Паметникът на Съветската армия осъмна с качулки на Pussy Riot

Провокацията е протест срещу процеса на руската пънк група
Обновена: 17 авг 2012 09:19 | 17 авг 2012 09:17,
649
Паметникът на Съветската армия осъмна с качулки на Pussy Riot
Изпратената снимка до медиите

Паметникът на Съветската армия в София осъмна украсен с разноцветни качулки. От съобщение до медиите става ясно, че поредната провокация е от поддръжници на руската пънк група Pussy Riot.

В посланието си до посолството на Русия, правителството и НС те настояват Мария, Надежда и Катерина да бъдат освободени незабавно.

„Свободата на изразяване е основно човешко право, защитено от руското и международното право. Тоталитарният режим на Владимир Путин трябва да го признае и да спре да тероризира своите граждани“, се посочва в съобщението.

Още по темата
Според поддръжниците Pussy Riot е вдъхновяващ символ на борбата за демокрация в Русия и цялата международна общност, включително българските власти, е длъжна да ги подкрепи „срещу опитите на режима да затвори устите им".

С протестния акт чрез слагане на качулки на скулптурите на съветските воини подкрепящите руската пънк група искали да покажат, че и България е солидарна „със смелите членове на групата“.

Съобщението, подписано от „Група човеци“, завършва с призива: „Всички сме Pussy Riot“.

Днес се очаква да приключи процесът за хулиганство срещу Pussy Riot в московски съд. В навечерието на президентските избори през март пънкарките отслужиха в столичния храм "Христос Спасител" псевдомолебен под наслов: "Богородице, изгони Путин!". Обвинението иска за тях три години затвор.

Това е поредната провокация с паметника на Съветската армия. В началото на лятото на миналата година фигурите бяха боядисани като герои от американски комикси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
1
 
4
 
! Отговори
ех преди 11 години
ех ,Левски!!!!!!!!!!!!!!!
420
2
 
6
 
! Отговори
до 543 преди 11 години
ти па нито навремето си бил велик нито сега.конграчулейшун
419
7
 
8
 
! Отговори
сандо преди 11 години
русия е велика people
418
5
 
11
 
! Отговори
Kreti ДО Анти комуни преди 11 години
Не е Бог Но според мен той стабилизира Русия малко от малко , ние нямаме един престъпник над средното ниво в Затвора (Политик , Олигарх). предполагам в българската ДЕМОКРАЦИЯ няма престъпленияи за това :) И престанете с този комунизъм 20 години го няма вече. Сега има Американска Демокрация а вие комунизъм та комунизъм и след 50години пак така
417
1
 
6
 
! Отговори
Анти комунист преди 11 години
Kreti,а защо не Белене за тези хубавци разкрасили паметника.Май Путин за теб е Бог .
416
4
 
25
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Има проучване на Дойче Веле ,питали са немски адвокати и в Германия за същото присъдата е до 3 години затвор .Защо ,или и Германия е фашиска държава .Не ми се мисли да го направят в джамия ,живи до ареста няма да стигнат или във Ватикана ,там ще им натресът по 10 години само за размисъл .А тези трите селянки си търсиха евтина славаЦитат от : stoineff.blog.bg
415
1
 
7
 
! Отговори
Kreti До Исмаил преди 11 години
Проблема на всяка нация са необразованите и прости хора , разбрах че дядо ти е бил под Български флаг. Познавам доста Турци във Виена и тези с които съм бил в университета са били всички много точни.Идеята на политиката е разделяй и владей от край време и сега е така за това са и тези провукаций "Паметникът на Съветската армия осъмна с качулки на *** Riot" и цялата случка изобщо в Русия. Колкото е по-проста толкова по лесно се манипулира
414
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямо геройство! Ходете да си играете някъде другаде!
413
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мда, а ние понеже сме си послушни овчички, ще си вървим пред хАмериканския пастир като стой та гледай. Българио, за тебе ли умряха?
412
3
 
11
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Преди господаря бе СССР но сега имаме по строг САЩ и даже по малко ни дава, единствения плюс на САЩ е че няма да ни направят второ косово докато сме с тях
411
1
 
9
 
! Отговори
Крети до 528 преди 11 години
Ние гоним царя и неговите закони В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци]. В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето". Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът. Свобода и чиста република. Левски до чорбаджията *** Милев в Карлово, 10.05.1871 г.
410
0
 
2
 
! Отговори
Исмаил До Kreti преди 11 години
Наблегнах на турци били се под български флаг!И дядо Емин се е бил в българската армия.
409
2
 
6
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Справедлив, ти нали знаеш че на руски "***" значи "път"?
408
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ние си плюем тука по Русия, но факт е че те винаги са си защитавали националния интерес. Факт е, че Русия никога не играе по чужда *** и си гледа интереса. За разлика от нас, дето сме толкова загубени, че просто сменяме командването от Москва с това от Вашингтон.
407
0
 
4
 
! Отговори
Kreti До Исмаил преди 11 години
Това е нормално ние сме били под турско робство а Австро-Унгарската империя е водила войни с Русия. За това че са се радвали на турците се съмнявам доста защото Австро-Унгарската империя е дала пари за много български възстания когато турците са били почти пред Виена и трябвало да пращат войски да се разправят с Българите.
406
2
 
3
 
! Отговори
Исмаил до Крети преди 11 години
А казва ли ти дядоти как са се радвали унгарците на българската армия(в която е имало и турци) и са се залоствали като чуели руснак.Пропагандата в последните години си оказва влияние и до днес.
405
1
 
3
 
! Отговори
Крети До Исмаил преди 11 години
А снимките от Виена намери ли ги ?Дядо ми не обичаше много да говори за войната защото е бил сапйор и много не са се върнали, знам че Българите са направили много мизерий в Гърция по време на войната.
404
4
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Много лесно манипулируеми сме. Преди, когато се кажеше "САЩ" все едно се казва "Сатана", сега - като се каже "Русия", пак все едно ни казват "Сатана". ***, *** народ! Мислете, бе хора! Информирайте се, преди да плюете. Миналото, затова е минало, за да се извлече информация от него, а не да бъде унищожено или "демократизирано" (да не се дискриминира някой). Ама май повечето българи свикнаха да не мислят, а да повтарят като папагали каквото им вменят платените п*****и по телевизията.
403
2
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Вазов:О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости? Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещо...Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лкът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христо
402
2
 
3
 
! Отговори
Исмаил до Kreti преди 11 години
Я питай дядо си защо българската армия е обстрелвана на връщане? Защото и моя дядо е стигнал до Драва? Друго ми разказваше за руските "освободители".