В торбичка или на ръце - зависи от екотаксата

Производители на найлонови торбички прогнозират съкращения и фалити
16 сеп 2012 14:37, Екип на Dnes.bg
93

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Памперсите завърсяват природата много повече от торбичките, а върху тях кога ще сложат еко такса??
44
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи решиха да не замърсяваме природата с найлонови пликчета,а да си сечем горите за да правим хартиени.Много екологично мислим,няма що!!!
43
2
 
2
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 11 години
Ъхъ и аз си мисля че ще има корав внос на торбички. Но цеховете за полиетиленовите да опитат да минат на хартиени торбички, поне ще е някаква алтернатива на фалита.
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подобна политика на екотероризъм е напълно безпочвена и няма никакъв ефект. Далеч по-разумно би било да се поучим от китайския опит в тази насока, за да не секне растежа и да не повехне цивилизацията навлизайки в нови тъмни векове е нужно просто да се взаимства китайския опит, а именно едно семейство-едно дете, и той да се подъържа на всяка цена и със всички средства, като безмилостни икономически репресии, криминализиране на многото раждания и т.н.
41
2
 
25
 
! Отговори
ЕНИЧАРИ преди 11 години
Да не мислите 4е употребата на тия торби4ки ще спре като сложат тия такси и буквално съсипят българските производители които се занимават с тоя вид бизнес???? Ще внасят от Азия - по специално Китай и пак ще ни наводнят пазара, само 4е с разликата 4е едни дебели комисионни или проценти ще влезат в джеба на определени наши ЕНИЧАРИ, родните производители с тоя вид бизнес ще бъдат съсипани и такива хорица като жената в цеха която говори по време на интервюто, ще идат на улицата. Продажна ***!
40
2
 
6
 
! Отговори
до43 преди 11 години
и аз съм в чужбина и на всякъде по магазините се раздават торбички обаче без дръжки мамка му
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз живея в чужбина , ходя да си пазаря с раницата , или си нося торбички дето съм си ги купил отпреди , има си наилонови торби който са 100 % разложими , хартиени почти не съм виждал , задръстиха света с тия наилонови отпадъци а в българия положението наистина е зле нека да ги направят 10 лв броиката и всеки ще се отучи да ги хвърля в коша ами ще си ги ползва по няколко пъти , или ако предпочита да си носи зеленчуците в шепи
38
5
 
4
 
! Отговори
член на БСП преди 11 години
Само прозападни предатели като герп могат предпочетат опазването на околната среда пред работата на хората и удобството при пазаруване.
37
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цял ден слушаме прогнози за фалити и скок на цените, а през това време мутро-политиците правят пачки и *** ни превземат,докога?
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дрехите съдържащи изкуствени влакна все деривати на петрола променят елктромагнитното излъчване и дори метаболизма на човека, който ги носи. Да не говорим, че увреждат жестоко психическите способности на човека. Същото важи за pvc-дограмите, стиропорените изолации, пластмасовите ботилки, прибори за хранене и други. Замисляли ли сте се някога, защото всички банки отпускаха нисколихвени кредити за енергийна ефективност, докато постоянно се покачват цените на енергоизточниците? Защото лихварите са загрижени за топлината и семейния ви уют? Няма безплатен обяд. Правилният термин тук е енергийна неефектиност. Тялото ви е затруднено в обмяната на енергия с Вселената, когато в непосредствена близост до него има такова насищане с изкуствена въглеводородна тъкан. Например кой според вас въведе стиропора? Това e световно известната корпорация BSF. В публичното пространство често името е предхождана от германска, но правилния израз е илюминатска. Ще се изненадате ли, ако разберете, че тя (илюминатската BSF бел. на Търсача) има дял от близо една четвърт от съществуващия и до днес концерн IG Farben. Същият този, който произвеждаше газ за камерите на смъртта на евреите, заедно със задатлантическите си дружки Standart oilНадявам се да сте ме разбралиМежду другото близо век и половина по-късно дъщерната на Standart oil Корпорация Шеврон отново има желание да се намеси в региона този път за добив на шистов газ. Както виждате няма вечни приятели, а вечни интереси.
35
1
 
10
 
! Отговори
Герб преди 11 години
на задокеанските ни господари са нужни максимум 500хил до милион българи на тази територия да служат ,като *** ,обслужаващ персонал и пушечно мецо останалите ще ви избием мамичката ви българска хахахахаах!
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"HDPE bags are, for each use, almost 200 times less damaging to the climate than cotton hold-alls favoured by environmentalists, and have less than one third of the Co2 emissions than paper bags which are given out by retailers such as Primark."Ето резултатите от едно британско проучване. Пластмасовите торбички са 200 пъти по-екологични от памучните и 3 пъти от хартиените.
33
3
 
12
 
! Отговори
Герб преди 11 години
нашата мисия е проста жив българин да не остане хахахахаха глад мизерия и смърт за България!От сащ са ни платили да ви избием до крак!
32
3
 
10
 
! Отговори
gtf преди 11 години
да бе щото хартиените особено много пазят природата...преди вреем имаше едно саморазграждащи се, които изведнъж изчезнаха загадъчно, държаха по 1-2 години, после ставаха на прах ..по тази приина ми намирисва на поредната герберастка далавера
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30-и, в CFL енергоспестяващите лампи има толкова живачна пара, че трябва у вас да счупеш един слад крушки, че да ти пострада здравето. Хайде стига с тази пропаганда.
30
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една чанта от плат за 2.50лв изкарва 5 години мин. И да я хвърлиш после, нищо не замърсява. Какво ги научиха хората, купеш 1 кило ябълки, използваш торбичката 20 мин. и после тази найлонка на ***. Ами хич не се замислят хората. Естествено, че фирмите, произвеждащи найлонови торбички ще пострадат. Зо 500 служителя да са на работа дайте да изтровим 1 000 000 и още толкова декара земя.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да пробват с производство на презервативи за мангалиь, а кюнците да ги задължат да ги използват!
28
2
 
8
 
! Отговори
@28 преди 11 години
щото хартиените струват 1 лв, ходи ти си купувай по 2 хартиени на ден
27
3
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев до 23 преди 11 години
Енерго спестяващите крушки са с изключително мръсно производство, живака като течност не е опасен ,ако не го ядеш - опасни са парите му, някой направи луди пари от забраната на 100 ватовите крушки, и лансирането на тези в което няма нмщт лошо ако не се беше случило натъмно и то на най-високо европейско ниво.Истината е в светодиодите-LED
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да ама далаверата им ще е по малка,а пък майната и на екологията