Павлов се оттегля от шефското място в Съюза на издателите

"Сегашните обстоятелства" му пречат да си изпълнява задачите
Обновена: 8 авг 2012 19:06 | 8 авг 2012 19:05,
23
Павлов се оттегля от шефското място в Съюза на издателите
Любомир Павлов. Снимка: архив Булфото

Бизнесменът Любомир Павлов се е оттеглил от поста на председател на Съюза на издателите в България. Част от него са изданията “24 часа“ и “Труд“, в които Павлов е акционер, както още “Сега“, “Дневник“, “Капитал“ и редица регионални и национални издания.

Информацията беше съобщена от самия бизнесмен, който изпрати отворено писмо до членовете на Съюза. То беше поместено на сайтовете на повечето издания, които членуват в него.

От писмото става ясно, че постът на Павлов ще бъде поет временно от зам.-председателя на Съюза Венелина Гочева, която беше главен редактор на “24 часа“ преди Павлов и съдружникът ми Огнян Донев да станат собственици на изданието.

Още по темата

“УС на СИБ реши да свика Общо събрание на Съюза на 18.09.2012 г.“, казва Павлов в писмото. Най-вероятно на въпросното заседание ще стане ясно кой ще поеме поста му за постоянно.

Като причина за оттеглянето си Павлов посочва, че “поради сегашните обстоятелства“ не може да бъде максимално ефективен в изпълнението на задачите си. Под “сегашни обстоятелства“ Павлов най-вероятно има предвид факта, че е обвиняем за пране на пари, укриване на данъци, невярно документиране и  документална измама.

Павлов декларира, че е се справял с основната задача, която си е поставил като председател на “тази уникална по сила и влияние организация СИБ - противопоставянето на всеки медиен монопол, който би заплашил свободната журналистика в България“.

Бизнесменът не пропуска да нападне и опонентите си, като заявява, че “тези, за които медийният монопол е по-важен от медийната свобода, ни пречат, като ни отнемат време“.

Оттеглянето на Павлов от поста все още не отразено на сайта на Съюза на издателите в България. На интернет страницата все още бизнесменът се води председател на органиацията.

Скандалите около Павлов и съдружника му в “Медийна група България“ Огнян Донев започнаха, след като в началото на юни вестник "Преса" публикува фрази от два разговора на Павлов с неизвестно лице. Двата разговора са се провели в периода 29 май-7 юни.

Всекидневникът се издава от "Обединени свободни медии", а негов главен редактор е Тошо Тошев, който преди беше начело на "Труд". След като Павлов и съдружникът му Огнян Донев купиха изданията от австрийската ВАЦ, Тошев си тръгна от "Труд" заради несходство във вижданията с новото ръководство.

От публикуваните откъси от разговори става ясно, че Павлов знае, че на него и Донев ще им бъдат повдигнати обвинения, но не се притеснява, защото “който приема поръчки срещу нас, това му коства главата, факт “. Във въпросните записи става дума още за кадруване в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, този "бизнесмен" не е ли оня, дето му викаха Любо Пъпката и смени 12 партии за 1 година, докато налапа Общинска банка?
20
0
 
3
 
! Отговори
dan преди 11 години
... а очите му - едни добри, добри ... - както се казваше в един виц.
19
0
 
1
 
! Отговори
Катя преди 11 години
На Павлов все нещо му пречи! Но е добре, че най-накрая се сети, че е позорно и да е обвиняем, и да е на този пост!
18
0
 
2
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Все си мисля,че трябваше да има някакви наказания...все пак с тези обвинения уронва авторитета на съюза,както и Донев на КРИБ,ама явно и Донев ще го чакат сам да прецени,че "обстоятелствата му пречат да си изпълнява задачите"!Няма оправия докато такива постове се заемат от такива хора
17
0
 
2
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Ами крайно време беше да се махне от този пост. И без това не правеше нищо съществено, така че по-добре да си заминава и да дойде на негово място някой по-кадърен човек.
16
0
 
4
 
! Отговори
Gusanita преди 11 години
В момента по-важното е да отърве кожата и затвора, отколкото да раздава правосъдие и да изнудва чрез подопечните си медии, явно това той разбира под "свобода на словото". След като разкости столичния трезор, Павлов видя сметката и на СИБ - една организация отдавна загубила авторитета си, с него и без него все тая. По-важното е да бъден осъден и да има конфискация на заграбеното.
15
0
 
5
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 11 години
Сега е ред на Донев също да напише едно открито писмо, той има опит и да вземе да се махне от КРИБ! Тъкмо двамата ще се гушкат заедно в една килия в затвора!
14
0
 
4
 
! Отговори
lubimec_13 преди 11 години
"Сегашните обстоятелства" му пречат да си изпълнява задачите"Разбира се, че му пречат! С толкова много обвинения и затвора е толкова близо, а от затвора е много трудно да се управлява такава организация
13
0
 
3
 
! Отговори
Дидка преди 11 години
Трябваше да го отстранят,да го уволнят или по някакъв друг начин да поискат премахването му,а не да го чакат да се оттеглел от поста!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябваше да го отстранят,да го уволнят или по някакъв друг начин да поискат премахването му,а не да го чакат да се оттеглел от поста!
11
0
 
7
 
! Отговори
Ива Хикова преди 11 години
Смях! Този честен бизнесмен и борец за свободата на словото, видите ли за пореден път става жертва на съдебната ни система. Още малко този крадец на прехода ще се изкара мъченик, а в действително от далаверите му потърпевши сме всички ние, включае вестниците, които заграби и които сега го величаят по принуда.
10
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Този само като му видя физиономията и ме хваща рядкото щастие. Противно същество.
9
0
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Чудесна новина.Сега очаквам Павлов да има доблестта да си признае за всички далавери и да се предаде сам на властите, защото е гузен и самият той знае, че е виновен, нека си понесе присъдата.
8
0
 
4
 
! Отговори
Цанка преди 11 години
Крайно време беше това да се случи, един престъпник по-малко в медийното пространства.Мястото му е в затвора.Рано или късно ще го приберат.Всеки си плаща за греховете.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който не си плаща на...........Герб го поставя на мястото му !!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чуден е и тоя, ама медийната политика на Бойко не прощава. Който не хвали властта му късат яйцата, или му взимат бизнеса.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOZI E CHOVEK NA BSP.....
4
0
 
13
 
! Отговори
не син преди 11 години
Да се оттегли в затвора !
3
0
 
24
 
! Отговори
офф преди 11 години
Юношата бледен и пъпчив е пример как се ставаше "частник" след театрото от 10 ноември 89 г.Еуфория за народа ,куфарчета с милиони за нашите хора..внедрени в СДС.
2
0
 
29
 
! Отговори
Петко преди 11 години
Бизнесмен ??? Не ни разсмивайте моля ви ! Помним когато влезе в БНТ пуснат от жена му Диляна да чете декларацията на протестиращите демократи ... преди повече от 22г

Спонсорирани публикации