да си се пенсионирал, значи си изпълнил дълга си по всички кодекси, които се преизмислят , когато му отърва на Дянков. Не може да се търпи несправедливостта, този, на който съм му казвал какво да работи, да му повишават пенсията и да ме настига по доход, пък моята пенсия да е ограничена от таван. Това е дискриминация! В най-нагъл и циничен вид-подигравка с достойнството!
333
1
 
3
 
! Отговори
384 преди 11 години
Понеже страдам от дебилност и не мога да ти разбера поста, айде моля те обясни ми пак какво точно искаш да кажеш.
332
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков развърза торбата с...лъжите! Сефте...
331
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се пише "й" в множествено число!
330
1
 
20
 
! Отговори
Ромео преди 11 години
Сложете минималната заплата 1500 лева та да се усети народа че сме европейци.
329
2
 
22
 
! Отговори
див герберски капита преди 11 години
Сега май щели да вдигат пенсиите с 10 % ?Преди повишиха пенсиите с 7,92 лв и токът поскъпна с 13 % .Ако сега повишат пенсиите с 10 % / 14,5 лв / , то тогава с колко ли ще поскъпне токът за пореден път ?Както и да го смятаме, се получава, че , ако вдигнат пенсиите с 10 % / 14,5 лв / , то токът ще поскъпне с 23,8 % .23,8 % не е много, но е от сърце ...