Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе

Следователят Георги Илиев ревизира позицията си
Обновена: 13 авг 2012 14:51 | 13 авг 2012 09:49,
257
Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе
Снимка: МВР

След твърденията на разследването от вчера, че атентаторът, осъществил удара срещу израелските туристи в Бургас, е камикадзе, днес следователят по делото Георги Илиев отказа да потвърди еднозначно тази теза.

„Не съм казвал категорично, че лицето, което извърши атентата, е камикадзе,” отбеляза пред bTV Илиев.

По думите му вариантите остават два: или лицето е камикадзе, или има съучастници, които са помогнали за изпълнението на терористичния удар.

„Категорични доказателства, че това е лице, което се е лишило от живота си в този атентат, няма. Това е едно от лицата, извършило или участвало в извършването на този атентат,” отсече следователят.

„Точно каква е била целта на извършителя не бихме могли да кажем на този етап“, добави той.

Следовател Илиев потвърди, че до израелската страна е изпратено запитване за допълнителен разпит на някои от израелските граждани, свидетели и потърпевши от атаката на летище „Бургас".

Още по темата
„В нощта на атентата имаше хора, които не бяха в състояние да дават адекватни показания. Друга част от разпитаните бяха под стрес”, обясни Георги Илиев.

По думите му решението за допълнително допитване е взето след приключване на огледа.

Новите разпити трябва да потвърдят и дали е имало конфликт между някои от израелските туристи и атентатора непосредствено преди експлозията.

„Има такъв момент и може би това са от нещата, които подлежат на сериозно изследване. И докато не дойдат разпитите от Израел с превод, на този въпрос сега не бих могъл да отговоря“, обясни Илиев.

Вчера пред БНР следователят Георги Илиев заяви, че е доказано, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе.

"В случая е доказано, че става въпрос за камикадзе – човек, който е решил да се откаже от живота си, за да причини смърт на много хора на наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта", заяви следователят в неделя, като ден по-късно ревизира позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Или е камикадзе,или не е!Ха-хаИли ще вали, или няма!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-безмислената служба е следствието. По цял ден четат вестници и работят от 11.00 ч. до 13.30 ч. Е какви специалисти са тия ?
26
0
 
22
 
! Отговори
Яко преди 11 години
За проявен професионализъм следователите ще бъдат награден с орден "Тиква с мечове" - степен...
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко да забрани всякакви изявления по темата, докато дойде окончателната "версия" на САЩ за случилоте се. Всякакво разследване е безпредметно. Иначе само се излагаме.
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израел имат специален лагер за теро-туристи,обучават ги да участват в такива акции на МОСАД,след това събират всички чарколяци останали от хората им в чували и по най-бързия начин ги изкарват от държавата в която са извършили атентата
23
0
 
5
 
! Отговори
chach преди 11 години
ili e kamikatze,ili ne e atentator.za6to nabedixte tochno nego.
22
5
 
30
 
! Отговори
ГЕРБ=СМЪРТ преди 11 години
ТЕЗИ URODI ОТ ГЕРБ ИМАТ ДОГОВОРКА С ИЗРАЕЛ, САЩ и ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА ИЗВЪРТЯТ НЕЩАТА ТАКА С "РАЗСЛЕДВАНЕТО", ЧЕ ДА ОБВИНЯТ ИРАН И ДА ВКАРАТ БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНА!ЦРУ има договорка с Боко Тиквата да се потули тъмното му минало на убиец и наркотрафикант ако вкара България във война!!!Всичко това ще бъде изиграно като много добър театър за пред овчия ни народ!!!
21
1
 
0
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Ei,polecai,oti se izlagash?Pri razpita nal razbra,che e imalo karanica,zaradi gruboto mu povedenie ne tipichno za kamikadze.Bluskal e chantite na dvamata evrei,koito sa pokoinici.oti vchera kaza,che e kamikadze?Imal e suchastnici,spal e s prostitutka vuv varnenski hotel.Kamikadetata im sa promiti tupite im mozuci,che shte ima gore devici,ako e kamikadze shte se pazi za tyah gore.Daje nyakoi se prepasvat,za da im se zapazyat genitaliite,a toya v Burgas e spal s prostitutka.....
20
0
 
15
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Били са трима... Първият се е казвал Ками, вторият - Кадзе, а третият е този на снимката...
19
1
 
16
 
! Отговори
m преди 11 години
Перфектната стратегия - дезинформирай обществото и го объркай. Залей го с грешна информация - постоянно си сменят становищата - кога полицията ще започне да казва истината???Като се замисля вече нищо не знам - Хизбула ли е , не е ли, камикадзе ли е , не е ли? Нищо не е ясно , а постоянно се пише. Ако бяхме в Германия , до сега да е излязло ЕДНО становище и то да стои непроменено, а тук всеки ден нова глупост...... Стига хвърляхте боб!!! Имаме достатъчно кадърни следователи!
18
3
 
18
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Интересно на какъв език са се карали единият от туристите и атентаторът. Защо е искал да си остави раницата в багажното, а не се е взривил в групата. Този много ми прилича да е от МУСАД.
17
0
 
19
 
! Отговори
Логиката преди 11 години
Следователите няма начин да грешат - вариантите са 2 .Или е камикадзе , или не е .Ако половината следователи твърдят ,че е ,а другата половина твърдят ,че не е то тогава имаме един верен отговор идващ от следователите (като цяло) .Браво на момчетата , разплетоха още един труден случай !
16
0
 
14
 
! Отговори
палав преди 11 години
еййй не останаха маргаритки беее, камикадзе, не е камикадзе, камикадзе, не е камикадзе...смешницииииииии
15
0
 
17
 
! Отговори
някоя си преди 11 години
и какво стана ...тука има тука нема.
14
0
 
15
 
! Отговори
хахахаха преди 11 години
Голем майтап са тия наште специалисти,ей затва ще гърмят бомби и ще ни се смее целия свят.Ми да идат на една врачка да им гледа и да им каже със сигурност-камикадзе ли е или си е носил бомбата за просто за кеф.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-сигурното е, че нищо не е сигурно...
12
1
 
10
 
! Отговори
оперативна информаци преди 11 години
Атентаторът не е бил камикадзе!Просто е хванат на местопрестъплението, и след като е разбрал, че ще го разпитва министърът, човекът е решил да цъкне детонатора!
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ден само тъпотии,все едно от нашите Плашоци зависи нещо!!!!!Те не могат с едни черни просяци да се справят та с терористи ли :)))))))
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5Големи при това.Рибата се е вмирисала от към главата.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе МВР - трайте си беееееееее. С такива глупости, излизащи от официалните власти направо си приканваме терористите да заповядат пак. Разграден двор...